EXTAZUL DEPLIN: SECRETUL UNEI CONEXIUNI SEXUALE BAZATE PE OXITOCINĂ


Sexul este una dintre cele mai comune modalități prin care simțim o euforie profundă în viețile noastre. Acesta creează un sentiment de plăcere, eliberare și descărcare euforică, eliberând bioenergie în corpul nostru. Desigur, sexul poate cauza și multe probleme în viețile noastre. Pot exista consecințe negative asociate cu sexul atunci când nu există implicare sau când nu este perceput într-o manieră de susținere, conectare și care oferă extaz. Ne poate afecta stima de sine și ne poate strica relațiile intime, mai ales când este văzut doar ca o modalitate de a obține orgasmul, și nu ca o conexiune energetică împărtașită.

Înțelegând tendințele activităților hormonale fundamentale asociate cu sexul și orgasmul, și cum schimbarea în cadrul chimiei noastre ne afecteaza dispoziția, comportamentul, dorințele și nevoile, putem lucra cu sistemul hormonal al corpului și centrii energetici pentru a face interacțiunea sexuală o experiență mai spirituală și mai satisfăcătoare.

Nota editorului: Acest articol se referă la oxitocină, un hormon natural produs în corpul uman, și nu la opioidul OxyContin/Oxicodonă, un medicament asemănător cu morfina.

Să înțelegem hormonii

Principalul jucător între hormonii stării de bine este dopamina, cunoscută și ca hormonul recompensei. Pe urmă mai sunt prolactina¸ hormonul satisfacției și oxitocina, hormonul iubirii și al extazului. Toți acești hormoni interacționeaza afectându-ne puternic dispoziția și dorința pentru intimitate și conectare. Și deși am putea crede că dinamica în cadrul relației are o componentă conștientă, există și un aspect hormonal fizic profund care contribuie la experiența noastră.

Înăuntrul creierului nostru se află un cod care ne spune ce avem nevoie pentru a fi fericiți, sănătoși, prosperi, strălucitori și trăindu-ne scopul vieții noastre. Când facem acele lucruri și experimentăm chestii precum interacțiunea socială, conectarea în cuplu și orgasmul, sistemul nostru endocrin răspunde prin eliberarea oxitocinei.

Când ne îndrăgostim, ne atașăm prin creșterea nivelelor de oxitocină, care este hormonul iubirii și al alintării, și simtim de asemenea un apogeu și în ce privește nivelele de dopamină. Când începem să facem sex cu acea persoană, experimentăm o eliberare mare de dopamină, care vine ca un val uriaș în creier în timpul orgasmului. E extraordinar! Totuși, după aceasta urmează o căderesemnificativă a nivelelor de dopamină imediat după orgasm, ceea ce dă efecte asemănătoare mahmurelii. În general, momentul acestei “mahmureli” variază în funcție de gen; reacția tinde să fie imediată în cazul bărbaților și ușor întârziată în cazul femeilor.

În cazul de față, voi discuta un exemplu al unei relații sexuale bărbat-femeie, din moment ce diferența referitoare la reacțiile hormonale masculine și feminine ilustrează cel mai clar reacțiile noastre biologice.

sri_yantra

Fire încrucișate

Îți sună cunoscut?

Te îndrăgostești, stabilind o legatură intimă profundă și devenind vulnerabil. Faci sex cu persoana de care te-ai îndrăgostit și ai orgasm – urmat de o cădere abruptă a nivelelor de dopamină.

În acest moment, impulsul masculin e mai mult sau mai puțin ceva de genul “Ok, sunt extenuat. Nu mai am energie, mă culc” sau “Mă uit puțin la tv.” Femeia poate să se simtă dezamăgită sau respinsă; ea încă vrea dezmierdări, să rămână conectată și să stea în acest spațiu iubitor.

După orgasm, bărbatul și femeia intră în cicluri hormonale și biologice diferite, care pot cauza o deconectare, din moment ce ei nu sunt pe aceeași frecvență. Bărbatul reacționează la scăderea dopaminei și testosteronului, în timp ce femeia are nivelele de oxitocină (hormonul intimității) ridicate.

Întrucât majoritatea dintre noi nu suntem foarte conștienți de această experiență hormonală, nu este ceva neobișnuit pentru ca noi femeile să începem să inventăm povești în minte pentru a explica retragerea bruscă a partenerului – că nu îi place de noi sau că doar ne-a folosit pentru sex, că lipsește ceva din relație sau că nu e destulă intimitate, că ne-ar fi mai bine cu un partener mai evoluat spiritual care ar sta în acest spațiu iubitor cu noi, și așa mai departe. S-ar putea chiar să începem să ne amintim legătura pe care am împărtășit-o când ne-am cunoscut prima dată (când nivelele de oxitocină erau maxime) ceea ce după câte se pare a dispărut după ce relația noastră a devenit una sexuală, sau a scăzut pe măsură ce a trecut timpul.

