50 de miliarde! Atât a cerut Israelul pentru evreii din Transnistria ca despăgubiri!


  Informația că Israelul a pretins de la statul român o despăgubire de 50 de miliarde de euro sau dolari […]

 

Informația că Israelul a pretins de la statul român o despăgubire de 50 de miliarde de euro sau dolari am întâlnit-o de mai multe ori la comentatori români ai fenomenului numit într-un mod atât de nepotrivit Holocaust, Holocaustul din Transnistria / din România. De fiecare dată nu i-am dat nicio importanță, nicio valoare, am considerat-o a fi o dovadă tristă că avem și printre români persoane dispuse să inventeze și să colporteze informații prostești, aberante, imposibil de luat în serios! A spune că în Transnistria s-a petrecut un genocid anti-evreiesc gândit și executat de români este deja o aberație de negândit, cu nimic dovedită ca probatoriu juridic sau istoric! Și totuși iată că sunt destui evrei – nu toți, nici măcar majoritatea, dar nici puțini, care să susțină această enormitate! La fel, de partea ceastălaltă, mi-am zis că se găsesc și printre români destui care să scornească și să colporteze cu toată convingerea că evreii au luat-o razna în halul acesta și pretind asemenea sumă pentru o cauză atât de îndoielnică! Nicicum dovedită! Minți de români, șocate de acuzația iresponsabilă de genocid, de holocaust! Măi, fraților, cum să formuleze un guvern o asemenea pretenție?!…

Și totuși am greșit! Eu am greșit! Autoritățile israeliene/evreiești au formulat această pretenție și au prezentat-o la cel mai înalt nivel: președintelui României. Iar dacă eu nu am dat crezare acestei informații, am o singură scuză: colportorii îmi erau necunoscuți ca persoane, nu -i știam ce le poate mintea și nu aveam nici un motiv să le dau crezare. Nici nu-mi era la îndemână să le cer „dovada”! Din ce sursă demnă de încredere provine informația?

De data aceasta sursa informației este dintre cele mai serioase: lucrarea Confruntări româno-evreiești a cunoscutului istoric CORVIN LUPU, recent apărută. Este una dintre cele mai convingătoare cercetări ale unui subiect pe care imensa majoritate a istoricilor profesioniști, academici, îl ocolesc din prudență lașă,jenantă, rușinoasă propriu zis! CORVIN LUPU și GHEORGHE BUZATU sunt numele a doi mari istorici care și-au pus la bătaie cariera și onorurile publice la care aveau dreptul, renunțând la beneficiile aduse deînregimentarea oportunistă și obedientă, pe care au refuzat-o din neputința dumnealor de a se rândui în tabăra mincinoșilor, a carieriștilor cu orice preț, inclusiv cu prețul dezonoarei! Cei doi fac onoare profesiunii de istoric, de cronicar al epocii istorice în care li s-a dat să trăiască! Ce fel de istoric poate fi numit cel care nu este capabil să lase mărturia sa despre lumea în care a trăit?! La ce-i folosește unui istoric să înțeleagă faptele și resorturile unor personaje istorice din epoci îndepărtate în timp, dacă nu se exersează comentând faptele și evenimentele la care sunt propriu zis părtași?!

Așadar, în lucrarea amintită, Confruntări româno-evreiești, apare în mai multe rânduri afirmația că statul israelit pretinde 50 de miliarde de dolari pentru evreii morți cu ocazia Holocaustului din Transnistria, y compris pogromul de la Iași din iunie 1941 și de la București, în ianuarie 1941. De data aceasta informația vine dintr-o sursă foarte serioasă, drept care m-am adresat sursei, dlui profesor Corvin Lupu, cerându-i detalii. Mi le-a oferit prin internet:

În primăvara anului 2003, după respingerea în Parlament a Ordonanței 31, l-am invitat pe dl. prof. Gh. Buzatu, vicepreședinte în funcție al Senatului României, să țină o conferință studenților din facultatea pe care o conduceam despre Ion Antonescu și epoca sa. Cu acel prilej, a stat două zile la Sibiu și, printre altele, mi-a vorbit despre vizita lui Iliescu la Tel Aviv, care a avut loc în 2001 sau 2002 (nu mai rețin exact). Cu acel prilej, autoritățile israeliene au ridicat această problemă a unei despăgubiri în jur de 50 de miliarde de euro pentru vina de holocaust. Ion Iliescu a declarat că România nu are pe moment banii aceștia, dar, în viitor, va putea să plătească în jur de 10 miliarde. Buzatu era contrariat de faptul că Iliescu nu a negat acuzațiile care s-au adus României și a acceptat să discute problema unor despăgubiri, protestând doar asupra dimensiunii acestora. După Iliescu, a vizitat Israelul și Adrian Năstase (…)

                                                                                                                 Cu bine,

                                                                                                                   C.L.

