Capitalism dezvoltat cu accente de Lumea a Treia……. America concurează cu succes din toate punctele de vedere cu tarile Lumii a Treia.


Foarte rar auzim in presa economica sau politica, de tari ale lumii a treia sau tari sarace, subdezvoltate…. De ce? Pentru ca marea lor majoritate sint capitaliste si cum s-ar putea mindri capitalismul cu zeci de tari subdezvoltate din Lumea a Treia? 
Capitalistii au gasit o definitie „parfumata” si pentru acestea, numindu-le pe toate, tari in curs de dezvoltare, care oricum nu se mai dezvolta niciodata si care ramin in aceasta asa zisa faza in curs de dezvoltare, insa in realitate se duc cu rapiditate in zona pe care noi o numeam a tarilor subdezvoltate sau din Lumea a Treia, dar mascat.
Dar ce se intimpla cu tarile care se definesc ca fiind dezvoltate? Sint ele intradevar dezvoltate, vor devenii ele super dezvoltate sau ultra dezvoltate? 
Intreb acest lucru pentru ca acest „capitalism de eticheta” ne omoara zilnic, ne bombardeaza pe Facebook, pe LinkedIn si multe alte retele sociale pe care sint sigur ca le cunoasteti, cu etichete , titluri si denumiri bombastice legate de calitatea si calificarea noastra. Pe aceste retele poti intreba zile in sir daca exista posibilitatea sa discuti cu un muncitor, strugar, sudor sau taran agricultor….. nu vei avea posibilitatea, pentru ca aceste profesii sint „extrem de rare” dar si foarte putin cautate… in schimb, ca si in cazul tarilor asa zis dezvoltate, vom gasi pe retelele sociale, ingineri, specialisti, reprezentanti comerciali, manageri de la generali la cei departamentali, tehnicieni agricoli, cercetatori si asa mai departe….intr-un tip de “capitalism de eticheta”, care a creat la multi increderea ca apartin acestor profesii, ei fiind in realitate niste glume deplasate ale unui sistem de eticheta.
Revenind la tarile dezvoltate, ar fi cazul sa incepem cu virful piramidei „dezvoltatilor”, care evident se numeste…..America contrariilor, in care multi dintre americani nu mai cred si isi vad pina si existenta in pericol. 
Este America “dezvoltata” o tara cu caracteristici fundamentale ale Lumii a Treia?
 Nu mai discutam de Lumea a Ia, a IIa sau a IIIa, pentru ca aceste titulaturi nu se mai doresc de catre capitalism, care a acaparat marea parte a planetei si a dus-o la ripa.
Tarile Lumii a Treia, ar trebui sa se gaseasca in aceasta categorie datorita disfunctionalitatii structurilor statului, putindu-le pe drept numii state ale esecului total, dar aceasta Lumea  Treia implica totusi ceva in plus, diferit. 
Esecul total se refera la esecul guvernului din acea tara, ale carui decizii au fost si sint soritte esecului in mod voluntar sau din incapacitatea liderilor de a le putea construii sub o forma care sa fie in sincronism cu interesul national. Deci guvernul acestor tari din Lumea a Treia nu isi pot indeplini prerogativele pentru care au fost alese de popor, caruia alesii nu le-au spus ca nu sint capabili sa faca fata unor astfel de sarcini.
Statul esec, este nefunctional in Lumea a Treia si parasitic, pentru cea mai mare parte a populatiei statului respectiv, dar functioneaza extrem de bine pentru un grup de mizerii elitiste care detin controlul structurilor statului si au in mina lor bogatia intregii natiuni, la discretie.
1. In America, proprietatea asupra stocurilor marilor corporatii si a bunurilor acestora este in miinile elitei iar poporul numara maruntisul pentru a cumpara o piine copiilor. Gospodariile medii sint total deconectate de la piata stocurilor, care ne este prezentata permanent in crestere, chiar daca prin mecanisme complexe este “cosmeticizata” in directia cistigului artificial si atractiv. Are America aceasta caracteristica specifica Lumii a Treia? Cu siguranta raspunsul este DA.
2. Infrastructura tarii, folosita de cei mai multi dintre contribuabili, este distrusa si de multe ori imposibil de operat pe structurile ei, in timp ce structurile de stat se imbuiba din fondurile oferite inconstient de contribuabili, astfel ca aceste structuri ale statului CAPITALIST, sint creatoare de…..clasa de mijloc capitalista….. paradoxal. Acesti corifei ai capitalismului din structurile de stat promovind crony capitalismul si cumetriile cu corporatiile mari capitaliste, care ii injecteaza cu spagi grase la semnarea unor contracte de efectuare de lucrari cu statul. 
