România nu e interesantă? Uite cum ne invadează străinii


Legenda că românii pornesc în valuri către Occident în căutare de joburi, iar la noi nu vine nimeni, începe să pălească.

 Fluxul românilor care pleacă în străinătate (cel mai probabil merg la muncă, nu în scopuri turistice) se află în scădere, dar îl depăşeşte pe cel al străinilor care vin în ţara noastră, deşi acesta creşte simţitor.

Cei mai mulţi vizitatori ne vin din Europa, topul statelor fiind dominat de Bulgaria şi Ungaria, urmate la mare distanţă de Italia.

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2018 de 1.368.200, în scădere cu 0,5% comparativ cu luna martie 2017. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 65,7% din numărul total de plecări, se arată într-un comunicat publicat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în luna martie 2018 de 933.000, în creştere cu 9,5% faţă de luna martie 2017. Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (90,3%).

Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 56,0% provin din statele Uniunii Europene.

Dintre statele Uniunii Europene, cele mai multe sosiri s‐au înregistrat din Bulgaria și Ungaria (fiecare cu câte 25,0%), Italia (10,1%), Germania (8,5%), Polonia şi Regatul Unit (fiecare cu câte 4,4 %) și Franța (4,3%).

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna martie 2018 au însumat 1.423.300, în creştere cu 6,0 % faţă de cele din luna martie 2017. Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în luna martie 2018 75,2%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 24,8%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut‐o cei din Europa (73,0% din total turişti străini), iar din aceştia 83,1% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna martie 2018 a fost de 1,9 zile atât la turiştii români cât şi la turiştii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna martie 2018 a fost de 22,5% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 1,2 puncte procentuale faţă de luna martie 2017.

https://ro.sputnik.md/s

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(depopulare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.