INTEGRAREA ȘI ASUMAREA FEMINITĂȚII


yin_yang_tree1_1024x1024

Ce este de fapt a Fi Feminină? Oare sunt prea Masculină? Nu știu să fiu feminină și cochetă. Nu reușesc să am relații de cuplu. Nu reușesc să am Orgasm. Mă simt nefeminină. Îmi urăsc corpul. Nu îmi place de mine. Ce să fac să fiu mai feminină? Nu știu cine sunt. și lista poate să continue….

Aproape în fiecare zi primesc mesaje de la Femei care se caută, care se învinovățesc că nu sunt feminine, care se simt blocate în societatea și energia masculină, femei a căror suflet strigă pentru o re-echilibrare.

Și DA trăim într-o societate care este axată pe rezultate, acțiune, obiective, ritm, putere, direcție care toate sunt elemente ale principiului Masculin. Însă asta nu înseamnă că nu există contexte pentru principiul Feminin.

Mare parte din suferință apare atunci când o dăm în alb și negru, când ne uităm doar la anumite părți din puzzle. Și ne lovim cu gânduri și emoții atunci când nu suntem în armonie cu noi.

yin-yang-spring-and-autumn-gloria-di-simone

Personal cred în Armonia Interioară care este doar o expresie a Armoniei care există în natură și Univers.

Si în fiecare Individ nu contează că ești femeie sau bărbat există un Principiu Masculin/YANG și un principiu Feminin/Yin și starea de armonie constă în a putea să le dăm voie la ambele principii să se manifeste în mod egal.

Atîta vreme cît vom persista în a separa yin și yang nu putem spera să-i atingem… dacă cineva vrea să ajungă undeva cu bicicleta nu va putea să împingă ambele pedale concomitent căci va rămîne pe loc. Pentru a avansa trebuie să împingă o pedală și să o elibereze pe cealaltă, simultan. Mișcarea completă constă în împinge/eliberează. Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte. Bruce Lee

Yin și Yang sunt două concepte religioase care își au originea în filozofia și metafizica chineză. Aceste concepte reprezintă forțele primordiale și complementare ce compun universul și toate componentele acestuia.

Yin (Chineză: 陰/阴; pinyin: yin; se traduce literal prin “loc întunecos, pantă (deal) nordică, mal (râu) sudic; noros, sumbru”) este elementul întunecat; el este vesel, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim, și corespunde nopții.

Yang (陽/阳; yáng; “loc însorit, pantă (deal) sudic, mal (râu) nordic; strălucire solară”) este elementul luminos; este fericit, plin de vitalitate, activ, strălucitor, masculin și corespunde zilei. Yin este adeseori simbolizat de apă și de pământ, în timp ce Yang este simbolizat de foc și vânt.

Simbolul Taiji
Acest simbol reprezinta interactiunea eterna dintre Yin si Yang. Precum cele doua fete ale unei monezi, Yin si Yang nu pot fi separate. Simbolul ne mai arata ca nimic nu este in intregime Yin sau Yang. In fiecare lucru exista si opusul sau, care la inceput apare doar ca un punct, un potential al actiunii sau starii si care creste in timp.

Privite ca un intreg, Yin si Yang reprezinta legea naturii. Yin și Yang sunt două forțe apărute odată cu lumea și stau la baza universului.â

Principiile Yin&Yang se regăsesc peste tot: în anotimpuri, în mâncare pe care o mănânci, în activitățile fizice pe care le faci, în relații interumane, în natură, în ciclul vietii, în organismul uman, etc

 

Nici unul din cele 2 principii nu poate exista fără celălalt, întrucât fiecare dintre ele conţine esenţa celuilalt.  Ziua devine noapte, iar noaptea se transformă în zi. Dupa iarnă vine vara. Avem rece și cald, cer și pământ. Naşterea duce în timp la moarte, iar moartea devine naştere.

yinhhh

Yin
Este reprezentat prin materia stabila care este pamantul. Yin se contracta si se condenseaza. Reprezinta principiul pasiv din natura exprimat prin intuneric, raceala si umezeala. La nivel uman simbolizeaza feminitatea si inertia. Alte trasaturi Yin: negru, iarna, frig, nord, noapte, luna, liniste, interiorizare, apa, imaginatie, intuitie, creativitate, spate, inactivitate, liniste, odihna, tristete, slabiciune, albastru, verde.

Yang
Yang este exprimarea fortei ceresti. Yang are calitatea de a se expansiona. El reprezinta principiul activ in natura exprimat prin lumina, caldura si uscaciune. La nivel uman, yang reprezinta masculinitatea si partea pozitiva a emotiilor. lte trasaturi yang: alb, vara, zi, sud, lumina soarelui, miscare, exteriorizare, fata, varf, activ, ferm, analitic, exuberanta, agresiune, rosu, galben.

În esenţă. simbolurile Yin şi Yang semnifică echilibrul perfect, atracţia contrariilor şi miezul tuturor lucrurilor.

În credința taoistă, nu există granițe fixe între yin și yang, între fizic și spirit, între știință și filozofie. Aceste două forțe, yin și yang, nu pot fi separate nicicând. Ceea ce face ca omul și lumea să continue să existe este tocmai balanța dinamică, armonia care funcționează și transformarea ciclică.

c0cb7a2abae776caecb1f2943358e78b

Starea de Suferință, greutate, durere, confuzie, boală, deconectare de Corp, Emoții, Suflet și orice dezechilibru în corp, în natură, în interior, în viață apare atunci când trăim dezechilibrat și negând tocmai starea de Armonie care există.