Am o intrebare: Daca discutam de capitalism si structurile de stat care doresc promovarea acestui sistem capitalist, alimenteaza corporatiile in sistem de licitatii prin spaga pentru obtinerea de contracte cu statul, aceste corporatii “ucigindu-se” una pe alta in batalia pentru contractele cu statul capitalist iresponsabil fata de banii contribuabililor, CUM PUTEM VORBI DE CAPITALISM IN ACEST CAZ??? 
De ce nu exista competitie intre corporatiile private si exista cel mai mare interes al lor pentru contracte cu statul? Asa arata capitalismul de cumetrie actual sau crony capitalismul cirdasiilor. Este acest aspect unul caracteristic Lumii a Treia? Cu siguranta si tot cu siguranta il intilnim la “dezvoltatii” capitalisti si inclusiv la America.
3. Elitele capitaliste au acces la sisteme paralele de transport, sanatate, educatie si altele, chiar daca discuta de necesitatea de a lupta impotriva rasismului, dar ei nu isi vor trimite copiii sa invete in scoli frecventate majoritar de negri, nu vor merge sa stea in camerele de urgenta ale spitalelor pentru ore in sir, nu vor trimite copiii lor pe fronturile mortii de unde se urmareste aducerea drogurilor si nicidecum pacea mondiala si asa mai departe….Aceste gunoaie zboara in avioane private pentru ca nu au timp si trebuie sa isi umple sacosile cu bani, dar nu zboara pentru a rezolva problemele contribuabililor……asta in timp ce copiii lor frecventeaza universitati private unde preturile sint de neimaginat pentru contribuabilii care i-au “subventionat”….De toate aceste frustrari vor avea parte slugile datoriilor, sau mai bine zis, contribuabilii…intr-un astfel de sistem capitalism al falsului. Seamana cu ceea ce se intimpla in America? Perfect. Este vreo diferenta intre aplicarea acestui sistem in America, fata de Tarile Lumii a Treia? Nici una…Deci…ce sa credem despre diferentele dintre cele doua esaloane…
4. Elitele capitaliste finanteaza “miscari” care sa le aduca lor notorietatea si gloria sociala, de genul celor ale asa ziei societati civile care nu are nici un cuvint de spus sau ale homosexualilor si lesbienelor, pentru a arata aspecte ale unei democratii false… Ei inchiriaza pentru a se “expune”, stadioane, palate, muzee si cladiri guvernamentale…. In timp ce statul nu functioneaza si infrastructura se deterioreaza vizibil zilnic….Arata acest aspect ca fiind caracteristic unei tari din Lumea a Treia, unde guvernul nu este functional? Categoric, dar nu va grabiti, este vorba de America visurilor multora, bazate evident pe minciuni si fatarnicie.
5. Capitalismul a format numai doua clase, pentru a le fi mai usor canaliilor imbogatite sa poate controla situatia, aceste clase interactioneaza intotdeauna numai si numai intr-un mod controlat. Bogatii, alimentati din contracte guvernamentale, locuiesc in perimetre inchise cu garzi si carduri la intrare, dar multi dintre ei conduc institutii de stat si sint “subventionati” in bogatia lor de cei ce nu mai au gard in jurul casei….Slugile sistemului sint si ele divizate in trei mari categorii,  in cei platiti bine pentru a gasii solutii de exploatare a celor ce muncesc si platesc taxe, lacheii asa zisi tehnocrati si cei ce forteaza contribuabilii sa respecte o lege pe care mizeriile imbogatite capitaliste nici nu se pune problema vreodata sa o respecte…. 
In rest, noi, muritorii si fraierii cu puteri in zona zero, pe umerii carora dainuiesc jigodiile capitaliste care au inteles ca acest sistem nu are nici mama si nici tata… ci doar dolari si euro… Arata acest aspect foarte comun pentru o tara din Lumea a Treia? Nu va grabiti, este vorba de SUA, iar sistemul capitalist american este dorit si importat cu “success” de cei ce inteleg ca cei ce voteaza si se imbulzesc la vot, sint cei care trebuie sa le umple buzunarele….
