Carlos Castaneda îți spune cum să învingi inamicii din interiorul tău


Învinge inamicii din interiorul tău – De multe ori, cel mai mare inamic al omului este el însuși. Ne putem înșela așteptările, de unii singuri, apoi ajungem să dăm vina pe viață sau pe soartă. Nimic mai greșit, spune Carlos Castaneda, autor american și doctor în antropologie.

Acum, să vedem care sunt inamicii interiori, pe care trebuie să îi combatem, conform lui.

Frica

Este acel inamic, care fără milă ne pândește să începem un capitol nou, din viață. Dacă vei fugi, nu ai să poți niciodată să fii un om conștient de realitatea înconjurătoare. Dacă vrei să învingi frica, nu trebuie să fugi de impasuri, ci doar să încetinești ritmul pașilor, altfel frica îți va acapara întreaga existență.

Vederea neclară

Ne vine destul de greu să vedem clar ce se petrece în jurul nostru, iar acesta este un rezultat al fricii. Frica este orbitoare, așa că, pe lângă pașii înceți, de data aceasta trebuie să învățăm și să ne cântărim deciziile, de pe parcursul vieții. Doar așa vom putea avea o vedere de ansamblu, asupra vieții.

Lipsa puterii

Este poate cel mai cumplit inamic, pentru că dacă ajungem să fim lipsiți de forța necesară, pentru a continua viața, totul este pierdut.

Trebuie să înțelegem că puterea se dobândește doar ieșind din zona de confort, doar acceptând că viața în sine este o luptă și că fie că vrem sau nu, trebuie să ne găsim resursele interioare, pentru a nu lăsa acest inamic să ne acapareze.

Bătrânețea

Este poate cea mai des întâlnită scuză, pe care am auzit-o! Oamenii nu mai vor să deschidă alte capitole în viață, pentru că sunt bătrâni. Îmbătânim doar atunci când nu mai iubim viața, când nu ne mai iubim pe noi și când pierdem copilăria sufletului. Trebuie să lucrăm constant la aceste capitole din viețile noastre.

Deci, nu mai da vina pe inamicii exteriori, cei mai acerbi se găsesc în interiorul tău!

https://secretele.com

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.