Savanții români și ruși au dezvoltat un implant-minune


Un grup de savanți români și ruși a reușit să dezvoltate niște modele de implanturi-minune care reușesc să se adapteze rapid în organismul uman.

Laborator de tehnologie biomedical

 Savanții Universității Politehnice din Tomsk au elaborat împreună cu colegii lor români o nouă tehnologie datorită căreia implanturile se vor putea adapta rapid în organismul omului. Acest lucru se datorează utilizării ionilor metalelor active, anunță agenția rusă a tinerilor jurnaliști „MIA Mir”.

Coordonatorul grupului de cercetare, Roman Surmenev, a anunțat că efectuează împreună cu colegii din România o muncă activă pentru îmbunătățirea proprietăților suprafețelor de hidroxiapatită a implanturilor. În prezent, aceștia au elaborat câteva mostre din titan, pe suprafețele cărora este aplicat un strat subțire deosebit, compus din ionii unor metale precum magneziu, zirconiu și stronțiu. În afară de aceasta, ei au reușit să dezvolte compozite cu proprietăți antibacteriene îmbunătățite, cu ajutorul ionilor de argint.

Experimentele pentru modificarea suprafeței implanturilor prin metode chimice, în special cele electrochimice, sunt efectuate de grupul profesorului Cosmin Cotruț de la Universitatea Politehnică din București.

„Titanul și aliajul său cu aluminiu și vanadiu (VT6 sau Ti6Al4V) sunt cele mai utilizate materiale din domeniul implantologiei medicale. Acesta este un material bioinert, așa că trebuie modificat astfel încât organismul să nu respingă implantul și să se adapteze mai bine. Implanturile moderne au o formă complexă, în special cele cu care lucrează oamenii de știință din Tomsk, deci este dificil să aplici un înveliș uniform. În acest sens, metoda electrochimică, atunci când introducem întregul produs într-o soluție, ne permite să acoperim pur și simplu întregul implant în mod uniform”, a explicat profesorul Cosmin Cotruț, citat de portalul Actual News.

Pentru activitatea cu metodele fizice în comitetul international răspunde grupul colaboratorului Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000, Măgurele, Alina Vlădescu.

Cercetătorii intenționează să sporească nivelul de adaptare a implanturilor osoase în organismul uman. În acest scop, specialiștii efectează experimente cu suprafețele lor de titan. Savanții din cele două state planifică să utilizeze modelele implanturilor modificate pentru a participa la experimentele Invivo, unde vor putea să aplice în practică rezultatele obținute.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ROMANI DESTEPTI, ROMANIA-RUSIA, SANATATE(medicina), STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Savanții români și ruși au dezvoltat un implant-minune

  1. Catalin Didica zice:

    Uite asa usor usor ne transformam in zombie

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.