A fost odată ca niciodată… Armata Română


  Armata care a fost „cu noi”, iat-o ajunsă la gunoi, cu tot cu noi.            […] 

Armata care a fost „cu noi”, iat-o ajunsă la gunoi, cu tot cu noi.             Ne-au tras-o în bot Ivan și Sam, amândoi!

Și când te gândești că sunt destui care se bucură că au  scăpat de „apăsare”” armatei ăleia asupra bugetului. Nici măcar  nu-și dau seama că tot câștigul s-a dus în conturile mafioților și că  ne va costa mult mai mult „scutul” de la Deveselu…

În anul 1975 Armata Română număra aproape o jumătate de milion de militari activi, șase milioane de militari rezerviști, trei mii de tancuri, aproape o mie de avioane de luptă și era în discuții avansate cu URSS pentru primirea de armament atomic.

Când Armata Română defila în ziua de 23 august la București, în Europa se făcea tăcere. Ca forță militară România era a opta putere militară a Europei (locul 17 în lume). Și nu exista în Armata Română decât o singură sărbătoare: Ziua Armatei.

Astăzi Armata Română, ca forță militară, s-a prăbușit catastrofal de pe locul 17 în lume pe locul 57, lângă armatele din Camerun, Mozambic și Angola. Armata Română activă numără azi circa 30.000 de militari gata să intre în luptă, câteva sute de tancuri (pe hârtie 1100) și 36 de avioane de luptă.

Dacă ar exista, ipotetic, un conflict direct între Siria și România, cei un sfert de milion de militari sirieni care au în dotare cincii mii de tancuri și 600 de avioane de luptă ar ocupa România în 48 de ore.

România nu mai are azi, nici o poziție semnificativă în strategia militară a Europei. În schimb calendarul militar românesc are peste 100 (o sută) de sărbători oficiale: Ziua Intendentului Militar (pe 1 februarie), Ziua Hidrografului Militar (pe 23 februarie), Ziua Automobilistului Militar (1 Martie), Ziua Justiției Militare, Ziua Financiarului Militar, Ziua Muzicantului Militar, Ziua Statului Major General (pe 12 noiembrie), Ziua Rezervistului Militar, Ziua Parașutistului Militar, Ziua Bucătarului Militar, Ziua Jurnalistului Militar etc.

Aproape că rămâi uimit cum mai are timp militarul român să se antreneze, cu atâtea praznice și sărbători pe capul lui.

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene Române (prăznuită pe 20 iulie cu mare pompă), la fel ca Ziua Submarinistului (adică ziua militarilor români care luptă pe submarinele românești de război) din 15 iulie, are rolul de a sărbători ceva inexistent în România.

Ea trebuie să liniștească poporul român în privința securității noastre naționale și să justifice într-un fel uriașele și frauduloasele cheltuieli și împrumuturi externe făcute de guvernanții noștri pe spinarea populației în numele Apărării. Scopul principal al acestei „sărbători” este acela de a arăta poporului român că Aviația Militară Română nu a murit și că Armata Română mai are niște avioane și elicoptere, iar unele dintre acestea chiar pot să se ridice în aer și să zboare.

Ca atare, în fiecare an, în dimineața zilei de 20 iulie, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, autoritățile strâng câțiva ostași plictisiți care să sufle în goarne și să îngâne „Deșteaptă-te, române” în amintirea glorioaselor vremuri din 1975 când Armata României era pe locul 8 în Europa ca forță militară. Răsună de fiecare dată cuvântări bombastice și se subliniază importanța Aviației Militare Române.

Dar conform clasificării BUSINESS INSIDER (The 35 most powerful militaries in The World) și conform statisticilor Global Firepower –The Center for Arms Control pe 2014, România se află pe rușinosul loc 57 în lume în privința forței militare, lângă Camerun, Mozambic și Angola.

Pe locul 17 (locul României)  se află azi Israelul, care nu și-a desființat ca noi serviciul militar obligatoriu, are 880 de avioane de luptă, șase mii de tancuri și poate mobiliza pentru război 3,5 milioane de militari. Ca forță de lovire Israelul este pe locul 11 între puterile lumii. Faptul că posedă 200 de lovituri nucleare îi conferă autoritate suplimentară și nu forță militară cum cred unii, care încearcă să spună că Israelul este forță militară nu pentru că are armată puternică, dar pentru că posedă arma atomică. Ceea ce nu este adevărat. Israelul este putere militară pentru că poate ridica la luptă 4 milioane de soldați, nu pentru că are 200 de lovituri nucleare.

