Ing. Marin Giurea: “Cel mai adesea, scleroza în plăci apare datorită disfuncției troidiene”


Cunoscută și sub denumirea de scleroza în plăci, scleroza multiplă este o afecțiune autoimună, când sistemul imunitar își atacă propriile țesuturi.Care sunt factorii de risc ce cresc predispoziția pentru scleroză multiplă, de ce apare boala și mai ales dacă se poate vindeca, aflați din interviul cu ing. Marin Giurea, omul care continuă să facă minuni pentru suferinzii de boli autoimune, folosind incredibila putere a plantelor.

“Boala poate fi indusă în organism de coloranți aromatizanți, conservanți alimentari, alimente ce conțin E-uri”

– În ultima perioadă, din nefericire, tot mai multor persoane li se pune diagnosticul de scleroză în plăci. De ce apare această boală îngrozitoare?

– Nu se cunoaște fiziologia, nu se cunoaște un tratament specific până la vindecare, iar cele existente sunt foarte costisitoare, fără eficiență maximă dar mai ales foarte greu de suporat. Cel mai adesea, scleroza în plăci apare datorită disfuncției troidiene care poate fi dată fie de boli ale tiroidei, fie de medicamente care pot influența buna funcționare a tiroidei. De asemenea, boala poate fi indusă în organism de coloranți aromatizanți și conservanți alimentari sau diverse alimente ce conțin substanțe mutagene, cunoscute sub denumirea de E-uri. Cele mai comune simptome ale bolii sunt amorțirea și slăbirea membrelor, pierderea parțială sau totală a vederii, tremor, probleme de coordonare, vorbire neclară, oboseală, amețeli, probleme de natură intestinală.

– În ce condiții se instalează această nemiloasă boală ca urmare a problemelor care există la tiroidă?

– Atunci când tiroida nu funcționează normal, din colodiile tiroidiene (celulă de maximă siguranță) se pierde piroxina. Fiind produs labil, se produce o blocantă metabolică ce duce la apariția de metabolici imaturi și/sau incompleți. Ce înseamnă asta? Să ne imaginăm o bucătărie mare unde se găsesc alimente pentru toate grupurile de celule din organism. La un moment dat, apare o blocantă de metabolism care întrerupe formarea metabolicilor. Anumite mâncăruri nu se frig, coc sau fierb și sunt metabolici imaturi sau le lipsesc din ingrediente și atunci apar metabolicii incompleți. Nefiind consumați, aceștia vor fi deversați în intestine, unde vor deveni hrană pentru flora microbiană existentă în mod normal la nivel intestinal. O parte din bacterii se vor converti în a se hrăni cu acești produși, iar produșii lor de excreție pot fi de tip sclerotic. Aceștia vor ajunge în sânge și de acolo la epuratori (rinichi, ficat). Dacă bacteriile nu se implică prin eliminare sau capacitatea lor este depășită, organul la nivelul căruia se formează respectiva substanță se va elimina singur prin canale energetice în zona lor de proiecție energetică. E bine de știut că organismul uman dispune de 700 de canale energetice unele mergând pe suprafața pielii, altele interne de la organ la organ.

“Vindecarea vine ca un film văzut prin derulare de la coadă la capăt”

– Ce se întâmplă în cazul în care consumă acele substanțe mutagene, de care vorbeați mai devreme?

– Substanțele mutagene din alimente pot să inducă în organism, la nivel intestinal, formarea de substanțe de tip sclerotic. Când organismul vine în contact cu alimente care au aceeași compoziție chimică cu alimentele care le-au generat sau formule asemănătoare, acestea se vor activea, iar produșii lor de excreție sunt sclerotici. Dacă acești produși sunt eliminați prin piele, vom avea ceea ce se numește sclerodermie, când produșii sclerozează derma, apărând mici sau mici excavații pe suprafața pielii. Dacă produșii sunt preluați de canale interne, drumul lor merge către substanța albă aflată în encefal sau măduva spinării. La un moment dat, se va strânge atât de multă substanță de tip sclerotic, încât poate produce leziuni de tip epileptic. În procesul de transport, prin canalele energetice, aceste substanțe prind filetele nervoase ce sunt acoperite de un țesut conjunctiv. Prin pierderea apei, vor ștrangula filetul nervos, iar influxul nervos va circula foarte încet sau deloc. Transporutrile de substanță de tip sclerotic au loc în faze, astfel încât persoana care suferă de asemenea boală are perioade faste și perioade nefaste. Pe măsura agravării bolii, fazele nefaste vor fi mai intense și mai de lungă durată.

– Ce poate face un bolnav de scleroză în plăci pentru a se vindeca?

