Migratia in massa: „Solventul fatal al UE”


Ferguson-vierkant-220x220

„Departe de a duce la fuziune, criza migratiei din Europa duce la fisiune”, a scris recent istoricul din Stanford, Niall Ferguson. „Din ce in ce mai mult, cred ca problema migratiei va fi vazuta de viitorii istorici ca fiind solventul fatal al UE”.

Saptamana de saptamana, predictia dlui Ferguson pare sa se transforme in realitate.

Nu numai ca Europa continua sa se fragmenteze, deoarece sentimentul anti-imigratie reuneste puterea politica, dar, ca urmare a crizei migrantilor, zona interna fara frontiere a UE, cel mai indragit premiu al Europei dupa al doilea razboi mondial, este acum definita ca „risc”de guvernul italian, printre alte guverne, precum si Austria.

Imigratia redefineste, de asemenea, contractul intracomunitar.

Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Slovacia, asa-numitul „Grup Visegrad”, au solicitat recent apararea frontierelor UE. „Trebuie sa avem o Europa capabila sa ne aparam”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, dupa ce a fost invitat sa participe la reuniunea de la Visegrad.

3422

Anul acesta, cancelarul austriac Sebastian Kurz (al doilea din stanga) a fost invitat sa se alature liderilor celor patru tari din grupul „Visegrad” (Republica Ceha, Ungaria, Polonia si Slovacia) la reuniunea la nivel inalt din 21 iunie. Pe ordinea de zi s-au numarat problemele legate de migratia in masa si de protectia frontierelor. (Sursa imaginii: Biroul Cancelarului Federal al Austriei)

Noul guvern populist italian, dupa ce Italia a vazut peste 700.000 de imigranti care au sosit pe tarmul sau in ultimii cinci ani, a adoptat o politica riguroasa. Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a inchis recent porturile italiene pentru navele migrante.
In Germania, dupa ce cancelarul german s-a ciocnit cu ministrul de Interne, Horst Seehofer in privinta migratiei, si politica migrantilor ar putea duce la „sfarsitul mandatului lui Merkel”.

Walter_Russell_Mead_-_Chatham_House_2012

„Noul guvern populist al Italiei semnaleaza o provocare majora pentru status quo-ul european, dar nu in modul in care majoritatea observatorilor se asteptau initial”, a comentat recent autorulWalter Russell Mead in The Wall Street Journal. „Coalitia de guvernamant a pus provocarea politicii sale a euro in asteptare. In schimb se indreapta spre un subiect la care establishment-ul europeana este mai vulnerabil: migratia”.

Intregul consens politic european este fracturat sub impactul seismic al valurilor migrantilor. Migratia catre Europa a devenit o problema politica „mai toxica ca oricand”,  tocmai a remarcat New York Times asupra dezbaterii actuale din cadrulUniunii Europene. Problema actuala a UE pare sa provina dintr-o surzenie in randul elitelor politice, care refuza sa ia in considerare problemele cetatenilor lor din cauza imigratiei in masa ilegala.

Migratia in masa in ultimii ani a creat pur si simplu probleme majore pentru stabilitatea interna a Europei. In primul rand, a existat o provocare de securitate. Potrivit unui nou raport al Fundatiei Heritage: „Aproape 1.000 de persoane au fost ranite sau ucise in atacuri teroriste facute de unii dintre solicitanii de azil sau refugiati incepand din 2014. In ultimii patru ani, 16% din atacurile islamiste din Europa erau executate de solicitanti de azil sau refugiati. ISIS are conexiuni directe cu majoritatea grupurilor, Germania fiind vizata cel mai des, iar sirienii au fost implicati mai frecvent decat orice alta nationalitate. Aproape trei sferturi dintre teroristi efectueaza, sau au planuri esuate, in primii doi ani de la sosirea in Europa” .„Din ianuarie 201444 de refugiati sau solicitanti de azil au fost implicati in 32 comploturi teroriste islamice din Europa, care au condus la 814 raniti si 182 de decese”.

Exista, de asemenea, o provocare severa pentru coexistenta etnica si religioasa reprezentata de imigratie. Evreii francezi au cazut victimele unei forme de curatire etnica, potrivit unui manifest semnat, intre altele, de fostul presedinte francezNicolas Sarkozy si de fostul premier francez Manuel Valls„Zece procente din cetatenii evrei din regiunea Parisului au fost nevoiti sa se mute recent pentru ca nu mai erau in siguranta în anumite zone municipale”, a spus Manifestul. „Aceasta este o purificare etnica linistita”.

mac africa

ss

smith

Amenintarea cu care se confrunta Europa daca refuza sa inchida si sa controleze granitele este examinata de Stephen Smithexpert in Africa si admirat de presedintele francez Emmanuel Macron, in noua sa carte The Rush to Europe: Africa tanara pe drumul catre vechiul Continent.Astazi, observa el, 510 milioane de europeni traiesc in Uniunea Europeana, cu 1,3 miliarde de africani fata de ei. „In treizeci si cinci de ani, 450 de milioane de europeni se vor confrunta cu aproximativ 2,5 miliarde de africani, de cinci ori mai multi”, prezice Smith. Daca africanii urmeaza exemplul altor parti ale lumii in curs de dezvoltare, cum ar fi mexicanii din SUA, „in treizeci de ani”, potrivit lui Smith, „Europa va avea intre 150 si 200 de milioane de afro-europeni, in comparatie cu 9 milioane astazi “Smith a numit acest scenariu „Eurafrique”. Cel mai mare val de migratie din Europa de dupa cel de-al doilea razboi mondial a devenit o problema din ce in ce mai urgenta, pe masura ce populatiile indigene ale Europei continua sa imbatraneasca si sa scada numarul acestora.

Controversatul sistem de cote pentru migranti a esuat deja. De asemenea, guvernele europene nu pot deporta migrantii. In 2012, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat guvernul italian si i-a ordonat sa plateasca mii de euro pentru doua duzini de imigranti pe care i-a deportat in Libia. Autoritatile italiene au interceptat migrantii in Marea Mediterana atunci cand incearcau sa ajunga din Libia pe insula Lampedusa. Trei ani mai tarziu, Curtea Europeana a condamnat din nou guvernul italian pentru deportarea migrantilor. Curtea Europeana a Drepturilor Omului a condamnat, de asemenea, Spania, pentru expulzarea unui grup de 75-80 de migranti din enclava din Melilla. CEDO a condamnat apoi Ungaria pentru detentia migrantilor. Europa nu poate opri, deporta, aresta si repatria migrantii. Ce sugereaza autoritatile din Bruxelles? Ii aduc pe toti in Europa?

Andrew Michta, decanul Colegiului de Studii Internationale si de Securitate al Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, a scris recent ca,in cadrul acestei migratii masive, democratiile europene risca „descompunerea” lor. Nu numai ca vom vedea „sciziunea” Uniunii Europene deja fragile, ci de asemenea cea a civilizatiei occidentale.

 

https://www.gatestoneinstitute.org/12607/mass-migration-european-union

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Migratia in massa: „Solventul fatal al UE”

  1. Marian zice:

    Migratia in masa ar trebui sa fie de fapt LIANTUL U.E. insa , nici unul dintre liderii acestei U.E. nu vede mai departe de lungul nasului !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.