Bilderbergul Emmanuel Macron: „Adevărata frontieră în Europa este cea care îi separă pe progresiști de naționaliști”.


Bilderbergul Macron ca toți Bilderbergii sunt ultra-progresişti internaționalişti ca şi Soros şi Merkel. Vreți cu ei?

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că „adevărata frontieră în Europa” este cea care îi separă pe „progresiști” de „naționaliști”, și că această înfruntare se va afla în centrul alegerilor pentru Parlamentul European în 2019, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Frontiera adevărată care traversează Europa este astăzi cea care îi desparte pe progresiști de naționaliști (…) Va fi dificil, însă lupta este în mod clar deschisă” și va fi „în centrul mizelor alegerilor europene din 2019”, a afirmat Macron, adresându-se parlamentarilor francezi reuniți în congres la Versailles, în apropiere de Paris.

Președintele francez a pledat pentru o refondare a proiectului european pentru „o Europă mai suverană, mai unită, mai democratică”.

Referindu-se la „proiectul francez” de reformare a UE, care se lovește de slăbirea poziției cancelarului german Angela Merkel și de ascensiunea continuă a populismelor, inclusiv în state fondatoare ale Uniunii, precum Italia, Emmanuel Macron a fost de părere că acest proiect a permis deja „progrese reale, pe care unii le credeau imposibile”.

El a citat în special acordul franco-german din iunie, care „a permis să se pună bazele unui buget al zonei euro”, și să fie instituită o „politică de apărare”, prin lansarea de către opt state a unei „inițiative europene de intervenție”.

„Totuși, aceste progrese reale nu trebuie să facă uitate îndoielile (…) Europa este încă prea lentă, prea birocratică, prea divizată pentru a înfrunta brutalitatea schimbărilor politice, de securitate, migratorii și tehnologice”, a atenționat Macron.

El a subliniat că „nici provocărilor comerciale, nici provocărilor climei, nici provocărilor economice și monetare nu li se poate răspunde în izolare, și cu atât mai puțin provocării migratorii”. „În aceste domenii, soluția nu poate fi decât cooperarea europeană”, a pledat șeful statului francez.

„Nicio politică naționalistă pe termen scurt nu va rezolva cu nimic situația migrației”, un subiect care „nu poate fi rezolvat nici în emoția ce creează confuzie, nici în închiderea și replierea naționaliste”, a mai afirmat președintele Macron.

(FLUIERUL)

Acest articol a fost publicat în EUROPA (politica). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Bilderbergul Emmanuel Macron: „Adevărata frontieră în Europa este cea care îi separă pe progresiști de naționaliști”.

  1. Catalin Didica zice:

    progresistii sunt cei care fura fara pic de rusine adica voi in timp ce nationalistii sunt cei care au respect pentru ceea ce inseamna rasa umana. Progresistii ar trebui lichidati de catre popoare

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.