Cel mai important lucru este să fie îndepărtată cauza care ne întreține boala, adică acele toxine blocate, apoi trebuie eliminat tot ce s-a depozitat în organism în timpul bolii. Persoanele care fac cură de detoxifiere vor trece la început prin faze mai grele, urmând ca ulterior acestea să fie mai ușor de suportat și mai rare. Ne vom folosi de antibiotice de tip natural ce nu dau rezistență, luate din plante, miere, propolis. Acestea în maxim trei luni, vor steriliza în totalitate intestinele, îndepărtând de fapt cauza care întreținea boala. Tratamentul se continuă pentru că va trebui să asigurăm organismului toate cele necesare pe timpul vindecării sau până când organismul își va reface în totalitate flora microbiană de care are nevoie. Vindecarea vine ca un film văzut prin derulare de la coadă la capăt. De obicei, ultimele simptomatologii ale bolii vor fi asemănătoare cu cele din debut. Pe tot timpul curie, se va ține un regim dietetic, care se referă la excluderea din alimentație a alcoolului, ardeiului iute, cât mai puțin acru folosind oțet, grăsime animală de tip untură. De asemenea, se vor mânca cât mai puține citrice. Se admit dulciuri făcute în casă, evitând pe cât posibil acele produse care au termene de valabilitate foarte mare.

https://secretele.com

Acest articol a fost publicat în SANATATE(boli).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

48 de răspunsuri la Ing. Marin Giurea: “Cel mai adesea, scleroza în plăci apare datorită disfuncției troidiene”

 1. vornicu florentina zice:

  Bună seara ,dle.Marin sant o persoana care astept sa vad acces direct unde sante ti invitat ,am aceleasi simptome de multi ani si nimic nu ma face bine ,,,cum as putea sa va contactez ,,,,multumesc ,seară liniștită!

  Apreciază

 2. Bănicescu Florenta zice:

  Bună seara ,
  Vă urmăresc la tv și am o problemă pe care aș vrea să v o împărtășesc.
  Un număr de telefon vă rog .
  Monica Pop să spună cît cer doctorii cînd te duci la ei ????
  Vă mulțumesc.

  Apreciază

 3. Irina zice:

  Buna seara,dle.Marin cum as putea sa va contactez. Am o boala autoimună declasată după naștere fetiței.

  Apreciază

 4. Ciorascu zice:

  Va rog frumos sa îmi oferiți și mie datele de contact ale domnului Marin Giurea . Am vitiligo și ma lupt cu aceasta boala de mulți ani !

  Apreciază

 5. BUNA SEARA D LE MARIN GIUREA,SUNT NISTOR IONEL AM HIPOTIROIDISM SI COPIII MEI 2 BAIETI AU VITILIGO!
  VA ROG SA MA AJUTATI
  VA MULTUMESC
  ADRESA MEA DE E MAIL:dorubotez40@yahoo.com
  tel.0742979518

  Apreciază

 6. Crivat Ana-Maria zice:

  Buna seara mă numesc Crivat Ana-Maria am o fata de 14 ani și are vitiligo va rog să mă ajutați în privința asta și să mă contactați la 0766206982

  Apreciază

 7. Toma daniela zice:

  Dl giurea cum va gasim?un nr de contact va rugam !

  Apreciază

 8. vasile zice:

  Aș dori datele de contact ale domnului ing.Giurea.Adresa mea de gmail:cucorani1954@gmail.com Mulțumesc!

  Apreciază

 9. Mihai Poenaru zice:

  Buna seara dl.Giurea !
  Si eu am mare nevoie de ajutorul dvs. intr-o problema mai delicata.
  Ma puteti contacta pe adresa de e-maill: mihai_poex@yahoo.com sau la tel. 0721 198 239
  Va multumesc !

  Apreciază

 10. Bogdan Tudorita zice:

  Buna seara d-nul Giurea eu am vitiligo din 206 am varsta 63 macar la fata smi dreg catdecat va rog sa ma contactati pe facebook sau la nr de telefon 0772093834 va multumesc

  Apreciază

 11. Galan ionela zice:

  Buna seara.as vrea sa iau si eu legatura cu domnul Giurea..multumesc adresa de email.galanionela20@yahoo.com

  Apreciază

 12. rus elena zice:

  Bună ziua sunt Rus Elena sufăr de psoriazis gutat pe 70 la suta din corp de 2 ani încerc tratament de tot felul fără rezultat. Va rog dacă puteți sa mă ajutati. Va mulțumesc.

