Studiu: Există Peste 8.000 De Megastructuri Extraterestre În Univers


Un studiu științific, recent publicat de cercetători de la Universitatea Uppsala din Suedia și de la Universitatea din Heidelberg din Germania sugerează că ar putea exista mai mult de 8.000 de megastructuri extraterestre situate în Univers.

Cercetarea sugerează că Universul este un loc extrem de vast, unde există numeroase specii extraterestre, care au atins diferite grade ale dezvoltării. Aceste civilizații extraterestre, din nevoia cât mai mare de energie, au construit diferite megastructuri în jurul stelelor.

Specialiștii, care au elaborat acest studiu, argumentează această teorie prin descoperirile recente. Aceștia au găsit numeroase semne, care indică foarte clar că în jurul a numeroase stele, extrem de îndepărtate de sistemul nostru solar, există creații artificiale.

„Constatam ca 8000 de stele prezintă suficiente date pentru a permite potențialilor candidați pentru construirea sferei Dyson”, se arată în studiu.

Una dintre primele candidate este steaua TYC 6111-1162-1, care a fostcea mai interesantă pentru a fi studiată”. Se presupune că aceasta găzduiește o sferă Dyson sau o megastructură extraterestră pentru captarea energiei. Această stea este una dintre cele 8000, despre care se crede că fac parte din acest sistem.

Studiul se bazează în principal pe datele culese de sonda Gaia, a Agenției Spatiale Europene, care în ultimii trei ani a cartografiat în trei dimensiuni peste un miliard de stele. Pornind de la această concluzie preliminară, oamenii de știință susțin că în anii următori se va descoperi prima sferă Dyson din jurul unei stele și atunci vom avea certitudinea că există viață extraterestră extrem de avansată în acest univers.

Ce este o sferă Dyson?

O sferă Dyson sau o megastructură extraterestră este un satelit sau un sistem de sateliți, care orbitează în jurul unei stele pentru a-i capta energia.

sferele-dyson Studiu: Există peste 8.000 de megastructuri extraterestre în Univers

Această denumire a fost introdusă în știință de către fizicianul Freeman Dyson, care a sugerat că o civilizație extraterestrăavansată ar avea nevoie de extrem de multă energie pentru a supraviețui. Acesta ar fi motivul principal pentru care ar construi un astfel de sistem.

Referință studiu – SETI WITH GAIA: THE OBSERVATIONAL SIGNATURES OF NEARLY COMPLETE DYSON SPHERES

https://www.efemeride.ro

Acest articol a fost publicat în SPATIU - EXTRATERESTRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.