Nimeni la Cotroceni. Protestatarii nu au putut nici măcar să își înregistreze petiția


Nimeni la Cotroceni. Protestatarii nu au putut nici măcar să își înregistreze petiția

ACTUALIZARE 22:00 Organizatorii protestului de duminică nu numai că nu au primit niciun răspuns la solicitarea lansată în urmă cu câteva zile de a fi primiți în audiență la Președintele Klaus Iohannis. Delegația de cinci persoane care a încercat să intre la Palatul Cotroceni pentru a înregistra petiția către Președinte a fost refuzată, pe motiv că nu este zi de lucru și nu are cine să o înregistreze. Președintele nu se afla la Palat, iar oamenii din serviciul de pază i-au invitat pe delegați…să revină luni.
Știrea inițială
Potrivit acestuia, marșul de protest din 29 iulie este susținut de alte asociații din toată țara, care și-au anunțat participarea. În afară de românii din Covasna, Harghita și Mureș vor veni să protesteze oameni din toate colțurile țării, de la Carei, din Iași, din Bacău, Botoșani, Ploiești și Pitești.
„Acești oameni vor să își exprime solidaritatea și dragostea frățească cu românii din inima țării. Pe de altă parte, vor veni pentru că acest Cod administrativ nu afectează numai trei județe din România, afectează întreg Ardealul și întreg teritoriul României. Pentru că, prin desființarea pragului de 20% pondere minorități naționale pentru folosirea limbii minorităților, Codul administrativ este valabil, teoretic, pe tot cuprinsul țării, iar utilizarea limbilor minorităților este lăsată la latitudinea șefilor de instituții publice. Dacă într-o localitate etnicii maghiari sau alți etnici sunt în proporție de numai 5%, dacă un șef de instituție este înțeles cu conducerea UDMR, el poate să permită utilizarea limbii maghiare în acea instituție publică. Iată cum acest Cod administrativ afectează toate județele României, nu numai trei județe”, a adăugat medicul Tîrnoveanu.
Adunarea manifestanților se va face în Piața Constituției, la ora 17:00. După câteva scurte alocuțiuni, la ora 18:00 se va porni în marș pe traseul: Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Bulevardul I.C. Brătianu – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Piața Universității – Esplanada Statuilor – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei – Palatul Cotroceni, acesta fiind traseul avizat de Primăria municipiului București.
Organizatorii manifestației sunt Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și Asociația Calea Neamului, acțiunea fiind sprijinită de mai multe asociații din țară, între care Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință din Ploiești și Asociația ASTRA Carei, care se vor alătura protestatarilor, la București.
Acest articol a fost publicat în TREZIREA ROMANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Nimeni la Cotroceni. Protestatarii nu au putut nici măcar să își înregistreze petiția

  1. Marian zice:

    Este un lucru de care-mi pare rau si anume ca , n-am pus un pariu cu dumneata sau…cine-o mai vrea pe faptul ca , vor lua plasa cu acel ” miting ” . Puteam sa jur ca asa se va intampla , puteam sa jur si , daca puneam pariu , ma umpleam de bani ! Chiar daca i-au adus si ulterior i-au dus inapoi de unde-i luasera pe acei oameni , rusine organizatorilor caci , si-au batut joc de buna credinta si poate de naivitatea alora care…au crezut in ei ! Organizatorii si-au batut joc inclusiv de ei caci , dupa figura asta , au vazut si oamenii cat de putini informati erau in privintza obiceiurilor de la Cotroceni si ca atare , chiar ma-ndoiesc d e faptul ca vreodata va mai pune cineva botu’ la aiurelile lor …chiar daca va fi vreodata vorba despre ceva grav .

    Apreciază

  2. Catalin Didica zice:

    E normal daca nu sunt in stare sa vina cand trebuie

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.