  Apreciază

 13. Lorena Kosarus zice:

  Buna ziua, va rog un nr. de tel. al dl. ing. Marin Giurea pentru a lua legatura cu dansul. Adresa de mail lorena_44_ala@yahoo.com
  Va multumesc
  Lorena Kosarus

  Apreciază

 14. SURDU LOREDANA zice:

  Buna ziua, as dori sa aflu nr de tel al d-lui Marin Giurea ca sa il pot contacta pt a ma ajuta sa scap de acest vitiligo cu care ma lupt de cativa ani.Multumesc

  Apreciază

 15. Bura Manuela zice:

  Buna seara dl Giurea as dori si eu sa iau legatura cu dv pt un tratament de psoriazis de tip gutan .va multumesc astept un nr de tel sau o adresa pt a da de dvs

  Apreciază

 16. Ene Dana zice:

  Va rog un numar de telefon sa va pot contacta in vederea unei consultatii. Va multumesc.

  Apreciază

 17. Trandafir Anca zice:

  Buna seara, am o problema, numita scleroza multipla, de 20 ani. D zeu lucreaza prin oameni si este un moment potrivit pentru fiecare lucru din viata. As dori detalii pentru a lua legatura cu dl Marin Giurea. Multumesc frumos!

  Apreciază

 18. Paiscar Eugenia zice:

  Am hipertiroidism si am toate sintomele susmentionate de d-voastra. Va rog un nr. de telefon sa va pot contacta.

  Apreciază

 19. petronela zice:

  buna seara
  mama mea sufera de scleroza in plagi si ar dori sa incerce ceaiurile d-voastra.cum va putem contacta?
  adresa de gmail este iulia.elena2015@gmail.com.multumesc

  Apreciază

 20. oscarsaxa zice:

  Buna seara ! Va rog un numar de telefon sa va pot contacta in vederea unei consultatii. Va multumesc mult.

  Apreciază

 21. Suciu Calin zice:

  Va rog un numar de telefon de la domnul Marin Giurea pentru ai prezenta boala de care sufar. Va multumesc frumos.

  Apreciază

 22. Popa zice:

  Va rog un nr de telefon

  Apreciază

 23. MARIN DANIELA zice:

  BUNA ZIUA,
  Biatul meu are vitilligo,va rog un nr.de telefon sau un raspuns la acest mesaj.

  Apreciază

 24. Fanica MUCEA zice:

  Buna ziua,
  Ma numesc Fanica Mucea, sufar de psoriazis vulgar (talpi, palme si foaret putin in coate) si am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra. Cum va pot contacta?

  Apreciază

 25. FLEOARCA LIDIA zice:

  Buna ziua , vreau sa incerc tratamentul prescris de d-voastra . Am un psoriazis pe scalp de 27 ani , la coate si pe picioare de 2 ani si am urmat fel de fel de tratamente pana si METROTOXAT care ma ajutat sa pun multe kg pe mine atat . TEL 0727 532906

  Apreciază

 26. Buna ziua dmnu Marin cum pot luam si eu legatura cu mata

  Apreciază

 27. Slavitescu Marian zice:

  Domnule Inginer sufar de o depresie mai veche sint sub tratament medicamentos de doi ani si doar ma amelioreaza ,am probleme cu spondiloza cervicala ,acum cind e rece afara ingheata singele in mine. Am picioarele foarte reci,in special calciiele si ma dor tare . Ceafa si coloana ma supara deranjeaza foarte tare la rece. Am un disconfort abdominal cu balonari ,constipatii ,deranjuri la stomac ,probleme cu respiratia ,atacuri de panica. Va rog să-mi recomandati si mie ceva

  Apreciază

 28. Slavitescu Marian zice:

  Domnule Inginer sufar de o depresie mai veche sint sub tratament medicamentos de doi ani si doar ma amelioreaza ,am probleme cu spondiloza cervicala ,acum cind e rece afara ingheata singele in mine. Am picioarele foarte reci,in special calciiele si ma dor tare . Ceafa si coloana ma supara deranjeaza foarte tare la rece. Am un disconfort abdominal cu balonari ,constipatii ,deranjuri la stomac ,probleme cu respiratia ,atacuri de panica. Uneori imi apar niste eczeme pe picioare sou genital ,nu stiu daca e herpes sau dermatita .0766614997vam lasat nr. Detelefon va rog ajutatima.

  Apreciază

 29. iuliana giurgea zice:

  Este de mare interes tratamentul domniei sale, sufar tot de o boala autoimuna si doresc nr de tel sau orice alta forma de contact a dlui MARIN GIUREA. MULTUMIRI CU RECUNOSTINTA!

  Apreciază

 30. Tudorache zice:

  Cum vă putem contacta?

