Cea mai importantă sursă de iod – Alga ce elimină substanţele radioactive, reglează tiroida şi stimulează scăderea în greutate!


Kelp (Varec), o algă de culoare brună, este considerată un adevărat superaliment datorită conţinutului de vitamine şi minerale.

Conţine 46 de minerale (se remarcă iodul, calciul, potasiul, fierul, zincul, fosforul, magneziul), 16 aminoacizi şi 11 vitamine diferite (Complexul B, Vitamina C, Vitamina A, Vitamina K).

Ca şi celelalte alge , kelp este capabilă să reţină nutrienţii din apele oceanelor fără a se lovi de poluarea excesivă sau degradarea solurilor, ce afectează plantele de uscat.

Kelp este, probabil, cea mai importantă sursă de iod din lume – esenţial pentru sănătatea tiroidei, dar mai conţine şi alginat de sodiu, un compus ce poate elimina substanţele radioactive din organism.

Având o importantă capacitate de detoxifiere, kelp stimluează digestia, acţionează ca un purificator al sângelui, este un puternic diuretic şi ajută la eliminarea apei în exces.

Ajută, de asemenea, la regenerarea şi creşterea unghiilor şi părului.

Fibrele conţinute au un rol important în reducerea absorbţiei grăsimilor, asigurând o greutate corporală optimă, prin reglarea funcţiei tiroidiene.

Un studiu al cercetătorilor japonezi, publicat în anul 2008, a arătat că alga kelp poate reduce nivelul trigliceridelor şi are capacitatea de a elimina radicalii liberi, responsabili pentru degenerarea celulară şi îmbătrânirea prematură.

Magneziul, calciul, potasiul şi fierul din conţinut o fac extrem de benefică pentru femeile aflate în perioada menstruaţiei, a sarcinii sau a alăptării.

În combinaţie cu magneziul, fierul creează un mediu ce favorizează homeostaza, ajută la menţinerea sănătăţii sângelui şi la tratarea infecţiilor.

Menţine echilibrul acido-bazic al organismului, luptă impotriva diferitelor tipuri de cancer (cancer de colon, cancer la sân) şi susţine sănătatea sistemului cardiovascular.

Alga kelp poate fi găsită în magazinele de produse naturiste sub formă de pulbere sau capsule.

De asemenea, o puteţi găsi sub formă de frunze, ce pot fi adăugate la prepararea saletelor, supelor sau altor mâncăruri.

https://secretele.com

Acest articol a fost publicat în PLANTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.