Un jurnalist român despre atacul asupra Siriei: E întâmplător oare că în ultimii 20 de ani cele patru țări considerate de Israel drept o mare amenințare (Egipt, Siria, Irak și Libia) au fost cuprinse de conflicte susținute de Occident?


Un jurnalist român despre atacul asupra Siriei: E întâmplător oare că în ultimii 20 de ani cele patru țări considerate de Israel drept o mare amenințare (Egipt, Siria, Irak și Libia) au fost cuprinse de conflicte susținute de Occident?

În ultimii ani Siria a fost grav afectată de un război civil ce a produs un val uriaș de imigrație și a polarizat lumea în pro și contra Bashar al-Assad, șeful statului.
SUA, împreună cu Marea Britanie și Franța, au declanșat sâmbătă  un atac bazat pe un presupus atac chimic al trupelor lui Bashar al-Assad asupra unor civili. Rusia, aliat al Siriei, a acuzat că nu există nicio dovadă care să ateste că atacul a existat.
Costin Ștucan, moderator Eurosport, a publicat pe contul său de Facebook o postare în care amintește de motivul pentru care a fost invadat Irak-ul și care seamănă izbitor cu situația din Siria.
„Acum 3 ani, Marea Britanie admitea că nu a avut certitudinea armelor de distrugere în masă deținute de Saddam atunci când Irak a fost invadat de coaliția NATO. Ăsta fusese motivul oficial al invaziei, repetat la nesfârșit de media occidentale, dar s-a dovedit că Saddam nu avea nicio armă nucleară. Dictatorul nedorit de vest a fost spânzurat. Invazia a produs peste 150.000 de victime printre civilii nevinovați”, a scris Ștucan.
Ștucan se alătură vocilor care acuză că acest atac este o diversiune, printre cei care ar beneficia de distagerea atenției fiind chiar și Trump.
„Nu există dovezi concrete că presupusul atac chimic a existat cu adevărat sau că ar fi fost opera lui Assad. Siria e oricum plină de armament distribuit de coaliția NATO rebelilor deveniți teroriști. Dacă ar fi existat dovezile, ele ar fi fost prezentate Națiunilor Unite. Fără dovezi, Rusia și Iran acuză o înscenare. Pe baza presupusului atac chimic, SUA a ordonat un bombardament într-un moment delicat când Trump e asaltat de povești de infidelitate cu prostituate. Fostul președinte FBI, James Comey, tocmai a declarat acum două zile într-un interviu pentru ABC că nu știe „cu siguranță dacă președintele Trump a fost cu prostituate la Moscova, urinând unii pe alții””, mai scrie jurnalistul.
În final, Ștucan amintește de distrugerea a 4 țări – Egipt, Siria, Irak și Libia – toate considerate inamici ai Israelului.
„E întâmplător oare că în ultimii 20 de ani cele patru țări considerate de Israel drept o mare amenințare (Egipt, Siria, Irak și Libia) au fost cuprinse de conflicte susținute de occident care au dus la înlăturarea sau uciderea conducătorilor și la destabilizarea lor profundă”, încheie jurnalistul.
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.