  Apreciază

 31. simbouan vasile zice:

  Buna nea Marin vreau si eu un tratament de la dv. sotia mea are probleme cu tiroida va rog ajutatine ,maill chelu_dany@yahoo.com sau tel. 0752-947185 ,va rog vreau ceaiuri cum sa comand va multumesc.

  Apreciază

 32. Hiller Mariana zice:

  Domnul Marin Giurea, vă rog imi spune-ți cum pot să vă contactez? Sufăr de vitiligo si tiroida de foarte mulți ani. Cred că si fetița mea de 11 ani m-a mostenit. As dori să încerc tratamentul dumneavoastră. Mulțumesc

  Apreciază

 33. Aurelian zice:

  Buna ziua, pentru ficat mărit și gras ce ceai recomandați? Și cum îl pot achizitiona? Un Nr de telefon unde puteți fi contactat? Nr meu este 0762685330 sau 0722513774. Mulțumesc anticipat, o zi buna!

  Apreciază

 34. Stirbu zice:

  Buna ziua ,am scleroza in placi, unde va gasesc

  Apreciază

 35. Tamara zice:

  Va rog, din suflet, sa-mi transmieti numarul de telefon al Domnului Ing. Marin Ciurea!?! E-mail: almarayu@mail.ru
  Va multumesc, pentru competenta si dragoste de oameni.

  Apreciază

 36. Dutu Carolina zice:

  Bunaseara domnu Marian Gura as dori și eu număru de telefon sunt din Timișora

  Apreciază

 37. Buna ziua dl. Ing.Marin Ciurea . Am o prietena suferința de osteoporoza. Există la
  dvs. un tratament cu ceaiuri ptr. aceasta boala ?
  Va rog din suflet sa ma ajutati ptr. prietena mea de suflet. Mentionez ca are 72 ani.

  Apreciază

 38. Hiller Mariana zice:

  Buna seara dl. Marin Giurea, am vitiligo si probleme cu tiroida ( hashimito). Fetita mea are si ea o pata alba. As dori sa urmez tratamentul dvs. Am tot incercat sa va sun la nr care a fost afisat pe internet,dar nu raspunde nimeni. Va rog frumos,daca se poate,sa ma contactati dvs la adresa de email: hillermariana@yahoo.com.

  Apreciază

 39. Vancea Romeo zice:

  Romeo din C.de Arges.Am diabet zaharat II descoperit anul trecut in urma unei investigati facute la spital Regina Maria Bucuresti.Ficat marit 21 cm.,pangreas,functionabil la jumatate,fiere miloasa si vezica urinara marita.Urinez des si putin.Tratament;Siofor 1000 doua pe zi,si de doua luni Diaprel MR 60 una pe zi.De azi am renuntat la Diaprel ca”mi afecteaza vederea.Dr de diabet imi sugereaza insulina….eu nu accept.Dr de fam.ma incurajeaza sa urmez un tratament naturist.Ma puteti ajuta?Va multumesc.O zi buna.

  Apreciază

 40. Laura zice:

  As dori un tel de contact al dl Marin. Mama are dureri de articulatii si ar vrea sa ia ceauri. Multumesc
  nr meu de tel 0724527220;

  Apreciază

 41. Dragulin ion zice:

  pentru poliartrita reumatoida aveti tratament?multumesc

  Apreciază

 42. Darius Ardelean zice:

  Buna ziua domnului Ciurea, am un prieten care sufera de diabet, face dializa si doreste sa il ajutati. Este orb si nu se poate ajuta singur. Cautam demult cum sa vorbim cu dumneavoastra, dar fara succes. Ne puteti scrie numarul de telefon sau e-mailul la adresa darius.ard.04@gmail.com si 0758039496 numarul de telefon. Multumim frumos.

  Apreciază

 43. mariana zice:

  Buna ziua.
  Ma intereseza pt fratele meu un ceai preparat de dv daca aveti pentru artrita gutanta..
  Eu am ceaiuri de la dv pt lupus,sunt foarte eficiente..
  nr tel.0733 961 003

  Apreciază

 44. Irimie Lucia zice:

  Buna ziua, va rog frumos, as dori un numar de telefon sau o adresa de mail pentru a-l contacta pe dl. Giurea. Adresa mea de email este luci_irimie@yahoo.com. Va multumesc!

  Apreciază

 45. Horia zice:

  Buna ziua.asi dori un nr de contact sau o adresa ceva .va rog.

  Apreciază

 46. IOSIF LUNGU zice:

  Và salut.
  Sunt Iosif Lungu locuesc in Italia si am un baiat cu diabet de tipul 1. As dori sa vorbesc cu dl Giurea daca este posibil. 00393291555213 sau ioscalungu@yahoo.it
  Multumesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.