Cărțile lui Dan Tănasă, prezent la o conferință în așa numitul “Ținut Secuiesc”, au fost furate! Ce rol a avut UDMR-UL în această mârlănie?


Preşedintele Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tănasă a precizat că, împreună cu europarlamentarul Cătălin Ivan a adus mai multe exemplare din cartea scrisă de el (Uitați în inima României) având ca temă discriminarea românilor din judeţele Covasna şi Harghita, precum şi o broşură editată de Forumul Civic al Românilor, la conferinţa internaţională „Utilizarea limbilor în administraţiile locale şi regionale” care s-a desfăşurat joi, 31 mai a.c., în staţiunea Băile Balvanyos, județul Covasna, iar acestea AU FOST FURATE!!!

„M-am înscris la această conferinţă, le-am spus organizatorilor că voi participa şi le-am spus că voi veni însoţit de cărţi, materiale prin care să prezint şi cealaltă parte a acestei poveşti, pentru că, în mod evident, această întâlnire este folosită în scop propagandistic-iredentist de partea maghiară (…) Am pus materialele la dispoziţia organizatorilor, pentru că mi s-a interzis să le duc în sală, iar trei dintre cele patru cutii au dispărut. Deci, să ne înţelegem, organizatorii acestui eveniment au făcut o găinărie, au furat materialele pentru ca membrii congresului din ţările străine să nu afle adevărul (…) Am adus aproximativ 30 de exemplare ale cărţii mele „Uitaţi în inima României” (…) în care vorbesc, cu documente, despre felul sistematic în care sunt discriminaţi românii din cele două judeţe controlate politic de către UDMR şi o broşură a Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna şi Mureş pe care m-au rugat frumos să o aduc aici şi să o împart participanţilor (…) pentru că membrii delegaţiei, de bună credinţă, pot avea impresia că aici trăiesc numai maghiari”, a declarat Dan Tănasa

Potrivit Agerpres, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi-a cerut scuze pentru acest incident, la începutul unei conferinţe de presă, menţionând că Poliţia, care a descins la locul conferinţei, va putea constata că documentele date dispărute au fost duse la recepţie. Acesta a ţinut să mai spună că Dan Tănasa este o „persoană căreia îi place să creeze probleme”, menţionând că de zece ani de zile face „denunţuri” către diverse instituţii ale statului privind activitatea administraţiei publice locale.

NOTA LUI DAN TĂNASA: La un eveniment internațional la care au participat cetățeni din Belgia, Spania, Marea Britanie, Suedia, Serbia, Norvegia, Letonia ș.a., organizat pe bani publici de Consiliul Județean Covasna, condus de Tamas Sandor, și Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale a Consiliului Europei, singurele materiale care nu prezentau punctul de vedere al UDMR cu privire la situația din județele Covasna și Harghita au fost furate de către organizatori. Deși atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan le-am solicitat organizatorilor să ne returneze cele 3 cutii cu cărți (cea de-a patra cutie fusese lăsată goală la fața locului), Tamas Sandor și subordonații săi au refuzat să dea curs solicitărilor noastre, motiv pentru care am chemat poliția.

Lucătorii IPJ Covasna sosiți la fața locului au acționat foarte profesionist și au întocmit un dosar penal pentru furt. Personal am formulat o plângere penală pentru furt. În derularea cercetărilor, polițiștii criminaliști ne-au solicitat să fim amprentați, atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan, care mă ajutase să duc cutiile, pentru a exclude astfel amprentele noastre de pe o cutie din cele 4 care fusese lăsată goală. Tamas Sandor, unul dintre organizatorii acestui eveniment, a negat în parmamență că cele trei cutii cu cărți au fost furate. Doar că, complet întâmplător, cutiile cu cărți au fost găsite de polițiști într-o boxă a hotelului, lângă recepție, iar până la urmă autorul furtului a fost identificat de căte polițiștii IPJ Covasna. Mai mult, autorul furtului și-a recunoscut fapta și susține oficial că a acționat de unul singur. În mod evident, tot acest incident nu ar fi avut loc fără concursul liderului UDMR Covasna, Tamas Sandor.

Atât eu cât și europarlamentarul Cătălin Ivan am fost flancați în permanență de către organizatori. Începând cu Tamas Sandor și terminând cu Robert Gruman, vicepreședintele CJ Covasna, care ne-a păzit până când am plecat de la locul evenimentului.

Despre acest incident am vorbit pe larg aseară, la B1 TV, în cadrul emisiunii „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir. Înregistrarea emisiunii poate fi urmărită aici (de la ora 18:30).

P.S. 1: Deși e avocat de profesie, groful UDMR de la conducerea CJ Covasna nu înțelege care e diferența dintre un denunț și o acțiune în instanță. Nici acum groful nu înțelege că eu nu fac denunțuri ci câștig procese definitiv și irevocabil. Așadar, singurele probleme pe care le creez sunt legate de procesele pe care grofii UDMR le pierd cu mine.

P.S. 2: Organizatorii nu ne-au prezentat nicio scuză, nici mie și nici europarlamentarului Cătălin Ivan. Din contra, am fost tratați cu dispreț de către organizatori iar o domnișoară care făcea parte din grupul organizatorilor ne-a reproșat chiar că le-am mâncat mâncarea. „Ați mâncat din mâncarea noastră”, a țipat individa către mine și europarlamentarul Cătălin Ivan.

Sursa: Dan Tănasă Blog

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în UNGURI(tupeu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cărțile lui Dan Tănasă, prezent la o conferință în așa numitul “Ținut Secuiesc”, au fost furate! Ce rol a avut UDMR-UL în această mârlănie?

  1. Catalin Didica zice:

    Astia daca sunt prinsi trebuiesc expulzati pe viata din Romania.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.