Îmi este dor de vremurile ACELEA!


Dor de vremuri

Dor de vremuri – Ce dor îmi este de vremurile ACELEA, de momentele când nu aveam prea multe și totuși aveam totul. Când visurile, oricât ar fi fost de complicate păreau reale și aveau oricum să se împlinească atunci „când voi fi mare”.

Mi se pare mie sau iarba era mai verde, aerul mai curat, oamenii mai oameni și ajutorul necondiționat?

Nu aveam nici ceas să mă trezească dimineața, nici telefon la care să vorbesc neîncetat și absolut nici Facebook, al cărui feed să îl derulez de la prima oră a dimineții.

Nu aveam haine de firmă, ci acel trening, care se găsea doar în două culori, tricou cu franjuri, pe care erau desenate personajele Disney cu contur depășit, adidași albi și, drept accesoriu cheia pe șnur, la gât.

Nu trimiteam mesaje, dar vorbeam mereu cu prietenii, nu postam citate, dar știam să dau sfaturi din suflet și, nu uitam să dau fiecărui cunoscut oracolul, pentru a vedea cine mă place și cine nu, pentru că ne era prea rușine să spunem asta direct.

Mama nu m-a dus la nutriționist, pentru că nu eram supraponderală, cred că nimeni nu auzise de asta atunci. Jucam toată ziua elastic, ciocolata, șotron, mâncam fructele furate din vecini și, dacă mă chema cumva mama la masă, preferam să iau un colț de pâine, în care îndesam repede ceva, pentru a nu pierde orele de joacă.

Temele erau unice, noi nu aveam internetul, din care să ne inspirăm la orice temă. Eram cumva unici și sub nicio formă tema noastră nu era aceeași cu cea a jumătate dintre elevii clasei.

Îmi respectam profesorii și nu doar pentru că erau „mai mari”, ci pentru că erau „mai învățați”, „mai trecuți prin viață”, „mai înțelepți” și „mai aproape de copii”. Pe mine mă certau părinții dacă luam o notă mică, ei nu veneau să le ceară socoteală profesorilor.

Pe vremea ACEEA, oamenii erau oameni, iubirea, iubire și respectul le lega pe toate. Pe vremea ACEEA nu aveam prea multe, însă aveam de toate. Pe vremea ACEEA nu îmi era teamă de oameni. Pe vremea ACEEA, pe vremea ACEEA, pe vremea ACEEA…

https://secretele.com/

Acest articol a fost publicat în SOCIALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.