De fapt, fiecare dintre noi își experimentează propria natură biologică.

Oxitocina în sine este considerată a ne face să fim lipsiți de discernământ sub influența sa. Sub influența sa, putem simți o legătură față de “orice” persoană cu care suntem intimi sexual sau chiar fizic apropiați.

yabyum_

Pofta de noutate și dopamină

Nivelele noastre de dopamină, hormonul recompensei, tind să crească, drept răspuns la entuziasmul lucrurilor care sunt noi și inedite. Gândește-te de exemplu la momentul când ți-ai cumpărat mașina – cât ai fost de entuziasmat. Iar acum, când o privești de fiecare dată, cel mai probabil nu mai simți nimic vis-à-vis de ea.

Când intrăm într-o relație, vine și un sentiment de noutate și prospețime creat de acest sistem recompensatoriu. Erai în căutarea unui partener, și bum! apare cineva cu care rezonezi, având o interacțiune sau un contact sexual. Și fiindcă îți sunt îndeplinite nevoile, experimentezi un sentiment de recompensă, un fel de premiu biologic. Cu timpul, acest sentiment de noutate se diminuează, din moment ce maximele nivelelor de dopamină, testosteron și prolactină scad și ele. E posibil să simțim simptome de sevraj hormonal, aproape ca în cazul dependenței, ceea ce ne poate face să ne simțim neajutorați și demoralizați.

Așadar, care e antidotul?

Toate acestea sunt procese hormonale naturale în corpurile noastre. Dacă înțelegem ce se întâmplă la nivel biologic, ne putem învăța singuri să intrăm în fluxul sustenabil al oxitocinei care este cel al oferirii de iubire și intensificare a intimității, care nu ne dă efectele secundare de montagne-russe ale dopaminei în momentul în care extazul și euforia dispar.

tall_storysize_650_073014043001_090314125948

Dopamină vs. oxitocină

Cunoscută drept “hormonul conectării”, oxitocina joacă un rol important în neuroanatomia bună-stării și intimității. Este asociată cu diverse comportamente, inclusiv atașamentul în cuplu și comportamentele parentale.Din acest motiv nu este de mirare că atât bărbații cât și femeile eliberează semnificativ mai multă oxitocină când au un copil, deoarece ambii au nevoie să fie mult mai stabili și dedicați în a crește copilul. Evident, mergând la întâlnire, stabilind noi legături romantice și căutând fiorul biologic apărut din interacțiunea cu noi parteneri, toate acestea nu ar crea un mediu sigur pentru înflorirea copilului. Oxitocina ne ajută să creăm legătura iubirii la nivel biologic.

Dopamina este vinovatul când e vorba despre comportamentul de dependență.Eliberarea de dopamină este de scurtă durată, dar ne simțim atât de bine că adeseori ne simțim obligați să vânăm senzația. Tinde de asemenea să funcționeze după legea randamentelor descrescătoare – cu cât avem mai multă, cu atât rezultatele sunt mai puțin satisfăcătoare sau cu impact mai scăzut. Orice lipsă percepută a obiectului sau experienței care oferă dopamina poate crea emoții de frică și stress, și astfel intrăm în comportamente care ne satisfac poftele. Bineînțeles că putem deveni dependenți de orice care ne oferă acea euforie, fie ea farmaceutică sau hormonală.

Raportat la experiența mea, când ciclul dopaminei preia controlul, putem să ne simțim dependenți de mulți stimuli diferiți, de exemplu sex, mâncare, alcool sau droguri, sau ar putea fi o adicție a secolului 21 cum e Facebook, pornografia pe internet sau televizorul. Înainte să ne dăm seama, ne poate transforma în dependenți de dopamină. Trăim într-o stare de anxietate constantă, nervozitate, sentimente de lipsă, și sentimentul că o bucată vitală lipsește din viețile noastre – și totuși cumva este întotdeauna innacesibilă. Devenim distrași, cu acel impuls recurent (care crează dependență) întotdeauna în sinea noastră.

Dar există o soluție pentru această dependență atotpătrunzatoare, și ca majoritatea soluțiilor viabile, se întâmplă să fie “substituția” – a găsi altceva care poate umple în mod sustenabil golul pe care încercăm să il umplem prin comportamentul nostrum adictiv. În cazul dependenței de dopamină, oxitocina, care este hormonul iubirii, al conectării, siguranței și extazului, contracarează frica și stresul create de ciclul de apogeu și cădere al dopaminei. Așadar e vorba de o chestiune de a elibera corpul de la dependența de dopamină prin a învăța să declanșeze în schimb oxitocină.

Înlocuirea oxitocinei

Din experiența mea, lucrând de-a lungul anilor cu oameni pentru a rezolva chiar acestă problemă, am ajuns să conștientizez că mintea subconștientă simte mult mai multă ușurință în a face schimb de un drog cu vibrație mai joasă cu unul cu vibrație mai ridicată. Adoptând mentalitatea de a te ”dezintoxica”, se activează puterile receptorilor dopaminei iar această lipsă biologică creaază o senzație în noi care duce la pofte.

