Adyashanti – Curajul de a investiga


https://leokamarius.blogspot.com/2018/08/adyashanti-curajul-de-investiga-courage.html

Continuă să investighezi până la măduvă, până investigatorul se dizolvă – lăsând numai o schiță trecătoare unde a existat cândva o iluzie solidă numită eu.
Cei mai mulți oameni vin la îndrumătorii spirituali sau la învățăturile spirituale cu o mulțime de credințe, idei și presupuneri ascunse pe care ei caută inconștient să și le confirme. Chiar dacă sunt dispuși să investigheze aceste credințe, ei aproape întotdeauna înlocuiesc vechile concepte cu altele noi, mai spirituale – crezând că aceste concepte noi sunt mult mai reale decât cele vechi.

Chiar aceia care au avut experiențe și treziri spirituale profunde dincolo de minte vor continua, în majoritatea cazurilor, să se agațe de idei și credințe superstițioase. Acesta este un efort inconștient să te agăți pentru siguranță de ceea ce este cunoscut, acceptat, sau așteptat. Această agățare pentru siguranță, în toate formele ei interioare sau exterioare, este cea care limitează perspectiva iluminării și menține o condiție interioară divizată care este cauza întregii suferințe și confuzii. Pentru a te trezi complet la faptul că nu ești nimic altceva decât trezirea însăși, trebuie să vrei să cunoști Adevărul mai mult decât vrei să te simți sigur.

La scurt timp după ce am început să îndrum, am observat că aproape toți cei care veneau să mă vadă păstrau un număr uriaș de idei și credințe superstițioase care le distorsionau percepțiile și le limitau domeniul investigării spirituale.
Ce era și mai surprinzător era că chiar și aceia care au avut foarte profunde experiențe de trezire spirituală continuau să se agațe de idei și credințe superstițioase care le limitau sever profunzimea experienței și expresiei adevăratei treziri. De-a lungul timpului, am început să văd cât de delicat și de provocator era pentru majoritatea căutătorilor să-și găsească curajul să investigheze oricare dintre, și toate credințele și ideile despre natura reală a lor înșiși, a lumii, a altora, și chiar cea a iluminării înseși.

În cam orice persoană, religie, grup, învățătură, maestru, sunt idei, credințe și presupuneri care sunt în mod fățiș sau în mod ascuns închise față de investigare. Adeseori aceste convingeri neinvestigate ascund superstiții care protejează ceva ce este neadevărat, contradictoriu, sau folosit ca justificare pentru învățături sau comportamente care sunt departe de iluminare.

Provocarea iluminării nu este doar de a întrezări condiția trezită, nici măcar s-o experimentezi continuu. Este aceea de a fi și de a o exprima ca tine însuți în felul cum te miști prin lume. Pentru a face asta trebuie să ieși din ascunzișul din spatele tuturor credințelor sau convingerilor superstițioase și să găsești curajul să investighezi totul. Altfel, vei continua să te agăți de superstiții care îți distorsionează percepția și expresia Aceluia care este doar mereu Treaz.

https://www.adyashanti.org/ 

https://leokamarius.blogspot.com/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.