Elevii școliți in epoca Ceaușescu umileau profesorii din occident cu nivelul ridicat de pregătire si IQ- am avut cel mai performant sistem de educație


Eu la istorie am centura neagra. Motiv pt care mie următoarea chestie mi se pare o performanța pe care numai forțele conjugate a doua imperii au putut sa o facă: punerea la pământ in 30 de ani a ceea ce a făcut Ceaușescu Magnificul in 25!

Imagini pentru pionieri
Realizările lui Ceaușescu nu sunt egalate de nimeni in istorie. NIMENI, in 5000 de ani de istorie cunoscută nu a reușit asemenea performante, in toate domeniile timpului sau. Nici Edgar Hoover, nici Hitler, nici Ramses cel Mare, nici Alexandru Macedon sau Pericle. Si numai opera arhitectonică, hidrotehnica si de infrastructura a lui Ceaușescu este epopeică si megalitică: baraje, poduri, șosele, tuneluri, sute de km de diguri de zeci de metri înălțime de la fundul marii. Mii si mii de blocuri de locuințe si rețele de institutii de tot soiul! Dacă as enumera tot ce a făcut Comandantul Suprem, m-ar apuca Revelionul! Pai bă, la o ieșire la mare de vreo 100 km, Ceaușescu a construit a patra flota maritima din lume, docuri pe locul trei ca mărime si macarale navale campioane mondiale ca forța de ridicare! Si asta numai pe plan de supra si infrastructură, urbanism si industrie. Dar! Cele mai mari realizări au fost pe plan uman! Dar nici asta nu pot înțelege romanii contemporani, a căror capacitate de înțelegere este similară cu cea a câinilor si inferioară celei a pisicilor! In raport cu românii, pisica înțelege instant!
Când eram eu in scoala generală, aveam colegi care plecau din țara, cu familia, definitiv. Asta era prin anii 80. Mergeau in Germania, in Ungaria, in SUA, Israel, Franța, Grecia etc. Acolo, colegii mei dădeau niște examene ca sa fie evaluați si dați la scoala in continuare. TOȚI erau înscriși cu una, doua sau trei clase mai sus! Si ăștia erau “plevușca” – nu plecau cei eminenți! Dar am avut si un caz de olimpică la mate-fizica-chimie ( azi medic primar) care a mers exact o zi la scoala in Germania, la un liceu militar elitist. Pe profesor l-a mâncat in cur sa o scoată la tablă … grea umilința au mâncat nemții, exact in domeniul care doare cel mai mult: intelectul. La care, profesorul, in loc sa zică “Mulțumim, bravo, ia loc in banca!”, a zis “Dacă musafira noastră știe așa de bine matematică, sa-i arătam ca noi știm fizica!”. S-au făcut de căcat si mai rău, atât de rău încât i-au făcut scandal celui care o adusese pe fată la liceul lor.
Apoi au venit Andrei Marga si Ecaterina Andronescu – ultima fiind de o prostie multilateral dezvoltată. Francmasoni. Ei au introdus manualele alternative si au operat modificări in programa școlară “comunista” – au “targhetat normele instituțiilor de învățământ europene”! Ca urmare, media IQ- ului românilor s-a prăbușit: Ceaușescu Magnificul i-a lăsat la 110 ( la Sănătate si Nutritie era dr. Iulian Mincu), iar in 2015 românii aveau media IQ 90 ( la Sănătate fiind tot soiul de borfași, manageri, “privat”, rahat – masoni toți, oricum).
Cea mai mare realizare a lui Ceaușescu Magnificul asta a fost: i-a scos din noroaie si le-a dat formă, sens si performanța! I-a canalizat, i-a grupat, i-a folosit pe romani, după un management al resurselor materiale si umane absolut genial! A dublat/ cazat/ spălat/ școlarizat ultraperformant populația orașelor, aducând țăranii la oras. Cu ei a făcut o industrie imposibil de egalat in doua decenii! De la ZERO. Dar! Deși a adus țăranii la oras, a făcut si cea mai performanta agricultura din toată istoria acestui teritoriu! Irigat, mecanizat, hibridizat si investiții in cercetare! Totul produs AICI – combine, batoze, tractoare, rețea de apa – TOT. Așa ca a plătit datoriile, ceea ce este din nou UNIC!
Ei bine, după părerea mea, un neam care a mușcat mâna care l-a hrănit nu merita nici măcar o judecată sumara, ca si cea pe care a avut-o cuplul Ceaușescu! S-au bucurat! Astăzi, când majoritatea romanilor au capul plin de fecale nu se mai poate discuta așa ceva cu ei, darmite detalii care depășesc infinit puterea lor de pătrundere. Și, pe urmă, este o blasfemie să vorbești despre Ceaușescu cel Mare cu votiștii asasinilor săi! Păi ce poate sa știe cineva care a votat cu Iliescu si cu toți președinții de paie, pana la Prostovanul Național, de natura a-l recomanda a vorbi despre El Lider Maximo?! Majoritatea confundă Epoca de Aur ( sintagma apartine lui Octavian Paler) cu perioada rezistentei din munți a lui Pauker. Este ca si cum ai vrea sa lucrezi la motoarele navetei spatiale, când tu nu știi nici tabla înmulțirii, dar vrei sa reglezi tu parametri de funcționare a lansării pr orbita!
Oamenii inteligenți si curați sa facă bine a se ruga lui Dumnezeu pt doua lucruri: trecerea lui Ceaușescu cel Mare in randul Sfinților Făuritori de Nație, lângă Sf. Andrei! Doi: ca Dumnezeu sa scurteze agonia ( tragi -comica) a poporului ăstuia de sclavi si șoptitori năuci, actualmente posedați masiv de către draci. Si de către evrei, evident. Ce sa discuți cu ăștia despre performanțele unui geniu strategic care era Nicolae Ceaușescu?!?!