Când renunți la ceva, de exemplu alcool, carne sau iți schimbi modul în care faci sex dintr-unul foarte agresiv de vânare a dopaminei, într-o manieră blândă, drăgăstoasă, conectată care declanșează oxitocina, întotdeauna există o perioadă de ajustare. Când am renunțat să mai mănânc carne, de exemplu, a fost neplăcut pentru o vreme. Eram dependentă de ea, vroiam într-adevăr s-o mănânc, și era un gust, aromă, o senzație pe care obișnuiam să mi le iau de-acolo, ceea era extrem de adictiv. Luam o masă vegetariană și nu mă simțeam satisfăcută. La nivel biologic, corpului meu nu îi lipsea ceva anume din punct de vedere nutrițional, îi lipsea hormonul recompensei (dopamina) care venea o dată cu carnea.

Oricum, când învățăm să înlocuim comportamentele influențate de dopamină cu cele influențate de oxitocină, și devenim în schimb ”dependenți” de oxitocină, începem să căutăm o stare de euforie mai viabilă – cum ar fi relaționarea profundă și iubirea spirituală. E același lucru când faci trecerea la sex și conectare mai iubitoare, mai blânde, bazate pe oxitocină – în locul unei eliberări rapide, corpul învață să se simtă satisfăcut cu o eliberare lentă. Este mai degrabă ca o fierbere la foc mic sau o ardere mocnită, decât ca o eliberare completă bruscă, ceea ce ne îndepărtează de montagne russe-ul hormonal al dopaminei. Este un proces de a ne reprofila să devenim ”dependenți” de o vibrație mai subtilă, mai sustenabilă și de un hormon la care avem acces mai ușor. Drept urmare, prolactina, care este hormonul satisfacției, iși va reprograma circuitele, declanșându-se în schimb când te comporți într-un fel care generează oxitocină.

Sex cu spectru complet: implicarea oxitocinei în relațiile sexuale

În primul rând, a face sex prin ”metoda oxitocinei” înlătură nevoia. Scopul interacțiunii sexuale se mută de la a avea orgasm la a fi într-o legătură de iubire euforică, și ne re-orientează într-un loc în care ne simțim satisfăcuți de intimitate, deși nu am avut orgasm. În loc să ajungem într-un punct unde putem avea pur și simplu senzația aceea de eliberare profundă, scopul sexului bazat pe oxitocină este de a clădi și de a ne implica într-o relație.

În fond învățăm să comunicăm cu centrii de energie ai corpului nostru – și cei ai partenerului nostru sexual – într-o manieră foarte intimă, iar pentru a face aceasta avem nevoie să reînvățăm calea fluxului ”natural” al corpului și hormonilor noștri.

Sistemul endoctrin produce și reglează activitatea hormonală a corpului. Hipotalamusul crează oxitocina care este depozitată în glanda pituitară, care o eliberază apoi în restul corpului. Asemenea tuturor sistemelor, și acesta funcționează într-o buclă de reacție complexă; o activitate hormonală într-o glandă declanșează ulterior activitatea altor glande din sistem.

Din acest motiv recomand cu tărie dezvoltarea unei relații cu spectru complet – o relație care implică toate elementele din octava sistemului endocrin al corpului:

  1. Când simți că ai un scop superior cu partenerul, aceasta implică centrul coroană.
  2. Având o conexiune mentală, șabloane mentale similare, fiind conectat intuitiv cu o altă persoană este un scop foarte important al centrului glandei pineale.
  3. Dacă ai o energie fizică bună și o un câmp energetic asemănător, este implicat și medulla oblongata, centrul care include această parte a sistemului nervos. Dacă o persoană este extrem de activă. iar cealaltă nu, poate să apară o deconectare.
  4. Conexiunea tiroidei include capacitatea de a vorbi cu adevărat despre sentimentele și dorințele cele mai intime, emoțiile și țelurile în viață, și a te putea conecta și împărtăși în profunzime la nivelul comunicării verbale.
  5. Simplul sentiment de legătură și iubire, a-ți percepe independența având în același timp o conexiune, o relație în cadrul căreia poți să fii cu adevărat tu însăți și să fii iubit pentru asta, are legătură cu conectarea glandei timus.
  6. Conexiunea plexului solar înseamnă capacitatea de a putea lucra bine împreună în dimensiunea fizică, de a fi capabili de a crea lucruri, de a putea să vă susțineți reciproc și viața voastră comună, de a putea să fiți mai puternici împreună în lume, în misiunile voastre individuale și să sperăm și în scopul vostru comun de a fi împreună.
  7. Regiunea pântecului și a prostatei are legătură cu capacitatea de a avea o viață intimă minunată, de a avea prieteni iubitori, împlinirea nevoilor de a fi într-o comunitate mare, a vă integra bine, a vă fi bine împreună când vine vorba de a relaționa cu familia mai mare.
  8. Și în sfârșit ajungem la rect, chakra rădăcină, care este centrul sexului din octava energetică a corpului și centrul care se activează cel mai mult prin sex ocazional.