P.S. Nu l-am citat pe profesorul Buzatu pentru că nu i-am cerut niciodată voie să-i folosesc numele în acest caz, așa cum v-am cerut dumneavoastră această permisiune, în 2005. De aceea vă rog să nu îl menționați pe Gh. Buzatu. 

În altă ordine de idei, eu am informații potrivit cărora, în secret, România a plătit unele sume mari de bani cu titlu de despăgubiri pentru urmașii presupusului holocaust, „gogorița dibaolică”, despre care a scris interesant col. SRI (rtg) Vasile Zărnescu.”

I-am răspuns prof Corvin Lupu că-mi asum răspunderea citării lui Gheorghe Buzatu, ceea ce și fac acum, pentru a putea comenta informația.

Mai înainte de orice, în speranța că rândurile de față ajung și la cunoștința dlui Ion Iliescu, îi cer domniei sale să spună ce părere are despre afirmația lui Gheorghe Buzatu, cel mai important istoric român de după 1990. Și mai mult chiar, domnul Iliescu ne este dator cu tot ce știe pe acest subiect, al pretențiilor Israelului: despre ce sumă este vorba, cum a fost stabilită, cine a acceptat plata acestor despăgubiri, cine a semnat, cu ce împuternicire, ce plăți s-au făcut până acum etc? Nu uităm atitudinea avută inițial de dl Iliescu față de acuzațiile de holocaust în România, atitudine corectă, care n-a găsit un sprijin, cel cuvenit, din partea clasei politice, din partea colegilor de partid!

Pe acest subiect am primit în urmă cu un an-doi, două informații din surse mai puțin înalte, dar mai credibile pentru mine. Mai întâi este vorba de un cetățean israelian care vine des în România, cu oarecari însărcinări discrete. Mi-a dat asigurări că statul israelian nu ar fi primit nicio sumă de bani ca despăgubire pentru evreii morți în „holocaustul din România”! Ba chiar mi-a mărturisit că bunicul său, strămutat în Transnistria în anii aceia (1941-44), i-a povestit cum a fost și că nu poate fi vorba de un holocaust în Transnistria, în România deci. Mi-a vorbit și de o declarație recentă a lui „Bibi” Netanaiahu foarte măgulitoare la adresa românilor, cum s-au purtat cu evreii în timpul „holocaustului”!

Altă părere, de la un român al cărui destin l-a obligat să fie informat asupra subiectului „confruntări româno-israliene”. Zice domnia sa că plata despăgubirilor pretinse de Israel se face, dar nu direct, prin plăți înregistrate în acte ca atare, ci sub forma unor contracte comerciale, prin care România face achiziții supraevaluate din Israel, costurile adăugate la prețul real fiind contabilizate în contul acelor vestitedespăgubiri pentru cei 400.000 de evrei uciși „fără acte” de români. Morți imaginari, fără acte doveditoare, fără acte de identitate, fără proba probelor: cadavrele victimelor!…

Dar asta este o altă problemă. În materie de holocaust actele nu au nicio valoare, atunci când ele există. Cazul Auschwitz. Iar atunci când ele nu există, poți inventa câte victime poftești! Cazul Transnistriei. Libertate totală să inventezi!

Așadar, cine ne poate răspunde la întrebarea, la întrebările legate de informația privitoare la pretențiile Israelului, ale comunității evreiești, privitoare la „victimele holocaustului din Transnistria”, subiect tabu în viața noastră publică.

                                                                                                                                  Ion COJA

                                                                                                                                 06.06.2018

Nota redacției: Noi tragem semnale de alarmă de la instalarea alogenului Klaus Werner Iohannis ca vătaf fanariot peste colonie! Citiți ca să vă convingeți:

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor?

Domnule Iohannis, de ce vreți să băgați holocaustul pe gâtul românilor? (II)

Adevărul despre vizita lui Iohannis în SUA

HoloKLAUSUL lui Iohannis!

De ce poartă politicienii români kipa, sunt evrei religioși?

Sioniștii pregătesc recolonizarea!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași!

Domnule Iohannis, ce faceți cu holocaustul pe care vreți să-l băgați pe gâtul românilor? Germania și-a asumat pogromul de la Iași! (II)

 

http://www.justitiarul.ro/

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la 50 de miliarde! Atât a cerut Israelul pentru evreii din Transnistria ca despăgubiri!

 1. anonim zice:

  Despagubirile vor fi platite prin fondul suveran de investii inventat de Dragnea pentru acoperirea si prostirii natiunii romane.

