Așa celebrează Occidentul „sfârșitul hegemoniei” sale? Un monument „artistic” care simbolizează decăderea „omului alb” stârnește controverse


Așa celebrează Occidentul „sfârșitul hegemoniei” sale? Un monument „artistic” care simbolizează decăderea „omului alb” stârnește controverse

În orașul olandez Utrecht a fost amplasată, sau mai bine zis culcată, o altfel de statuie. Pe orizontal. Pentru că, așa cum scrie presa franceză, ea  simbolizează decăderea „omului alb”. Pe Twitter, pe contul @DefendEuropa, imaginile surprinse „promovează o statuie a unui om alb care se prăbușește, fiind însoțită de cunoscuta expresie  „Sic transit gloria mundi” (Așa trece gloria lumii).
Potrivit ziarului Liberation, într-o fotografie apare un panou cu un semn de construcție în care se spune că aici se va construi un „monument pentru sfârșitul hegemoniei occidentale”, fără a se specifica data. Jurnaliștii francezi au vrut să afle din olandeză dacă se menționează undeva construirea unei astfel de sculpturi.
Și au aflat că site-ul de știri NU.nl a scris că  mai toți comercianții din jurul orașului Neude s-au declarat  deranjați de lucrările de artă construite aici ca parte a Festivalului de Artă SPRING. Iar de pe site-ul autorului lucrării „Sic  Sic transit gloria mundi”, Dries Verhoeven, au aflat ce a vrut să spună acesta: „Chiar în momentul în care statuile colonialiste au devenit controversate, dominația occidentală dă și ea semne de declin, iar acest lucru cere o nouă privire a noastră asupra lumii.”
 
În final, în piața orașului va fi construită o statuie a unui bărbat uriaș căzut la pământ.
Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA(progresism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Așa celebrează Occidentul „sfârșitul hegemoniei” sale? Un monument „artistic” care simbolizează decăderea „omului alb” stârnește controverse

 1. citadela zice:

  Asta cam inseamna ca mai avem citiva ani. Procesul care se deruleaza cere ceva timp.

  Apreciază

 2. Catalin Didica zice:

  guvernantii trebuiesc sa moara

  Apreciază

 3. simona zice:

  Dupa tine cam cat ar dura acest proces ?Si de ce trebuie sa ne fie rusine ca facem parte din rasa alba?Pai asta nu-i tot rasism ?Si cum crezi ca se va desfasura porcaria asta in estul Europei?

  Apreciază

  • citadela zice:

   Deindustrializarea, contractarea asta a tot si toate Simona este un proces fara precedent in istoria lumii civilizate, de aceea ne si aflam in intuneric total cind vine vorba de predictii. Grupul central si ajutoarele-executantii( toti trepadusii politici) care se afla la pirghia acestui proces global complex poate sa decida sa il lungeasca sau sa il scurteze dupa cum vor ei, asta-i clar, pentru asta se centralizeaza totul!. Insa din ce vedem nu se hotarasc inca sa o faca sau inca nu s-au atins anumiti paramtri ai colapsului asa zis firesc cum vor sa-l prezinte in final. Personal sper ca statusul qvo actual sa mai tina vre-o 10-15 ani pentru a ne mai bucura de viata si a putea sa mai culegem impresii frumoase inainte de a ne SCUFUNDA IN BEZNA EVULUI MEDIU. conditii care negresit vor fi extrem de dure si ucigatoare pentru marea majoritate.
   Estul europei – Sisitemul este absolut identic cu toata lumea( Rusia, Romania, numai conditiile in care se deruleaza procesul sunt altele, ca pentru sarantoci.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.