După experiența mea, conexiunea prin oxitocină se obține dacă ne-am asigurat că ne-am spiralat energiile împreună și ajungem într-un punct în care ne conectăm cu cineva în cel puțin 5 dintre acele zone – la restul dintre ele puteți lucra. Aceasta este o parte naturală a relațiilor. Dar conectarea pe mai puțin de 5 din cele 8 zone poate face relația destul de dificilă, ca să nu mai menționez că o conexiune totală ar fi dificil de obținut.

Dacă te întâlești cu cineva cu intenția de a avea o conexiune totală, oxitocina este declanșată pur și simplu, natural. Dacă te întâlnești cu cineva cu scopul doar de a face sex, sari peste toate conexiunile associate cu centrii energetici ai corpului și mergi drept la centrul sexual. Oxitocina, care ajută la crearea unei legături spirituale la nivel biologic, deține și codul energiei chakrei coroană (la nivelul acestei chakre conștientizăm că suntem o ființă divină și ne ducem viața pe această planetă, finalizăndu-ne misiunea spirituală aici). Toate aceaste informații sunt conținute în centrul coroană, locul unde se eliberează oxitocina.

Când experimentăm eliberarea oxitocinei simțim că nevoile noastre emoționale și spirituale sunt îndeplinite. Simțim o legătură puternică cu cineva în care putem avea încredere. Încrederea este un factor uriaș în eliberarea oxitocinei deoarece, când ne simțim în siguranță, simțim că suntem în ”locul potrivit” și începem să funcționăm dintr-un spațiu de încredere și siguranță, și ne relaxăm în cadrul relației. ”Codul sufletului” declanșează hormonul șef – oxitocina – care la rândul său declanșează tot restul glandelor din corp, creând o buclă de reacție hormonală (cu condiția să fie suficient de sănătoase pentru a primi mesajele și sunt la rândul lor capabile să contribuie la acea buclă de reacției). Dar atunci când ne întâlnim la întâmplare cu cineva și facem sex, nu prea putem să simțim acel tip de conexiune, și nu putem simți siguranța asociată cu bucla oxitocinei.

După părerea mea, da, este mai bine să eviți să faci doar sex, ci mai degrabă să te păstrezi pentru o interacțiune din centrul energetic cu cineva, după ce v-ați conectat prin intermediul celorlalte părți importante ale spectrului corpului. Și apoi, odată ce v-ați conectat în acest fel mai profund, vă puteți uita în ochii celeilalte persoane și să simțiți cât de profund sunteți conectați la un nivel al sufletului, cât de în siguranță sunteți cu persoana respectivă – și să simțiți fluxul natural al oxitocinei, fără să creați o bulă falsă de oxitocină (ceea ce crează un sentiment fals de conectare) sau doar să vânați fluxul de dopmamină produs de sexul deconectat.

Bule false de oxitocină

Creăm bule false de oxitocină tot timpul. Adesea întâlnim pe cineva, și desi ne cam place, s-ar putea să simțim că nu se prea întâmplă mare lucru în acea relație – adică, până facem sex și începem să eliberăm oxitocină (precum și dopamină, etc.) Apoi dintr-o dată, creierul începe să ne păcălească să credem că împărtășim toate celelalte puncte ale sprectrului: spectrul complet.

Începem să ne simțim diferit referitor la cealaltă persoană, și chiar dacă nu avem conexiunea în spectru complet cu ea, sau chiar tot ce ne-ar trebui pentru aceasta, începem să ne facem singuri să credem că această persoană ar putea fi ”persoana potrivită”, doar pentru că am hotărât să facem sex – și să eliberăm oxitocină – care din punct de vedere biologic ne poate face să ne simțim conectați cu oricine.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor știu înainte de a face sex cu cineva dacă au o conexiune la toate nivelele cu acea persoană. Dar dacă compromitem conectarea în spectru complet și totuși facem sex cu acea persoană, experimentăm o reacție biologică ostilă și derutantă care este de natură complet hormonală. Ne simțim apropiați de acea persoană într-un mod care poate păreaca o conexiune totală, din moment ce biologia ne transmite prin eliberarea de oxitocină că suntem mai intimi și mai apropiați cu acea persoană decât suntem cu adevărat. Acest lucru poate cauza tot felul de confuzii și strângeri de inimă.

