Liderii UE, compromis privind refugiații și înființarea voluntară a centrelor de migranți


Emmanuel Macron și Angela Merkel

După aproape zece ore de deliberări tensionate în căutarea unui compromis de „salvare a feței”, liderii UE au convenit să permită statelor membre să respecte „în mod voluntar” cele mai controversate clauze ale acordului migrant.

 Presați de preocupările Italiei, în cele din urmă, cei 28 de lideri au convenit să reformeze sistemul de azil prin consens și să includă o clauză privind adăpostirea migranților în țările din UE în mod voluntar. O parte din acord oferă Italiei și Greciei opțiuni de a înființa centre de migranți pe teritoriul lor, dacă doresc acest lucru.

„Pe teritoriul UE, cei care sunt salvați, în conformitate cu dreptul internațional, ar trebui să fie preluați, pe baza unui efort comun, prin transferul în centrele controlate înființate în statele membre, numai pe bază de voluntariat, acolo unde o procesare sigură ar permite, cu sprijinul deplin al UE, să se facă distincția între migranții ilegali, cei care vor fi returnați, și cei care au nevoie de protecție internațională, pentru care se va aplica principiul solidarității”, potrivit concluziilor reuniunii Consiliului European. „Toate măsurile luate în contextul acestor centre controlate, inclusiv relocarea și reinstalarea lor, vor avea loc în mod voluntar, fără a aduce atingere reformei de la Dublin”.

Liderii UE au făcut apel, de asemenea, „la necesitatea ca statele membre să asigure controlul efectiv al frontierelor externe ale UE cu sprijinul financiar și material al UE”, subliniind în același timp „necesitatea de a intensifica semnificativ” întoarcerea migranților.

Președintele francez Emmanuel Macron, o parte a zilei de joi, a avut discuții cu premierul italian Giuseppe Conte, încercând să găsească un compromis pentru UE. „Anume cooperarea europeană a fost cea care a învins în această zi”, a spus el, după negocierile tensionate. „Europa va trebui să trăiască mult timp cu presiunea migrației. Trebuie să reușim să facem față acestei provocări, și în același timp să respectăm valorile noastre”.

Cancelarul german, Angela Merkel, a cărei politică privind refugiații „ușa deschisă” a contribuit în mod evident la fluxul migrant actual în Europa, a salutat rezultatul negocierilor, menționând totuși că trebuie depuse mult mai multe eforturi pentru a depăși diferențele la nivelul UE.

„În general, după o discuție intensă cu privire la tema cea mai provocatoare pentru Uniunea Europeană, și anume migrația, este un semn bun că am convenit un text comun”, a spus Merkel. „Încă mai avem multe de făcut pentru a depăși punctele de vedere diferite”.

Discuțiile, încheiate vineri la ora 4:30, au inclus, de asemenea, un acord de creștere a securității frontierelor și de accelerare a procesului de manevrabilitate a dreptului de azil al petiționarului și de extrădare a celor care nu se întrunesc criteriile. O cerere importantă din partea Italiei de revizuire a regulilor de distribuire a migranților atunci când țara de intrare este invadată, a fost, de asemenea, acceptată.

La începutul zilei, Giuseppe Conte a refuzat să aprobe o declarație la nivel înalt a UE în problema migrației. Italia, care a fost în fruntea luptei pentru a face față afluxului de refugiați, a cerut ca statele UE să împartă povara gestionării migranților care vin în această țară prin Marea Mediterană.

Conte, care a fost numit prim-ministru la 1 iunie, conduce acum un guvern puternic eurosceptic care cuprinde două partide anti-establishment, Lega Nord și Mișcarea Cinci Stele. Poziția acestui participant pentru prima dată la summitul Uniunii Europene i-au forțat pe Tusk și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, să anuleze o conferință de presă planificată pentru joi seara.

https://ro.sputnik.md

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Liderii UE, compromis privind refugiații și înființarea voluntară a centrelor de migranți

 1. Catalin Didica zice:

  Ii fut in gura nu avem nevoie de lighioane teroriste si criminali imputiti.

  Apreciază

  • Andreea T zice:

