Minunea lui Moise de pe insula Jindo! Marea se retrage și se formează un drum imens


Uite asa mai cade un mit…

Un fenomen extraordinar, comparabil cu minunea lui Moise atunci când a despărțit apele Mării Roșii, se petrece de două ori pe an în Coreea de Sud. Între zonele Kogun-men Hvedon-ni și Iisin-men Modo-ri, timp de o oră, apele se retrag și se formează un drum, lat de circa 40 de metri, pe o distanță de 2.8 kilometri.

La prima vedere, fenomenul este de-a dreptul miraculos și comparabil cu minunea descrisă de Biblie, când Moise a reușit să despartă apele Mării Roșii. Fenomenul din Coreea de Sud nu intră în sfera minunilor, iar oamenii de știință îl explică precum unul natural, care se formează în urma fluxului și refluxului apelor.

În acest fel, apele se retrag și se formează un drum imens de aproape 3 kilometri lungime, pe o lățime de 10 metri. Drumul unește insulele Jindo și Modo. Zeci de mii de turiști vin anual pentru a admira cum apele se retrag și pentru a parcurge drumul dintre cele două insule.

Oamenii de știință susțin că evenimentul se petrece atunci când Luna se află în punctul ei maxim față de Pământ și din acest motiv se petrece doar de două ori pe an.

Însă majoritatea turiștilor sosesc în Jindo la începutul lunii mai, nu doar pentru a vederea Minunea lui Moise, dar și pentru a se plimba cu plăcere pe drumul din mare în perioada caldă.

Fenomenul despărțirii mării a devenit cunoscut în toată lumea după ce ambasadorul francez Pierre Randi a vizitat Jindo în 1975 și a scris despre acesta într-un ziar franțuzesc. Cel mai important este mersul pe apă. Pe „Calea lui Moise” se poate trece de la țărm până la insulă.

https://www.efemeride.ro

Acest articol a fost publicat în FRUMUSETI DIN LUME, RELIGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.