Să ne-nțelegem limpede, nu sunt moralistă în privința asta, doar realistă. Multă lume crede că a se abține de la sex până când sunt într-o relație (completă) iubitoare este o chestiune de morală sau de aderare la doctrine religioase. Dar acest principiu este fondat pe date biologice și o dorință de a nu fi păcălit de ele. Înainte să eliberezi oxitocina, ascultă-ți instinctul fericirii, propriul sistem de ghidare, altminteri te joci cu focul hormonal. Începi să te simți conectat cu cineva care nu este potrivit pentru tine la alte nivele în afară de cel sexual, și ajungi într-o situație (cum am făcut-o inainte mulți dintre noi) unde ți-e greu să dai drumul celeilalte persoane deși în adâncul tău știi că nu împărtășiți acea conectare cu spectru complet.

Momentul ”Aha!”

Mie mi-a trebuit să experimentez ceva până să ajung la această conștientizare importantă. Știi, eu provin dintr-un mediu indian foarte conservator, și am învățat de la părinți și din cultura mea să nu fac sex înainte de căsătorie. Pe urmă când m-am dus la studii în Australia, sexul ocazional nu era doar acceptat, ci era normă; dacă mergeai la câteva întâlniri, era aproape ceva așteptat. Am mers de la un capăt al celălalt al spectrului, curioasă să explorez – dar am ajuns să am o părere foarte groaznică despre mine însămi. De fiecare dată când făceam sex cu cineva simțeam cum ”codul” lor se integra cu al meu, și din moment ce acel sentiment de apropiere nu era reciproc, stima mea de sine primea o lovitură bună. Bineînțeles, nu eram la fel de conștientă de tot ce se petrecea în acea etapă, din punct de vedere personal sau biologic, și nu puteam întelege de ce nu mă simțeam bine. Pe-atunci nu știam că în corpul meu se producea oxitocină, hormonul conectării, sau faptul că a împărtăși o experiență sexuală și a avea acces la ”codul” energetic al partenerul făcea ca energia persoanei să se integreze cu propria energie. Acum știu că dacă nu împărtășim energia vibrațională cea mai înaltă – spectrul complet – plecăm a doua zi dimineață luând inconștient toateacele vibrații, dintre care unele le simțim conectate cu centrii noștri energetici, iar multe nu.

Am conștientizat că trebuia să mă întorc la felul meu orginial de a fi, nu datorită așteptărilor culturale sau condiționărilor, ci pentru că eram capabilă să vad valoarea în mine și să încep cu adevărat să-mi iubesc propriul ”cod” vibrațional și stabilitatea ființei mele. Am învățat să interacționez și să relaționez din punct de vedere sexual cu o altă ființă, doar dacă spirala energetică pe care o împărtășeam urma să aducă o senzație de extaz completă, și drept urmare ambii ne simțim mai bine referitor la cine suntem și la legatura noastră. Acum, când vine vorba de relații sexuale, sunt mai degrabă mult mai profund pe calea sufletului meu decât de a experimenta confuzie și pierdere, sau deconectare de la calea mea spirituală, când uitam cine eram cu adevărat preț de câteva zile după o întâlnire sexuală și jelind după o legătură care nici nu a existat de fapt de la bun început.

Am descoperit o experiență foarte asemănătoare cu alcoolul. Nu obișnuiam să beau, dar am fost încurajată în situații sociale să incep să beau. A fost amuzant pentru câteva ore…dar cum rămânea cu faptul că ziua următoare trebuia să merg și să servesc scopului meu, să mă conectez cu oamenii și să împărtășesc iubrea și vibrația mea? Era contraproductiv la a fi mai profund conectată căii mele spirituale. Așadar e important să conștientizăm că orice care nu te aduce mai aproape sau nu te aliniază mai mult cu cine ești, mai aliniat la acea iubire, acea încredere, acea frumusețe – fie că ești bărbat sau femeie – nu este calea bună pentru tine.

Atunci am conștientizat că dependența de dopamină și modul de viață bazat pe vânarea dopaminei – căutarea unei recompense constante, imediate – nu era drumul pe care vroiam să merg.

Consecințe grele

Datorită experienței mele cu activarea DNA-ului, am observat că a doua zi după sexul ocazional, simțeam adeseori o anume greutate. Ceea ce simțeam erau vestigiile energetice, ”codul” rămas în corpul meu, și mi-a luat o vreme să-l elimin din sistemul meu. În timp ce rezolvam acest tip de ”cod” neprocesat, mi-am dat seama că bagajul altcuiva a ajuns dintr-o data în câmpul meu energetic. Am observant de asemenea că mulți alți oameni din jurul meu simțeau și ei această greutate.

În mod obișnuit, încercăm să contracarăm acest sentiment de greutate. Nu ne simțim bine cu noi înșine, simțim că ceva nu e în ordine, și asociem acel sentiment de greutate cu singurătatea. Așadar continuăm, căutând un alt potential partener – iar când găsim un alt partener sexual, ne simțim puțin mai bine pentru scurt timp. Dar ce ajungem să facem e să culegem tot acest ”cod” energetic de la alți oameni, și să-l punem în ”subsolul” nostru – care se îngreunează tot mai mult. Acest lucru poate duce și la probleme de sănătate și chiar creștere în greutate, deoarece cu cât ne simțim mai greoi, cu atât mai mult ne străduim să găsim satisfacție – euforia dopaminei – și începem un ciclu de a ne satisfice cu mai multă mâncare, mai mult sex, mai mult alcool, mai mult oricee acel ceva care funcționează în cazul tău.

