Realitatea nu este reală, dovada ștințifică a faptului că totul este energie


Cu ajutrul fizicii cuantice descoperim lucruri despre univers care păreau imposibile.

În ultimii ani, au fost destul de multe descoperiri uimitoare în știință, care ne-au lărgit perspectiva asupra realității. Cea mai mare problema până în momentul de față este faptul că de fapt nu înțelegem fizica cuantică. Sigur că este o știință nouă. Fizicienii au început să chestioneze speculațiile legate de faptul că universul și spațiul fizic care ne înconjoară nu sunt de fapt ”reale”.

Prin descoperirea ”Particulei punctuale”, oamenii de știință au putut să demonstreze că realitatea este, de fapt, o iluzie. Prin datele primite de LHC ( the Large Hadron Collider) au putut ajunge la această concluzie. LHC a fost contruit ca să spargă particule și apoi să le monitorizeze, el începând să funcționeze în  septembrie . Prin acest lucru, oamenii de știință au putut să facă niște descoperiri uimitoare. Datorită cercetărilor pe care acest accelerator de particule le-a permis, am putut vedea că lumea fizică nu este chiar așa de fizică precum pare. Realitatea este, de fapt, o iluzie. Suntem înconjurați doar de energie.

Demonstrația prin care realitatea este doar energie:

Când ne gândim la un atom, vedem un grup organizat de electroni și protoni în jurul unui neutron, însă acest model este în întregime incorect. Particulele care compun atomul nu au nicio dimensiune sau structură și nu au prezență fizică sau greutate. Ele eu dimensiune 0 și sunt doar evenimente în timp.

Electronii, pe de altă parte, nu au o prezență singulară. Ei sunt compuși dintr-o particulă și o undă în mod simultan, toate depinzând de cum sunt percepuți. Ei nu sunt restrânși la o singură locație sau moment ci în schimb există în multiversuri. Acest fenomen este cunoscut ca superpoziție.

Acum probabil că te întrebi ce înseamnă toate acestea?

Concluzia de bază este: cu cât descoperim mai multe despre lumea subatomică, cu atât mai mult realizăm că nu știm nimic despre natura realității.

Ce este interpretarea Copenhaga?

Interpretarea Copenhaga este o metodă științifică pe care cercetătorii o folosesc pentru a-și traduce concluziile pentru înțelegerea realității. Ea își are originea în școala de mecanică cuantică, unde credința de bază este că realitatea nu există fără un spectator care să o observe.

Acesta poate fi un concept greu de digerat.

Ne putem gândi la acest fenomen în felul următor: văzând că particulele există în mai multe dimensiuni în același timp, atunci trebuie să existe cneva sau ceva care să aleagă să le vadă într-o singură locație, permițând spectatorului să vadă o imagine. Cercetătorii din domeniul fizicii cuantice cred că realitatea există doar din cauza faptului că există dorința conștiinței umane ca aceasta să existe, și, concentându-ne cu energia, sunte co-creatori ai universului.

Cum este Universul făcut din informație?

Entanglementul (inseparabilitate cuantică) este o altă descoperire din fizica cuantică, ce pur și simplu ne lasă cu gura căscată.

Inseparabilitatea cuantică are loc atunci când două particule se ciocnesc și își afectează una celeilalte direcția de rotație (spinul). Ceea ce face fenomenul extrem de interesant este faptul că odată ce aceste particule s-au ciocnit, ele nu se vor mai putea ”dezlipi” și vor rămâne conectate în mod indefinit. Indiferent de distanța care există între ele, rotația uneia îi va afecta întotdeauna rotația celeilalte.

Oamenii de știință au reușit să obseve acest fenomen în cazul celulelor vii. Într-un mare experiment, oamenii de știință au crescut celule de alge într-un vas Petri. Apoi, au separat celulele în două jumătăți, mutând o jumătate într-un alt laborator. Descoperirile au fost că, indiferent de distanță, atunci când a fost aplicat uneia dintre jumătăți, celuelele din cealaltă jumătate sunt afectate în aceași fel, în același moment.

Cum este acest lucru posibil?

Dacă înțelegem acest fenomen trebuie să ne schimbăm modul în care ne gândim la univers. Avem nevoie să vedem universul ca un tărâm fizic în care lucrurile pe care le vedem și simțim sunt tot ceea ce există. După cum a explicat faimosul fizician Sir Roger Penrose, ”trebuie să vedem universul doar ca informație”.

În acest fel putem spune că universul fizic este doar un produs al universului teoretic ce interconectează totul și pe toți într-un mod neobservabil. Toată informația este inclusă în construcția universului fizic, însă ea este canalizată către starea noastră fizică din tărâmul teoretic, mai întâi recunoscut de filosoful grec Platon.

După cum a declarat și Erwin Schrodinger, ”Ceea ce observăm ca și corpuri materiale și forțe nu sunt altceva decât forme și variații în structura spațiului. Particulele sunt doar aparențe”.

sursa: https://www.the-open-mind.com/reality-is-not-real-scientific-proof-that-everything-is-energy/

http://noulpamant.ro

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(fizica cuantica). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Realitatea nu este reală, dovada ștințifică a faptului că totul este energie

  1. Cristea Cristea zice:

    Super articolul, insiruirea de cuvinte care oarecum te activeaza dintr-un somn adanc….oricum dragi cititori, nu uitati de TIMP, relativitatea lui….non ENSTEIN….Uitarea, Timpul…CINE SUNTEM IN ACEASTA „REALITATE”?…..ganduri bune!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.