Fa dragoste pentru a ilumina aceasta lume.


„Fa dragoste ca si cum moartea ti-ar bate la usa.
Contemplarea sincera a mortii trezeste inima. Mai devreme sau mai tarziu, tot ce cunosti la ora actuala va disparea. Tot ce ai avut sau vei avea vreodata, toate experientele pe care le vei acumula, toate relatiile de cuplu – vor disparea pentru totdeauna. Toti cei pe care ii iubesti si cu care te chinuiesti zi de zi vor disparea si vor fi uitati in timp, ca si cum nu ar fi existat niciodata. Atunci cand vei muri, nu iti vei mai putea experimenta gandurile, trupul, nici chiar propriul ego asa cum il cunosti acum. Moartea face sa dispara toate experientele, reducandu-le la zero.  Contemplarea mortii te va face sa renunti la toate scopurile tale false. Atunci cand mori, visele si sperantele dispar. La fel, copiii si familia sau necesitatea de a-ti castiga traiul ducandu-te la munca a doua zi. Nu mai ai nici un ideal catre care sa aspiri, nici un viitor de care sa te temi. Ramai gol in momentul prezent, simtind totul, fara valul timpului care sa iti ascunda vulnerabilitatea. Atunci cand contempli cu sinceritate moartea, inima ta se opreste asupra momentului prezent. Nemaifiind nevoita sa hoinareasca, ea acumuleaza putere. Nemaifiind dispersata in visele ei legate de temerile sau de sperantele viitorului, forta ei devine coerenta. Fara pavaza asteptarii sau „tamponul” zilei de maine, fara sa mai astepti o schimbare in bine, tot ce iti ramane de facut este sa fii, aici si acum. Iar esenta care se dezvaluie din profunzimea finite tale este iubirea. Daca doresti sa experimentezi un act sexual de o mare profunzime, constientizeaza momentul prezent, imensitatea timpului si a spatiului de dinainte de nasterea ta si de dupa moartea ta. Apoi fa dragoste.
  In timpul fuziunii amoroase, simte-o pe fiinta iubita, dar si placerea pe care o experimenteaza propriul tau trup. Simte iubirea pe care o poti amplifica prin intermediul acestui act amoros. Simte toate acestea, dar aminteste-ti de moarte. Imagineaza-ti ca inima ta se opreste chiar acum, in mijlocul acestui act sexual. Daruieste-ti iubirea ca si cum ar fi ultimul dar pe care-l faci in aceasta viata, astfel incat atunci cand mori sa nu iti mai ramana nimic de daruit. Atunci cand faci dragoste, constientizeaza acest moment ca si cum ar fi ultimul. Ca si cum dupa el nu ar mai urma nici un viitor. Ce placere te-ar mai putea distrage de la aceasta profunzime? Simte-ti organele sexuale excitate, dar simte simultan si moartea. Priveste frumusetea iubitei tale si gandeste-te la moarte. Lasa-te purtat de dorinta corporala, dar aminteste-ti de moarte. Nu uita nici o clipa ca acest moment ar putea fi ultimul din viata ta. Poate ca peste cinci minute nu vei mai putea avea nici un orgasm. Poate ca acesta va fi ultimul tau sarut. 
Fa dragoste in momentul prezent, deplin constient ca si cum moartea ar fi iminenta si DARUIESTE-TE IN INTREGIME IUBIRII DIVINE. 

Image

Fa dragoste pentru a ilumina aceasta lume.
Atunci cand o imbratisez pe iubita mea, parca imbratisez intreaga lume. 
Atunci cand ii simt sanii lipiti de pieptul meu, parca simt sanii tuturor femeilor din lume. Respiratia ei pe gatul meu nu difera cu nimic de respiratia unui om suedez pe moarte, sau decat cea a unui polinezian care inoata. Pielea iubitei mele este alcatuita din atomi reciclati, proveniti din animale, pietre sau flori. Iubirea ei este aceeasi iubire care a trait in inimile copiilor din Egiptul antic sau care traieste astazi in inimile batranilor din Tokyo. Atunci cand o strang in bratele mele, simt toate fiintele din aceasta lume. Prin intermediul ei, iubesc intreaga lume.   Atunci cand patrund in ea, patrund practic in intreaga lume. Daruiesc iubirea mea intregii lumi. Trupul iubitei mele devine una cu toate trupurile din lume, cu pamantul insusi. Simt solul, apa, simt toti oamenii din lume prin intermediul ei. Atunci cand o penetrez pe iubita mea, ii patrund pe toti cu suflul iubirii mele. 
Cu fiecare sarutare a mea, cu fiecare gest pe care il fac, ofer intregii existente tot ce am, daruiesc tot ce am de daruit si iubesc cu fiecare celula a fiintei mele. 
Si totul prin intermediul iubitei mele. Atunci cand cresti din punct de vedere spiritual, sexualitatea ti se transforma, devenind un serviciu adus celorlalti. Atunci nu mai faci dragoste doar de dragul propriei tale placeri, ci din dorinta de a-ti darui iubirea tuturor fiintelor din lume. Atunci, trupul si mintea ti se abandoneaza  in totalitate de dragul tuturor fiintelor din lume, daruindu-le iubire. Traind numai pentru tine, generezi aproape mereu tot felul de temeri si tensiuni. In schimb, viata traita in lumina daruirii totale devine fericire si beatitudine. Intr-o astfel de viata nu faci decat sa te dizolvi, sa mori in fiecare clipa fata de tot ce a fost. Ai nevoie de mult curaj si de practica pentru a ajunge sa iubesti atat de plenar, pentru a-i primi pe ceilalti la pieptul tau si pentru a te darui in intregime lor, mai ales in timpul unui act amoros sau al suferintei.
Nici o frictiune a pielii nu va putea egala vreodata placerea fuziunii cu scopul suprem al vietii, care este iubirea. Nici un act sexual nu poate depasi vreodata iubirea pura manifestata trupeste, prin care imbratisezi, in forma fiintei iubite, toate fiintele din lume.”
fragment extras din scrierile lui David Deida
 
Acest articol a fost publicat în SEX - FAMILIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.