Sexul este foarte puternic. Înțelegându-l, nu doar la nivel emotional, dar și la un nivel hormonal, și învățând să ne comutăm comportamentele înspre fluxul de oxitocină în loc de dopamină – înspre a găsi o conexiune sustenabilă bazată pe iubire în locul conexiunilor nedurabile dependente de dopamină – va schimba cu totul lucrurile.

Înlocuirea sexului bazat pe dopamină cu sexualitatea bazată pe oxitocină

Primul pas ar fi îndepărtarea ideii de a face sex cu cineva cu care nu ești conectat spiritual. Personal nu sunt de acord cu ideea extremă ”fără sex înainte de căsătorie”, dar simt că ne e mai bine împărtășind experiențe sexuale cu cineva cu care ne simțim în siguranță și asigurându-ne că e o conexiune hrănitoare, iubitoare, sustenabilă, astfel încât ne ridicăm oarecum unul pe altul prin împărtășirea acelei experiențe.

Dezvoltând ”calea oxitocinei” într-o relație aduce multă fericire, ca și cum ai face sex tot timpul. Intervine o calitate divină a sărbătoririi în acea interacțiune, care este exprimată în modul în care gătești pentru acea persoană, îți pasă de nevoile ei, îi aduci flori, te pregătești să arăți pentru ea, etc.

Pentru o perioadă bună de timp înainte să vă implicați sexual, petreceți timp, poate chiar întreaga zi, pregătindu-vă. Puteți simți fluxul oxitocinei toată ziua, pe măsură ce anticipați următoarea interacțiune. Intrați în acest mod de a avea grijă de corpul vostru și de dispoziția voastră. Poate faceți o detoxifiere dimineața, ieșiți la soare și mâncați un fruct proaspăt delicios (fructele sunt de fapt organele sexuale ale plantelor, astfel că vă racordați cu această vibrație a sexualității, coacerii, supleței). Vă pregătiți pentru aceasă ceremonie incredibilă, și îi puteți simți energia cu destul timp înainte să vă implicați în interacțiunea sexuală – și mult după.

Nu trebuie să fii un expert în tantra sau să stăpânești diverse tehnici de respirație sau mișcare. Singurul lucru care e important este să-ți activezi instinctul extazului adevărat al oxitocinei și pe urmă să-l urmezi. Lasă-ți intuiția naturală pentru extaz să te ghideze spre vibrația corectă, și să te ghideze cum să te pregătești pentru a fi împreună. Îmbrățișează-ți partenerul/a cu respectful acordat unui barbat sau femei divine, ca pe un zeu sau o zeiță, și concentrează-te pe toate lucrurile pe care urmează să le faci pentru a-ți iubi partenerul/a – să-l/ vezi și să-l apreciezi cu adevărat, și să-l faci să se simtă fericit/ă. Privește-ți partenerul ca pe o ființă angelică și puneți intenția de a vă conecta pe nivele superioare, pentru a face schimb de ”cod” cu sinele înalt al celuilalt.

Poți face asta prin simpla conectare la acea conștiință și admițând că toți avem în interiorul nostru sinele animalic, sinele uman și sinele angelic. Acesta este punctul de plecare: să te conectezi cu sinele angelic, asigurându-te că e o conectare pură, care te susține și e plină de iubire. Și odată ce ai stabilit baza conexiunii angelice, cerul e limita – pentru că îți vei da seama că îngerii sunt de fapt foarte obraznici.

Când pornești din acest spațiu de siguranță, cu vibrație înaltă, începi să te simți mai sexy, simți mai multă energie, mai multă iubire și te simți în siguranță pentru a-i da voie energiei tale obraznice și brute – sexualitatea ta adevărată și neîngrădită – să înceapă să iasă la iveală. În acel moment începi să trăieși sprectrul complet. Împărtășind acea parte a ta profund intimă, te conectezi atât la nivel emotional și energetic, cât și fizic. Pe măsură ce vă uitați unul în ochii celuilalt, vă conectați la inima și sufletul celuilalt. Și pe urmă, puteți spirala în jos pe tărâmurile animalice, făcând sex instinctual, cu adevărat obraznic, unde mintea ta este afară din schemă, și vă conectați într-un mod fizic puternic și profund.

Sexul în spectru complet se referă la a merge până jos de-alungul spectrului centrilor energetici ai corpului și pe urmă înapoi sus – știind că ai capacitatea de a experimenta în acest fel întregul spectru.

