Nu-i așa că vă place Dragnea din ce în ce mai mult?


Știu că am fost prinși cu toții de valul revocării lui Kovesi, drept urmare a trecut neobservată conferința de presă susținută astăzi de Liviu Dragnea în care a fost prezentată varianta finală a legii offshore, referitoare la exploatarea gazelor din Marea Neagră.

În primul rând, redevența este prinsă în acordul petrolier din 2008 și nu poate fi modificată prea curând, așa că Liviu Dragnea și Iulian Iancu (Preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor) au modificat legea offshore aprobată de Senat și susținută de marile companii din domeniu, ieșind în sfârșit o formă corectă și în folosul României.

– Dispare creditul fiscal acordat pentru toate impozitele și taxele ce trebuiau plătite de companiile care exploatează gazul din Marea Neagră. Adică nu vom mai fi și lipsiți de gaz și cu banii luați.

– Pe lângă impozitele standard, ce trebuie plătite de orice companie din domeniu, a fost introdus un impozit progresiv pe venitul din exploatarea gazelor. Cu cât este mai mare prețul impus de companie, cu atât crește și impozitul pe diferența față de prețul de referință al unui MWh (45,71 lei), ajungând până la 80%. Cu alte cuvinte, dacă treaba merge și crești prețul, statul român ajunge să primească, în valori nete, chiar și jumătate din tot ce încasezi. Că până la urmă e gazul nostru, nu al tău de-acasă.

– Valoarea totală estimată a intra în vistieria statului: între 20 și 40 de miliarde de dolari. Banii încasați din exploatarea gazului offshore, adică din redevență și impozitul pe diferența de venit, se duc în fondul destinat parteneriatelor public-private pentru infrastructură. Doar impozitele și taxele standard se duc în bugetul general.

– Jumătate din cantitatea de gaze extrasă rămâne în țară, ceea ce ne asigură independența energetică mult visată de noi. Adică tocmai “ciuma roșie” spune la revedere gazului rusesc.

Și încă ceva, tot din conferință: întrebat dacă obligativitatea respectării deciziilor CCR se aplică și speței cu limitarea la 300 a numărului de parlamentari,

Dragnea a spus că are în vedere această decizie și va susține un parlament bicameral cu 300 de parlamentari + reprezentanții minorităților.

A, era să uit! În opinia lui Dragnea, subiectul suspendării lui Iohannis nu este închis. Chiar deloc!

P.S.: Nu-i așa că vă place Dragnea din ce în ce mai mult?

Autor: Andrei Boceanu

Andrei Boceanu

Acest articol a fost publicat în POLITICA(LiviuDragnea), ROMANIA-RESURSE NAT.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Nu-i așa că vă place Dragnea din ce în ce mai mult?

 1. simona zice:

  Da ia-o mai usor ,ma nene ziarist ,politician sau ce ii fi ,ca daca si cu redeventa face-ti ce- ati facut cu salariile noastre ,atunci pas.Si zic salariile noastre ,nu ale voastre ale bugetarilor (alea pe care tot noi vi le dam ).O sa-mi placa de Dragnea al tau cand factura la gaz n-o sa mai arda buzunarul meu.O sa-mi placa de el cand o sa-mi dea calificarea inapoi ca astia pe care i-au trimis directori m-au facut necalificat dupa 28 de ani de munca,ia de ghiceste de ce .O sa-mi placa de vreun politician cand n-o sa ne mai trimiteti idioti utili care sa conduca ce-a mai ramas din industria Romaniei ,cand o sa va faceti curatenie in partide (toate aveti schelete in dulapuri),o sa-mi placa cand n-o sa se mai moara in spitalele Romaniei din cauza ignorantei ,curateniei ,tehnologiei depasite ,a unora slab pregatiti si asta se in tampla mai ales la cei care citesc TOMOGRAF, RMN ,ecografii (si aici nu vorbim de spitalele din orasele mari din taraTimisoara Cluj ,Iasi ,Bucuresti, aicea ajungi dupa ce astialalti iti spun ca n-ai nimic)),o sa-mi placa cand si ultimul copil din tara va sti sa scrie si sa citeasca si o sa aibe o meserie (nu va cerem sa-i faceti ministri).
  Si pana la urma ce ar fi daca ne-am reseta cu totii si ne-am face treaba la locul de munca .Ca pana la urma poporul nu a trimis pe nimeni in parlament ca sa faca intelegeri in defavoarea Romaniei si nu cred ca in ziua votului prostimea viseaza ca vrea taxe si impozite,preturi marite,ca daca s-ar gandi la astea ….

  Apreciază

 2. Catalin Didica zice:

  Aveti mare dreptate doamna Simona.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.