   Desigur ca nu avem nevoie. si nu e just. N u am avut colonii, nu am exploatat pe nimeni. Vesticii si-au carat la ei resursele naturale din tarile Africii, Asiei…/mai pe nimic, exact cum fac acum la noi acasa!
   E cazul sa mai si plateasca. Dar nu noi.
   Asa cum Cehia recent spune ca nu primeste nici un migrant, Johannis sa primeasca in Bavaria unde si-a mutat parintii.
   Romania nu vrea nici un migrant si nu datoreaza nimic nici unei tari de unde fug ei.
   Din contra, sint tari care au primit fabrici intregi si nu le-au platit.
   De ce mereu Romania sa fie vaca de muls ?
   De ce sa fie mereu batjocoriti si jefuiti romanii pe tot mapamondul?
   Cazurile de furt, frauda poe care ni le baga pe ochi vesticii- acum recent- nu sint facuite de roman, -in Spania sau Sudul US- i ci de „o populatie nomada” cum zic si ei- cu pasaport pe care din enorma greseala scrie cetatean roman; dar ei nu sint sint romani ci sint doar etnie rrom.
   Deci, atentie, noua romanilor nu ne trebuie aceasta cetatenie UE facuta pe amprente…e injositor si scirbos.
   Nu sintem cu totii detinuti si nu avem nevoie de astea caci sintem cetateni ai un ei tari suverane si trebuie sa o pastram asa. Datoram asta copiiilor nostri .
   Si nu nne trebuie enclave straine pe teritoriul Romaniei; nu vrem amestec de razse si etnii…Sintem un stat unitar; poporul roman este printre putinele popoare care traieste in locul unde s-a format…Sa nu cedam aceste locuri; sa nationalizam resursele naturale caci vin si ni le ia de parca ar fi ale lor- vedeti obraznicia Austriei care ne ia lemnul, distruge padurile si acum urla ca se cere un baccis de 20 % din gazele si petrol;ul Romaniei…De ce sintem noi obl;igati sa le asiguram independenat de rousi la petrol, gaze…Noi avem doar pentru noi, p[entrui romnai din spatiul mioritic. Nu ne vor in spatiul Schengen caci sintem murdari , nespalati-zic ei! Dar fura pe nimic tot ce e romanesc..si le trebuie..
   Melescanu da mina cu austriaca care vine sa protesteze ca am cerut 20% la gaze …Ei vor 0%.
   Romania trebuie sa se apere. Si daca cei pe care i-am al;ers nu face asta, trebuie sa plece totiu, presedinte, guvernati..partide. Nu e tara lor…e a noastra. si a copiilpor nostri.

   Apreciază

 2. Andreea T zice:

  Desigur ca nu avem nevoie. si nu e just. Nu am avut colonii, nu am exploatat pe nimeni. Vesticii si-au carat la ei resursele naturale din tarile Africii, Asiei…/mai pe nimic, exact cum fac acum la noi acasa!
  E cazul sa mai si plateasca. Dar nu noi.
  Asa cum Cehia recent spune ca nu primeste nici un migrant, Johannis sa primeasca in Bavaria unde si-a mutat parintii.
  Romania nu vrea nici un migrant si nu datoreaza nimic nici unei tari de unde fug ei.
  El , acvest presedinte – sa nu mai ia decizii de unul singur caci romanii nu au ales un dictator si nici nu e o democratie presidentiala-ca la francezi- …ci una parlamentara.
  Nu datoram nimic acestor migrant si tarilor lor. Din contra, sint tari care au primit fabrici intregi si nu le-au platit. Ei datoreaza tarii noastre.
  De ce mereu Romania sa fie vaca de muls ?
  De ce sa fie mereu batjocoriti si jefuiti romanii pe tot mapamondul?

  Cazurile de furt, frauda, cersetorie poe care ni le baga pe ochi vesticii- acum recent- nu sint facute de romani -in Spania sau Sudul US- ci de „o populatie nomada” cum zic si ei si ii si fotografiaza – – cu pasaport pe care din enorma greseala scrie cetatean roman; dar ei nu sint sint romani ci sint doar etnie rrom-si trebuie sa li se retraga cetatenia romana sau sa se scrie pe pasaport-etnie tigani; rromi este o inventive din anii 1990…si nu e rerala. Ei sint veniti din Idia, sa li se spuna indianoizi.
  Au maltratat imaginea romanului pe tot mapamodul…nu mai putem ierta asta caci punem copiii nostrii in pericol.
  Deci, atentie, noua romanilor nu ne trebuie aceasta cetatenie UE facuta pe amprente…e injositor si scirbos.
  Nu sintem cu totii detinuti si nu avem nevoie de astea caci sintem cetateni ai un ei tari suverane si trebuie sa o pastram asa. Datoram asta copiiilor nostri .

  Si nu ne trebuie enclave straine pe teritoriul Romaniei; nu vrem amestec de rase si etnii…
  Sintem un stat unitar; poporul roman este printre putinele popoare care traieste in locul unde s-a format.
  Sa nu cedam aceste locuri; sa nationalizam resursele naturale caci vin si ni le iau de parca ar fi ale lor- vedeti obraznicia Austriei care ne ia lemnul, distruge padurile si acum urla ca se cere un maruntis 20 % din gazele si petrolul Romaniei sa ramina si romanului care se incalzeste inca cu lemne in secolul 21.
  De ce sintem noi obl;igati sa le asiguram independenta energetic…si nu numai,
  Noi avem doar pentru noi, pentrui romanii din spatiul romanesc.
  Nu ne vor in spatiul Schengen caci sintem murdari , nespalati-zic ei! Dar fura pe nimic tot ce e romanesc..si le trebuie..cu tupeu nemaipomenit.

  Melescanu da mina cu austriaca care vine sa protesteze ca am cerut 20% la gaze …Ei vor 0%.

  Romania trebuie sa se apere. Si daca cei pe care i-am ales nu fac asta, trebuie sa plece toti, presedinte, guvernanti..partide. Nu e tara lor…e a noastra. si a copiilpor nostri.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.