Problemele apar adesea când ne-apucăm să facem acest gen de sex obraznic, murdar înainte de a stabili o conexiune spirituală cu partenerul nostru. S-ar putea să ne simțim în pericol, deconectați, ca și cum ceva ar fi în neregulă, chiar ”murdar”, și experimentând toate astea împreună cu fluxul fizic al dopaminei, care vine odată cu actul sexual, s-ar putea în cele din urmă să cream o adicție și la acele sentimente; la această paradigmă sexuală deconectată și la căutarea comportamentului care cauzează aceste sentimente problematice. Dar, când ne implicăm în spectrul complet cu partenerii noștri sexuali, există o desfășurare frumoasă pe care o împărtășim, și nu există limite la varietatea, felurile și tipurile de sex pe care le putem face împreună.

Nu are legătură cu moralitatea. Totul se referă la a afla punctul de access în spectrul complet, locul în care ființa noastră completă este implicată, inclusiv instinctele noastre cele mai animalice. Și odată ce ați ajuns acolo, instincul extazului este un instinct liber, puteți face orice doriți să faceți împreună și totuși să fiți într-un spațiu de extaz sustenabil.

anima.jog

Cum rămâne cu orgasmul?

În mod tradițional, filosofii de genul tantra, care explorează spectrul conectării, nu se concentrează asupra orgasmului. Unele filosofii chiar îl descurajează crezând că acesta ar diminua experiența conectării. Totuși, în genul de sex bazat pe oxitocină, nu cred că există reguli de genul dur și rapid, și cu siguranță nu există dezavantaje în a experimenta orgasmul împreună ca parte a conectării voastre în spectru complet.

Când realizați o conectare pe baza oxitocinei, și rămâneți amândoi acolo, veți observa schimbări în calitatea orgasmelor voastre. Bărbații pot începe să experimenteze orgasme interne, sau orgasme electrice, unde senzația e la fel de bună ca și în cazul orgasmului fizic, dar schimbul și eliberarea sunt de natură electrică si mai puțin centrate pe prima chakră. Centrul energetic responsabil de acea energie electrică din corp este centrul glandei timus, localizat în zona inimă/plămâni. Astfel rezultatul poate fi să aveți o conectare incredibil de profundă la nivelul inimii cu o persoanî, cu ambii parteneri implicați în acest orgasm electric, făcându-vă să vă simțiți și mai conectați și și mai orgasmici.

 20140912887105-ea8f37e8-xl

Întotdeauna la îndemâna ta

Oricine a experimentat o conectare în spectru complet îți va spune că acel sentiment de bunăstare i-a îmbunătățit fiecare arie a vieții sale. Odată ce ajungi să experimentezi conectarea pe bază de oxitocină, poți canaliza toată acea savoare, acea culme, acea vibrație în tot ceea ce faci. Începi să aduci acea calitate a conectării nu doar în interacțiunile tale cu partenerul, dar și în interacțiunile cu ceilalți – clanul tău, activitățile tale de zi cu zi, în munca pe care o faci și mâncarea pe care o mănânci. Energia bună a conectării în spectru complet devine contagioasă, revărsându-se asupra tuturor domeniilor vieții tale – pentru că te simți profund satisfăcut, profund înrijit, și te simți grozav.

Când acest tip de conexiune devinde locul din care navighezi, efectele se spiralează. Personal am luat această energie a spectrului complet și am învățat cum s-o canalizez în dansul meu, în scrisul meu, în relațiile cu oamenii, în exercițiile mele fizice, în felul în care mă îmbrac, în vindecarea corpului meu și înfrumusețarea lui. Am învățat cum să canalizez această energie pentru a-mi da mai mult curaj, chiar și a avea o piele mai bună, pentru că acea energie electrică, energia orgasmică a spectrului complet are stabilitate – și are o mulțime de puteri vindecătoare.

Totul se rezumă la a face ca instinctul extazului să devină primul instinct din viața ta. Dacă generezi mai mult extaz prin interacțiunile tale intime și sexuale cu partenerul, atunci umpli în primul cupa extazului care se află în corpul tău și îi permiți să curgă în viața ta. Și modalitatea de a o face este să te concentrezi pe această senzație, cultivând comportamente care o susțin și dând voie acelei senzații să te conducă în orice faci. Conștiința spectrului complet din interiorul corpului tău își menține continuitatea pe măsură ce faci lucrurile care îți permit să duci acest extaz de la un moment la celălalt.

Experimentează divinul

Lucrul interesant referitor la oxitocină este eliberarea sa de hipotalamus, care este glanda ”șefă” care la rândul ei declanșează producția celorlalți hormoni din corp. Când activăm hipotalamusul, acesta activează apoi glanda pituitară, care pe urmă trimite semnale celorlalte glande din corp – suprarenalele, tiroida și gonadele – care la rândul lor sunt conectate prin buclele de reacție hormonală. Acești hormoni lucrează unul cu celălalt pentru a se asigura că ai un corp bine reglat și care funcționează la maxim – și totul începe în hipotalamus cu eliberarea oxitocinei, hormonul iubirii.

În acest fel, iubirea poate fi văzută literalmente ca forța care ne întreține viețile.

