Bashar al-Assad, amenințat cu moartea de un ministru israelian


Un oficial de la Tel Aviv, apropiat premierului Benjamin Netanyahu, l-a amenințat pe Bashar al-Assad că liderul sirian își asumă riscuri personale în cazul în care permite Iranului să declanșeze un război contra Israelului de pe teritoriul Siriei, relatează AFP, preluată de News.ro.
„Dacă Assad permite Iranului sau oricui altcuiva să declare război Israelului de pe teritoriul sirian, el își va asuma toată responsabilitatea și își va asuma riscuri nu doar la adresa regimului său, dar și a propriei sale persoane”, a amenințat ministrul Energiei Youval Steinitz, într-un interviu pentru site-ul de știri Ynet.
Steinitz, un membru Likud, partidul lui Netanyahu, face parte din cadrul Cabinetului restrâns de Securitate, care abordează probleme strategice.
Israelul și Siria se află, în mod oficial, în stare de război.
De la începutul Războiului din Siria, în 2011, Israelul a avut grijă să nu se antreneze într-un conflict. Însă statul israelian a efectuat în ultimii ani zeci de atacuri vizând poziții ale regimului sirian sau convoaie cu armament pe care le-a prezentat ca provenind din Iran și destinate Hezbollahului.
În februarie, Israelul a recunoscut pentru prima oară că a atacat ținte iraniene în Siria, după pătrunderea unei drone iraniene în spațiul său aerian. Aceasta a fost prima confruntare deschisă declarată între Israel și Iran în Siria.
Tensiunile au crescut de atunci, agitând spectrul unei confruntări iraniano-israeliene în jurul teatrului sirian de război.
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL(razboi). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.