Sursa: prof. dr. Gabriel Lupan

https://www.stiri-extreme.ro/

Acest articol a fost publicat în INVATAMANT-EDUCATIE, SOCIALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Elevii școliți in epoca Ceaușescu umileau profesorii din occident cu nivelul ridicat de pregătire si IQ- am avut cel mai performant sistem de educație

  1. Catalin Didica zice:

    A fost prea destept pentru mizeriile care conduc marile puteri in ziua de azi.

    Apreciază

  2. 1Dac zice:

    Absolut,Marele Nicolae isi asteapta statuile pe strazi…Le vom pune noi astia multi…Vorba Maresalului,tu popor ingrat nu meriti nici tarina mea…Ridica-te Ioane,Ridica-te Gheorghe…

    Apreciază

  3. Florica Budusan zice:

    Iti este groaza sa recunosti atata ADEVAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Apreciază

  4. Camelia Tatarasanu zice:

    Din păcate….

    Apreciază

  5. Constantin Cosmin zice:

    Domnule „centura neagra la istorie”, cand a inceput al doilea razboi, Romania avea PIB-ul mai mare decat Irlanda. La fel si nivelul de trai. Apoi au venit comunistii si ne-au ars grav. Ar fi trebuit sa fim azi cel putin la nivelul Irlandei.
    La partea cu educatia ai dreptate. Poate unul din putinele lucruri facute bine de comunism in Romania.

    Dar realizarile lui Ceausescu nu sunt atat de magnifice si de neegalat. Au fost semnificative dar cam atat.

    Uite aici relizari de neegalat:

    Revolutia bolsevica. Taranul rus ara campul cu plugul de lemn. Soldatul tarist folosea pusca mostenita de pe vremea razboaielor napoleonice. Rusia nu era electrificata. 80% si mai mult din populatie era analfabeta. Industria lipsea cu desavarsire.
    Uniunea Sovietica lanseaza primul satelit in spatiu. Taranul ara campul cu tractorul si plugul de otel puse la dispozitie de o masiva industrie. 75% din populatie are electricitate. Sub 2% din populatie este analfabeta. Armata sovietica este cea mai mare si bine echipata din lume. 7 ani mai tarziu, URSS devine si cea mai mare putere nucleara a lumii, depasind SUA ca numar de focoase nucleare.

    Totul in decurs de 40 de ani.

    Ce a rezolvat Romania in 45 de ani de comunism? Ce a rezolvat Romania in 30 de ani de la caderea comunismului? Ce a rezolvat Romania in cei 45+30 de ani?

    A trecut timpul pe langa noi..

    Apreciază

    • elenanadolu zice:

      care cadera comunismului, ce oranduire avem acum, stii, spune=ne si noua, conduc tot ei esaloanele lor doi si trei, a cazut numai ceasca dar restul nu, aceeasi oranduire cu altii, asa zisi socialisti . Ei au venit ca sa fure de la stat ca daca era capitalism furau altadata, de la patron nu prea poti, dar de la stat*(statul suntem noi prostimea), care ne platim darile si ei fura.Si daca erau destepti ce faceau cu desteptaciunea , unde o foloseau ca din tara nu aveai voie sa iesi.Celor care le este dor de perioada aia, le este dor de fapt de tinerete, nu se mai intoarce in veci si nici Ceausescu nu ar fi trai 500 de ani.

      Apreciază

  6. Ana zice:

    Nu stiu cum se face ca toata lumea uita, in mod convenabil, oamenii cu care era „inconjurat” Ceausescu. Da, a avut si el idei bune, dar cum ramane cu cei din jurul lui care au avut idei la fel, sau poate chiar mai bune decat ale lui. O dam inainte cu Ceausescu, dar restul raman in ceata….

    Apreciază

  7. ZOLTAN ANA zice:

    Fiecare perioda cu evolutia ,si involutia ei ,data de necesitatile timpului …..trebuie sa credem ca ne -ndreptam spre progres, conform conditiilor existente .SA ne bucuram ca putem face acest lucru la lumina zilei ,nu cu pistolul la timpla si sa nu tot scormoni dupa valori pe care le amendeaza timpul si necesitatile ;lumina ,stiinta ,adevar si iubire ,!!!!!!

    Apreciază

  8. Ene Constanta zice:

    FFF ADEVARAT ! Si eu si sotul meu am invatat in acea perioada…si am invatat fff bine si mult….neam dori sa vina la conducerea tarii un mare patriot cu dragoste de tara si popor asa cum a fost Nicolae Ceausescu .Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.