Când ajungem împreună în spectrul complet, și ne onorăm unul pe celălalt ca divinul masculin sau divinul feminin care suntem, ne facem unul altuia (și nouă înșine) serviciul de a ne ajuta unul pe celălalt să trăim mult mai sustenabil într-o lume extatică. Și facem acest lucru iubindu-ne unul pe celălalt, eliberându-ne iubirea încet, arătându-ne aprecierea, conectându-ne pe toate nivelele și implicând toți centrii energetici ai corpului. Apoi, când duci acea conectare în relația ta sexuală, începi încet și îți dai timp pentru a mângâia, a atinge, a hrăni, a simți – a te conecta. Venerezi fiecare părticică a corpului fizic al partenerului tău, picioarele sale, extremitățile sale. Îți dai timp să te conectezi cu toate portalele diferite de energie din corpul său, începând de la coroană (cea mai înaltă conectare, care este legată de conștiița unității) și până jos în rădăcină (portalul sexului).

Și acest lucru nu ar trebui făcut la repezeală. Sexul ar trebui să fie o ceremonie, mai ales când o experimentezi prima dată cu un partener nou. Dă-ți timp, cel puțin o oră, sau chiar două sau trei dacă e posibil. Și în acele ore, explorează, mișcă-te, conectează-te, vorbește, dansează – fă multe lucruri diferite. Nu e nicio grabă și nici limite la cum să te implici în această conectare fizică, profund sexuală, profund iubitoare, angelică, divină cu partenerul tău.

 EȘTI GATA DE O PROVOCARE?

Dacă ai deja un partener și vrei să începi să experimentezi sexul în spectru complet, dă-ți timp, discutați despre asta înainte, pregătește-te și pregătiți-vă.

Pentru a activa oxitocina complet, provocarea nu e doar să dezvolți acea conectare în spectru complet dar și de a rămâne în pragul orgasmului. Sexul nu este o cursă spre orgasm. Dă-i voie senzației să crească și să se dezvolte, să fie în flux și reflux, în loc să o străbați și s-o eliberezi. Și acest lucru se aplică atât la bărbați, cât și la femei. Femeile beneficiază și ele de pe urma faptului că stau în acel prag, astfel încât vibrația orgasmică extatică este continuată senzațional și nu ruptă. Vei ști la ce mă refer când vei practica, și cel mai probabil simți deja acest lucru la nivelul sufletului, din moment ce moștenirea noastră divină este foartre strâns leagată de viața noastră sexuală și de paradigmele sexuale.

Dacă nu ești într-o relație, poți totuși să accepți această provocare, pentru că primul punct al conexiunii prin oxitocină este cu tine însăți. Tot ce am învățat despre acest subiect a început prin a permite acestei energii divine să intre în corpul meu și să activeze hormonul fericirii, oxitocina, și să întrupez această conectare angelică în mine însămi – până am ajuns în punctul în care am fost binecuvântată cu un partener cu care puteam pătrunde acolo în mod sustenabil. La cel mai profund nivel al său, uniunea sexuală este o spiralare împreună a energiei, similar modului în care lanțurile de ADN spiralează împreună. Dar primul pas este de a fi mai întâi în legătură sexuală cu tine. Măiestria începe cu tine însăți.

Beneficiul este că în fiecare zi te vei simți bine și vei trimite un mesaj minții tale subconștiente că te iubești pe tine însăți, ai grijă de tine și că vrei să faci ceva bun pentru tine. Dacă știm cum să cultivăm activ un sentiment al bunăstării și al iubirii care este înnăscut în corpurile noastre, vom începe inevitabil să înflorim. Facem alegeri care sunt dintr-un spațiu de protecție, fericire, și sigruranță, și gravităm spre lucruri – și oameni – care ne fac să simțim mai multă iubire, ne fac să ne simțim mai frumoși, mai sănătoși, mai satisfăcuți, mai plini – mai în extaz.

Iubire si extaz,

Indra

Despre autoare

Indra Love (decedată) a fost fondatoarea Full Spectrum Bliss (Extaz în Spectru Complet), o organizație educațională specializată în ridicare nivelului de conștieță prin încorporarea învățăturilor științifice, metafizice și străvechi referitoare la ”extaz” pentru a intensifica sexul, iubirea, frumusețea, sănătatea și longevitatea.

Cu o specializare în psihologie și un master în comunicare, cercetare academică în Agricultură și Științe Aplicate, și experiență corporatistă atât în organizații de servicii medicale cât și non-profit, Indra, împreună cu o echipă de oameni pe aceeași lungime de undă, și-a dedicat viața predării, cercetării și dezvoltării celor mai bune instrumente pentru sănătatea, fericirea și evoluția umană – ceea ce poate fi realizat urmărind ”instinctul fizic al extazului.”

Sursa Articol engleza

Traducere: Simona Nicoara

https://femeiatrezita.com/

Acest articol a fost publicat în SEX - FAMILIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.