Nu poți să trăiești doar în elementul Yin de pace, liniște, simțire, vulnerabilitate pentru că prea multă apă ajunge să fie stagnantă, prea multă nemișcare ajunge să aducă confuzie, blocare….iar atunci când trăiești doar in energia Yin îți poate fi dicifil să te descurci în lume, dificil săai un job, să te plătești facturi, să te organizezi cu viața de zi cu zi.

Nu poți să trăiești doar în elementul Yang, de a fi mereu în acțiune, în mișcare, de a organiza, de a planifica, implementa, de a conduce. Prea mult foc ajunge să te ardă pe interior (de aici și epuizările glandelor renale) și prea mult Yang ajunge să te facă insensibil, deconectat.

Și sunt femei care pot avea mai multă Energie Yin sau mai multă Energie Yang și aceste exprimări să le fie mai ușoare pentru că le vin naturale ÎNSĂ să nu uităm ca există o complementaritate. Zi/Noapte Soare/Lună etc

Și când vorbim de aceste aspecte Yin și Yang nu ne referim la rolurile feminine sau masculine, ci ne referim la Energia care acestea le conțin și se completează.

Și pentru a activa Feminitatea Autentică și a-ți descoperi darurile feminine e esențial să poți înțelege, accepta că ești DEJA COMPLETĂ, că există în tine Princiupiul Feminin Yin și principiul Masculin, Yang.

și că fie că tu ești conștientă sau nu aceste aspecte Yin si Yang se exprimă în interiorul nostru. A căuta mereu un partener care să ne completeze este de fapt o negare a Principiului Yang din tine, la fel cum a fi mereu independentă și puternică înseamnă a nega principiul Yin din interior.

Ești deja Completă și ai resursele necesare atât Feminine cât și Masculine….oare le Recunoști, le dai voie sa fie, le încurajezi să se exprime, îți creezi contexte în care să poți trăi echilibrat?

tantric_sex

Integrarea și Asumarea Feminității

Ce poți să faci este să te uiți în tine și să vezi care aspect este mai predominant Yin sau Yang, care este cel pe care cei din jurul tău îl apreciază, admiră, care este aspectul care îți vine natural. Îți Asumi cine ești ca esență?

și asta fără să judeci pentru că nu există bine sau corect. Femei Yang ca să Shakira, Beyonce, Pink, Rihanna sunt sexy, feminine, apreciate, dorite la fel de mult precum Mariah Carey, Katy Perry, Kylie Minogue, Avril Lavigne.

Apoi poți să te uiți la cum îți este viața in exterior: relația de cuplu, jobul…care îți este contextul? ești mai mult în Yang sau in Yin? In echilibru cu natura ta sau in dezechilibru? Ca să poți începe să echilibrezi e important să vezi cum îți este contextul ca să poți știi ce poți să modifici.

Și viața are grijă să păstreze totul în echilibru fie că ești bărbat sau femeie.

De exemplu dacă ești mai mult în energie Yang îți va da un partener Yin sau cu tendințe de Yin tocmai pentru a te readuce la un echilibru în cuplu și apoi in interior. Care cu dezechilibrul lui îți va oglindi principiul Yin renegat de tine și te va forța să revii la echilibru interior.

Sau dacă ești in multă energie Yin viața e posibil să devină grea, să devii victimă pentru că te bazezi exclusiv pe ceilalți, să nu poți lua decizii, să simți că viața sau relațiile sunt o continuă dramă, emoție care să te consume atât de mult încât să nu poți face nimic cu viața ta.

Având mai multă informație și asumare despre cine ești și cum trăiești poți să observi unde este Dezechilibrul și poți alege să Matur să acționezi pentru a reveni la partea de echilibru.

Echilibru în felul în care te exprimi, trăiești, mănânci, activități sportive, vacanțe, etc să poți găsi echilibru.

De exemplu dacă ești o Femei de carieră, care este manager și conduce o echipă și exprimă în job preponderent energia Yang atunci poți Conștient să alegi să de echilibrezi Balanța prin a merge la cursuri de dans Latino, Kizomba care presupun să urmezi, să simți, să asculți, să fii in corp, să mergi la masaje, la innot, să stai în natură.

Dacă ești o Femeie intuitivă, sensibilă care exprimă mai mult principiul Yin atunci poți alege să faci activități care să aducă un pic de risc și aventură gen escaladarea unei munte, activități sportive, să dansezi tango, să faci meditaii active.

Dacă ești mereu în control să practici Abandonul fie că e în dans, în relațiile sexuale, în natură, în familie, etc iar dacă ești în lipsa responsabilităților să practici organizare, planificare, control.

Și toate astea vor aduce Armonie interioară în tine și apoi în relațiile tale fie ele de muncă sau iubire. Pentru că atâta timp cât noi renegăm niște aspecte din noi ceilalalți din jur vor fi obligați să compeseze pentru a păstra Echilibrul naturii.

ex. Vrei ca parteneru tău să fie mai Yang, mai masculin? Atunci fii tu mai Yin, mai feminină. Vrei ca el să fie mai sensibil și mai Yin? Atunci fii mai Yang.

Te invit să te Trăiești Completă și așa cum deja ai fost creată în Lumea și Universul ăsta perfect armonios! și să găsești și să Îți Creezi acele contexte de viața în care să te poți echilibra.

Cu drag de feminitate

https://femeiatrezita.com

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.