România, de pe locul 17 a ajuns pe locul 57. Asta după ce Nicolae Ceaușescu aproape că-i convinsese pe ruși să permită României să dețină arma atomică.

Din păcate pentru Ceaușescu, rușii au aflat că el și generalii români cloceau de fapt alte planuri, voiau să pună rachetele atomice pe aliniamentul Darabani-Huși și să le îndrepte către Moscova. Niște cretini atât de remarcabili nu mai văzuse Moscova din vremea regelui Mihai și a mareșalului Antonescu. Așa că rușii au revizuit urgent relațiile cu România, iar Ceaușescu și Postelnicu au trimis în 1985 Armata Română pe șantierele de construcții și în agricultură.

Dar să revenim la oile noastre.

Clasamentul GFP întocmit de CIA arată că România este pe locul 57 în lume ca putere militară, lângă Camerun, Angola și Mozambic. Conform clasamentului GFP țara noastră dispune de:

– o armată activă de 73.000 de militari

– un număr de 80.000 de rezerviști

– un număr de 1.100 de tancuri

– un număr de 36 de avioane de luptă

Cu toate acestea CIA favorizează România, pentru că lucrurile stau mult mai rău. În realitate o simplă inspecție de stat ar constata că multe (dacă nu cumva chiar foarte multe) dintre cele 1.100 de tancuri românești sunt inapte pentru a intra în luptă. Din cei 73.000 de militari mai mult de jumătate sunt birocrați și intendenți. Cât despre cele 36 de avioane de luptă românești, să fim serioși! Ele sunt bune pentru parăzi și pentru evacuarea președintelui, a Guvernului, a documentelor secrete și a tezaurului BNR (dacă mai avem așa ceva) în străinătate în caz de război. Nu poți să spui că ai forțe militare aeriene dacă ai treizeci de avioane de luptă. Adevăratele forțe aeriene se consideră cele care numără cel puțin 100 de avioane de luptă.

Pentru a ne face o idee despre unde se găsește azi România ca putere militară, amintesc că Siria are 5.000 (cinci mii de tancuri), 600 de avioane de luptă, o armată activă de aproape un sfert de milion de militari și un număr de 600.000 de rezerviști. Dacă ar exista o confruntare directă între cele două țări, Siria ar ocupa România în 48 de ore.

Interesant este însă altceva. Armata Siriei luptă de ani buni contra invadatorilor, are un buget anual de 1,8 miliarde de dolari USA, iar Siria o datorie de trei miliarde de dolari USA.

Armata Română nu luptă nicăieri, are un buget anual de 2,5 miliarde de dolari, iar România o datorie externă de 130 miliarde de dolari USA. (a se vedea https://www.globalfirepower.com/)

Ar fi extrem de interesant pentru noi, ca români, să știm câți generali de aviație are Armata Română. Că avioane de luptă avem 36.

                                                                                                                            Gheorghe  PANAITESCU

http://www.justitiarul.ro

Acest articol a fost publicat în ARMATA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la A fost odată ca niciodată… Armata Română

 1. Catalin Didica zice:

  ivan, sam, rasela, Kecskés, Schweighofer si inca cateva armate europene.

  Apreciază

 2. Viorel Capatina zice:

  În armata ROMÂNĂ actuală meritocrația nu are loc, oportunismul şi slugărnicia fac generali şi miniştri, care împreună cu alte „cozi de topor” îşi bat joc de militarii adevărați, activi sau rezervişti.

  Apreciază

 3. army zice:

  Cititi ordonanta 1/1999 si noile modificari de azi , si, o sa va ingroziti. Map.N se subordoneaza MAI, MAI are atributii de aparare a integritatii teritoriale, suveranitatii etc. Pai armata ce mai face? Poate sa intre oriunde , oricand si oricum sa perchezitioneze si sa confiste. Coreea de Nord este copil mic.Departe de mine in a minimiza importanta MAI , din contra , in perioada urmatoare nu vor sti de capul lor cu talharii, crime, infractiuni cu atatia infractori intorsi in ro. Chestia este cum vor reusi sa administreze toate problemele. Marea majoritate, civili sau militari suntem constienti de toate problemele , dar daca nu cer ajutor le va fi foarte greu.

  Apreciază

 4. gigirupicreta zice:

  Pai intre Sam si Ivan e al ce trage sforile varu nostru Itic sau Strul ))

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.