Primul Oraș Plutitor Din Lume, Fără Taxe, Fără Impozite Și Cu Monedă Proprie


Un oraș plutitor în oceanul Pacific nu mai este o utopie. De mai bine de 10 ani, omul de afaceri Peter Thiel s-a implicat financiar în crearea unui oraș plutitor în Pacific.

Conform declarațiilor sale, orașul va exista în afara regulilor guvernamentale. Va avea propria monedă, care se va numi vyron, iar locuințele vor fi offshore.

Alături de Peter Thiel, implicată în acest proiect este și Polinezia Franceză care este alcătuită din insule împrăștiate pe o suprafață de 2500000 de kilometri pătrați Cea mai importantă insulă este Tahiti.

Orașul plutitor va avea 300 de locuințe, hoteluri, restaurante și va fi construit în apropiere de insula Tahiti. Locuitorii acestei insule vor fi feriți de conflictele geopolitice și cele comerciale.

Nathalie Mezza Garcia, cercetător implicat în acest proiect, a declarat că a fost aleasă zona polineziană pentru acest proiect, din cauza faptului că insulele locuite de populația polineziană sunt susținute de corali, care din cauza creșterii nivelului apei oceanului se vor scufunda într-un viitor apropiat.

Costul unei insule se ridică la 50 milioane de dolari. Insula va pluti în apele internaționale și va avea propriile legi. Pe insulă vor exista bănci și companii care vor funcția după legile impuse pe insulă. Cei nemulțumiți de actualele politici guvernamentale sunt bineveniți pe insulă. Insula va fi construită de compania Blue Frontier. Forma ei a fost inspirată de poziția stelelor din galaxia Sirius.

Freedom Ship, o locuință pentru 100000 de persoane

Freedom Ship este un proiect gigantesc. Este vorba despre construirea unei clădiri plutitoare în care pot locui 100000 de persoane. Clădirea va fi construită pe un mega-pachebot care va avea o lungime de 1300 de metri și va putea susține o greutate de 2,7 milioane de tone. Înălțimea construcției va fi de 104 metri.

Floating-City-4-1 Primul oraș plutitor din lume, fără taxe, fără impozite și cu monedă proprie

Imobilul plutitor se va deplasa cu o viteză foarte mică, astfel încât, în doi ani să poată face înconjurul globului. Imobilul va oferi tot confortul necesar, magazine, 18000 de locuințe, cazino, platforme pentru elicoptere.

Închirierea unei locuințe începe de la suma de 112000 dolari și poate ajunge la 6,7 milioane de dolari, pentru o perioadă de doi ani. Construcția acestui oraș plutitor costă 7 miliarde de dolari.

https://www.efemeride.ro/

Acest articol a fost publicat în LUMEA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.