Importurile de carne de porc cresc puternic din cauza pestei porcine africane


Importurile de carne de porc cresc puternic din cauza pestei porcine africane

Nu asta s-a vrut?

Grupul danez Premium Porc, al doilea cel mai crescător de porci din România după Smithfield, care deţine un efectiv anual de 600.000 de capete, estimează că şeptelul de porcine al României va scădea ca urmarea a răspândirii pestei porcine africane, ceea ce va conduce la o scumpire a cărnii de porc din România şi la o creştere a importurilor.

„Diminuarea şeptelului din ferme va avea probabil un im­pact în creşterea consumului de carne porc cu altă origine decât cea locală. Probabil că se va observa şi un efect de creştere a preţului cărnii de porc proaspete pro­ve­nite din România“, spun reprezentanţii Premium Porc.

Doar în primele patru luni din 2018, importurile de carne de porc au crescut cu 30% faţă de anul precedent, ajungând la peste 140 mil. euro în aprilie 2018, potrivit datelor Eurostat. În 2017, românii au mâncat carne de porc din străinătate de 475 mil. euro.

„O să ajugem să consumăm 100% carne de porc din import dacă nu împuşcăm toţi porcii mistreţi din ţară, principalii purtători ai virusului pestei porcine africane“, spune Dimitrie Muscă, un fermier cu 35.000 de porci din judeţul Arad.

Grupul danez Premium Porc, deţinut de DCH International, cu afaceri de 53 mil. euro în 2016, deţine şase ferme în judeţele Brăila, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea, potrivit datelor transmise anterior de companie.

Acest articol a fost publicat în AFACERI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Importurile de carne de porc cresc puternic din cauza pestei porcine africane

 1. Catalin Didica zice:

  Nu mai cumparati carne de export ca e plina de otrava, toxine si de chimicale. Lasatii sa o vanda in alte tari si sabotatii ca sa ne suga de pyula. Intentionat fac asta si acum ne baga sa ne omorim si porcii mistreti si cei domestici. Daramati guvernantii ca ne omoara cu zile.

  Apreciază

 2. Katherine zice:

  Parerile sint împărțite.
  De ce se considera ca porcii au pesta porcina, au fost toti tratati? Imi vine foarte greu sa cred ca s-au risipit atâtea tratamente si doctori iscusiti pe probleme inexistente.
  Si de ce tocmai Romania e vinovată?! Că nu pricep!… Tara care ar trebui fi trasă la răspundere este cea din care provine pesta porcina, noi suntem niște simple victime în acest război animal.

  Apreciază

 3. simona zice:

  Noi suntem de vina ca am ales si de data asta sloganul „Lasa ca merge si asa”,noi suntem de vina ca am trimis toti ignorantii sa ne conduca destinele .Daca se facea gard (cum fac tarile din jur )acum ai fi putut sa tii in frau animalele purtatoare ale virusului .Noi suntem de vina ca am acceptat marii patroni de tinuturi de vanatoare ,care nu accepta sa ramana fara vanat ,noi suntem de vina ca avem legi proaste si foarte proaste ,facute fara cap de-a lungul timpului (de toate partidele care s-au perindat ).Uita-te la noi suntem tinuti in sah cu sloganul binecunoscut ”Muie PSD” si pe la spate au scumpit gazele ,dar de ce am zice ceva cand statul a avut grija ca o buna parte a populatiei sa nu posede gaze ,iar noi care avem sigur nu vom iesi toti in strada si deci va fi un procent mic de nemultumiti .Uita-te la salarizari ,noi care nu suntem bugetari am primit praful de pe tolba ,dar o parte din noi lucram la regii autonome de stat (vorba vine ,noi ne gospodarim singuri ,ei ne trimit dupa fiecare votare sefii) ,o parte la patroni .Cei de la patroni sigur nu vor fi lasati sa faca greva ,cei care am ramas avem sindicalistii in politica si deci daca liderul tii in PSD n-ai sa vezi .Astia suntem ,tara lui Papura Voda .Ramane de demonstrat daca de la prostie ni se trage ,sau de la vechea meteahna furtul .

  Apreciază

  • Citadela zice:

   Nu Simona,
   Ni se trage de la faptul ca am fost cuceriti pe stil nou si automat lipsiti de suveranitate. De acolo ni “se trage”

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.