  Apreciază

 2. anonim zice:

  Tot holocaustul se bazeaza pe estimari pentru ca nu exista acte nici 10% pentru numarul oficial de morti. Tatal meu ca fost sef in Securitate in 1953 spunea ca in Romania a fost o comisie a aliatilor alcatuita din ofiteri americani, britanici si francezi care au avut accesul in arhivele romanesti si care au intrat unde au vrut. In baza aceste constatari s-a stabilit ca nu exista probe si acte care sa justifice numarul oficial de morti in vederea impartirii despagubirilor pe care le plateam sovieticilor in favoarea Israelului. S-a ajuns la blat intre evrei si sovietici si Israelul a ramas cu un numar oficial de morti care nu poate fi probat pe acte si sovieticii cu despagubirile de razboi. In anii 50 tatal meu ca sef in Securitate a facut parte dintr-o retea de ofiteri care arhiva dosare in secret si au fost foarte multe dosare arhivate pe aceasta retea de ofiteri prin care se dovedea lipsa probelor si a actelor pe crime de razboi si pe numarul oficial de morti. Unul din ofiterii care a fost deconspirat a fost executat la ordinul lui Dej cu ciocanul si cu un piron in ceafa.

  Apreciază

 3. anonim zice:

  Incepand cu anul 1945 serviciile militare de informatii americane au trecut la falsificarile de acte cu crime de razboi in vederea obtinerii de despagubiri de razboi in favoarea evreilor pentru ca se stia de atuncea ca nu exista acte cu crime de razboi. in cadrul acestui program s-a trecut la vanarea si capturarea liderilor legionari refugiati in vestul Germaniei si Austria . Au fost foarte multe executii de legionari impuscati de ofiterii evrei din armata americana si asta e unul din secretele cele mai grele. S-a renuntat la publicarea acestor falsuri pentru ca erau prost facute si puneau in discutie si sub semnul intrebarii tot ,,holocaustul” din Europa.

  Apreciază

 4. anonim zice:

  O alta serie de operatiuni de falsificare de acte cu crime de razboi sunt cele ale Securitatii pentru retragerea sprijinului acordat de CIA si de catre serviciile secrete occidentale ,,miscarilor de dreapta din Romania” din care o mare parte din aceste acte pot trece foarte usor testele grafologice pentru ca multi informatori sau persoane sub presiune din anii 50 erau din personalul administratiei , armatei sau a serviciilor secrete regaliste din al doilea razboi mondial. Aceste acte sunt in mare parte imposibil de depistat pentru ca sunt create de Securitatea anilor 50 in vederea blocarii finantarii si sprijinului pentru ….anticomunisti.

  Apreciază

 5. anonim zice:

  Inchei cu o operatiune psihologica de falsificare de acte cu crime de razboi . in 1953 CIA a incercat prin cartite in Securitate si anume in directiile militare sa obtina acte cu crime de razbboi care sa justifice despagubiri pentru nou creatul Israel. Dupa identificarea cartitelor s-a trecut la falsificari de acte cu crime de razboi ca operatiune psihologica in care ,,cei ce fac acuzatii sa se faca de ras cu propiile lor acuzatii” . Adica acte false pentru intoxicare care au ajuns in 1953 la CIA si care astazi sunt folosite de centrul Wisental pentru justificarea despagubirilor . Aceste acte sunt foarte usor de dovedit ca acte false prin continutul lor cat si prin teste grafologice…

  Apreciază

 6. Catalin Didica zice:

  Dragnea si PSD a cazut la intelegere cu Israel si vor impartii banii. Jumate PSD jumate Israel. Noi trebuie sa arestam guvernantii sau sa-i ucidem pentru ceea ce fac. REVOLUTIE SINGURA SOLUTIE

  Apreciază

 7. Galit Ion zice:

  Toate aceste pretentii se bazeaza pe un imens fals – Romania a fost obligata sa infiinteze un Institut Wiesel pentru cercetarea holocaustului in Romania. Initiatorul acestei mari escrocherii este tocmai Elie Wiesel care fiind aflat in vizita in localitatea natala – Sigetul Marmatiei, chiar in gara orasului a facut o declaratie surprinzatoare – „Romania a ucis, a ucis, a ucis” Intrigati de aceste declaratii, o serie de evrei, supravietuitori ai lagarelor naziste, contesta calitatea de fost detinut in lagarele de exterminare naziste. I-au cerut lui Wiesel sa isi arate numarul matricol tatuat pe brat, conform uzanteleor naziste. Ei bine, Wiesel nu a avut ce sa arate. A murit si nimeni nu a vazut acel numar matricol tatuat. Concluzie: Elie Wiesel a fost un impostor si prin urmare, acest institut ar trebui desfiintat. Mentionez ca finantarea acestui institut este asigurata de statul roman.

  Apreciază

 8. Catalin Didica zice:

  Romanii ar trebui sa ceara Israelului 250 de miliarde de euro pentru evreii aia multi care au fost salvati de la moarte de romani in Romania. Pentru ca am avut bun simt sa le salvam viata.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.