O să pari surprins, însă prietenii tăi au ADN-ul similar cu al tău


Prietenii nostri par a fi , din punct de vedere genetic, mult mai asemanatoari cu noi decat strainii, potrivit unui nou studiu stiintific american, condus de profesorul greco-american Nicholas Christakis de la Universitatea Yale si profesorul de genetica James Fowler, de la Universitatea din California.

Cercetatorii, care au facut publicarea relevanta, in Jurnalul Academiei Nationale de Stiinte (PNAS), au analizat genomul la 1932 de persoane, intre care o parte erau prieteni, restul straini, persoanele respective neavand nici un fel de afinitate biologica.

Studiul a aratat ca, in medie, fiecare persoana a avut un ADN asemanator cu prietenul lui, decat cu strainii. Cercetatorii au remarcat faptul ca aceasta constatare are de a face cu tendinta oamenilor de a-si face prieteni persoane cu care pot sa interactioneze. Asemanarea genetica intre prieteni, a fost mai mare decat se astepta. Nu este clar inca, din cauza carui mecanism se intampla acest lucru.

Dar cat de asemanatori genetic suntem cu prietenii nostri?

In medie, potrivit studiului, un prieten de-al nostru are o afinitate genetica comparabila cu al patrulea var al nostru, ceea ce inseamna ca avem aproximativ 1% din gene identice cu cele ale prietenilor nostri. “1% nu pare mare lucru, dar pentru geneticieni, conteza enorm. Este de remarcat faptul ca cei mai multi oameni nici macar nu stiu cine sunt verii de gradul 4, dar intr-un fel, de la nenumaratele cazuri posibile, am ales sa ne facem prieteni oameni care sunt similari genetic cu noi “, a spus Prof. Christakis.

Christakis si Fowler au dezvoltat chiar un “scor de prietenie“, care prezice cine se va imprieteni cu cine, cu aproape aceeasi precizie cu care oamenii de stiinta pot prezice, pe baza analizei genetice, care sunt sansele ca o persoana sa devina obeza sau sa se imbolnaveasca de schizofrenie.

Concentrandu-se pe genele individuale, cercetarea arata ca prietenii sunt mult mai susceptibili de a avea gene similare legate de simtul mirosului, dar diferite gene care controleaza imunitatea; astfel prietenii variaza genetic in functie de protectia lor impotriva diferitelor boli. Pare a fi un mecanism evolutiv care serveste societatea, in general, de la faptul ca oamenii stau impreuna cu cei care sunt vulnerabili la boli diferite. Acest lucru constituie un obstacol

https://secretele.com

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA ( adn). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.