Te doare capul: o feministă de culoare acuză sistemul medical de RASISM pentru că folosește… PANSAMENTE ALBE!!!


O jurnalistă și activistă anti-rasism din Franța s-a indignat pe rețelele de socializare împotriva pansamentelor și bandajelor albe. Pe care le consideră „rasiste”. Autoare a cărții intitulate „Racisme mode d’emploi”, jurnalista Rokhaya Diallo este renumită pentru că a acuzat Franța de „rasism de stat” și a apărat taberele de vară rezervate non-albilor. Se definește drept o „feminist decolonialistă”, motiv pentru care luptă împotriva rasismului cu fiecare fibră a ființei sale.

Datorită unei activiste înfocate ca Rokhaya Diallo, rasismul este vânat la fiecare colț al vieții cotidiene, inclusiv când vine vorba de pansamente, scrie valeursactuelles.com.  Site-ul preia postarea de pe Twitter a jurnalistei, în care se scrie, din păcate pentru ea, negru pe alb:  „Compresa din centrul bandajelor este albă”. Iar comentariul celor de la site-ul citat este următorul:  „Dacă urmăm această postare a doamnei, nu suntem departe de a comite o crimă împotriva umanității”. Frământările existențiale ale activistei franceze par desprinse din teatrul absurdului.

ActiveNews.ro

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Te doare capul: o feministă de culoare acuză sistemul medical de RASISM pentru că folosește… PANSAMENTE ALBE!!!

  1. simona zice:

    S-au folosit fase albe din totdeauna ,e simplu trebuia sa vezi ce curge din rana ,ce culoare are ,si ce-i cel mai haios e ca toate plantele textile :in canepa bumbac ,chiar si matasea naturala dau fibre albe ,sunt niste rasiste infocate plantele astea nu vor si pace sa faca fibre negre .Si de ce ar trebui sa fie pansamentele negre si nu galbene sau rosii daca cele albe ii debusoleaza pe unii ?Ca madama are ceva la scufita inteleg dar as vrea sa stiu cine-i in spatele acesteia ,cine plateste,cine inchide ochii ,cine pregateste tabla de sah?Auzi tabere non albi ,decolonianista .Inteleg ca stramosii ei sunt africani ,ca au facut parte din coloniile franceze ,ca au emigrat in Franta si ca are o problema cu culoarea alba desi madam e jurnalista si ar fi trebuit sa aibe unele cunostinte minime despre biologie ,ceva din medicina si un mult bun simt cand stii bine ca reprezinti a patra putere in stat ,dar cum azi puterea jurnalismului e doar manipulare ……

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.