6. Monopolurile capitaliste parazite, de proportii, extrag bogatia de la natiune si o indreapta fara rusine si fara a plati taxe, catre scursurile care le conduc. Google, Facebook, Apple si Microsoft, au derulat si deruleaza marile lor proiecte, cu banii statului, pentru ca in nici un sistem capitalist, aceste mari corporatii nu vor cerceta si nu vor risca in proiecte de proportii, decit pe banii statului si acesti bani sint pusi la dispozitia lor de guvernele capitaliste corupte. Tesla si alte mari corporatii din industria auto, fac bisnita cu cotele de poluare si in final le vin sume astronomice de la statul capitalist ca sa nu mai discutam de faptul ca nu mai platesc taxe si ascund sub mecanisme complexe averile in paradisurile financiare, imprumutind cu dobinda zero bani de la marile corporatii bancare capitaliste, care refuza sa imprumute pe contribuabili pentru ca au o istorie a creditului care nu le permite sa ii imprumute…. 
Cartelul bancar, Cartelul Securitatii Nationale, Cartelurile din Media, Cartelul din Educatie, cartelul celor ce ofera tinerilor bani pentru a studia in universitati dupa care sa ingroae numarul somerilor, cu dobinzi incredibil de mari, dar abilitati ca investitori de un stat nefunctional si asa mai departe. Nu le voi enumera, pentru ca ar trebui sa scriu despre ele zile in sir… Aceste mizerii exploateaza pe cei fara putere, pe contribuabili, care isi dau viata si isi risca familia pentru a umple buzunarele acestor paraziti. Arata aceste aspecte ca fiind comune unei tari din Lumea a Treia? Cu siguranta, dar nu va grabiti, este cazul SUA si al “dezvoltatilor” capitalisti….
7. Elitele capitaliste se dovedesc extreme de agresive si violente cind nu le iese “pasenta” dorita, iar ele au concursul total al guvernelor capitaliste, pentru a marginaliza si distruge orice contribuabil care a platit pentru sistemul represiv , care este in final tartorul existentei lui si al familiei lui…. Exista doua sisteme de legi, una pentru elite si una pentru amaritii de contribuabili, primii platind 10 milioane de dolari amenda pentru fraude de peste 10 miliarde de dolari, iar a doua categorie, contribuabilii, fiind trimisi in puscarie pentru ca au vindut marijuana pentru a pune pe masa ceva copiilor, atita timp cit economia si salariile capitaliste nu le permite nici macar plata acoperisului de deasupra capului. Exista o forta institutionala care pune in evidenta violenta dorita de elite pentru a controla societatea. Arata aceste aspecte ca fiind caracteristice unei tari cu un guvern nefunctional de tip Lumea a Treia….. Cu siguranta, dar ele sint implementate in ….SUA si tarile dezvoltate capitaliste…
8. Institutiile statului capitalist ale Lumii a Treia sint nefunctionale dar cu puteri nelimitate pentru a extrage banii de la contribuabilii sub o forma sau alta, prin intermediul taxelor, intirzierilor in plata diferitelor obligatii fata de stat, penalizari, amenzi de parcare, taxe de licenta si altele…. Incercati sa nu platiti parazitiilor care formeaza structurile statului capitalist aceste datorii si veti fi in fata unui procuror, care nu va dori explicatii ale unor oameni care poate nu au facut platile datorita lipsurilor din familie, datorita imbolnavirii unui membru al familiei sau alte ratiuni…..de care nimeni nu este interesat… Arata acest aspect ca fiind unul de Lumea a Treia, cu un sistem economic, legislativ si social nefunctional? Cu siguranta, raspunsul este DA. Dar, din nou, nu va grabiti, acest sistem este “functional” si incorporat in totalitate in tarile capitaliste “dezvoltate” si mai ales in SUA… 
Deci unde vorbim si cum vorbim de Lumea a Treia?
Paradoxul acestui sistem capitalist este ca, cu cit aceste institutii ale statului capitalist sint mai nefunctionale, cu atit puterea angajatilor lor este mai mare si o exercita cu mai mare agresivitate fata de contribuabili, ceea ce ne face  sacredem ca aceste jigodii capitaliste vor creste sub o forma sau alta….. nefunctionalitatea institutiilor pe care le conduc sau sint angajati, pentru a beneficia de mai multe oportuinitati de a jefui poporul si a  dovedii ca “au grija de aecst popor”……
America nu poate fi si nu va mai fi niciodata decit o tara….. a Lumii a Treia si as dori ca cineva sa ma contrazica… iar influenta americana se va raspindi in toate tarile capitaliste, care inca nu au implementat in totalitate sistemul, pentru a ajunge si ele in Lumea a Treia…. Dar aceasta Lume a Treia va fi pentru noi, contribuabilii si sclavii datoriilor, in timp ce pentru acesti “actori” capitalisti va fi rezervata Lumea a Intiia…
Deci cu siguranta, cei care traiesc in tarile capitaliste asa zis dezvoltate, se pot gindi fara restrictii ca sint membri ai unor societati din Lumea a Treia….  
Adrian Cosereanu
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.