O luna a multiculturalismului in Spania: iulie 2018


1 iulieOrganizatia Natiunilor Unite a raportat ca iunie 2018 a fost o luna record pentru migratia ilegala in Spania. Cel puțin 7.142 de migranti ilegali au sosit in Spania in cursul lunii, mai mult decat dublul numarului de sosiri in Italia (3.101) si de trei ori mai multi decat in ​​Grecia (2.157). Prin comparatie, in iunie 2017 au ajuns in Spania 2 682 de imigranti ilegali. In total, in Spania, in primele sase luni ale anului 2018 au sosit 17.781 de imigranti ilegali, aproape dublu fata de cei 9.581 migranti care au sosit in Spania in aceeasi perioada in 2017.

sm salveaza 20 migranti

2 iulieComisia Europeana a acordat Spaniei ajutor de 25,6 milioane de euro (30 milioane dolari) pentru a imbunatati capacitatea de primire a migrantilor din tara. Banii vor fi folositi pentru a oferi hrana si adapost persoanelor care sosesc prin asa-numitul traseu al Mediteranei de Vest. Odata cu acest transfer, UE a oferit Spaniei cu 692 milioane de euro (800 milioane de euro) incepand cu 2014 pentru a ajuta la gestionarea fluxurilor migratorii.

salva

3 iulie. Salvamento Marítimo, o agentie de cautare si salvare a guvernului spaniol, a raportat ca in primele sase luni ale anului 2018, a salvat un total de 13.394 de migranti africani in stramtoarea Gibraltar si partea cea mai vestica a Mediteranei , cunoscuta sub numele de Marea Alborán.

3 iulie. Universitatea din Tara Bascilor a anuntat ca, incepand cu aceasta toamna, „refugiatii” si „apatrizii” vor avea dreptul sa studieze gratuit la universitate.

a c open

04 iulie. O nava numita Open Arms, care transporta 60 de migranti salvati in largul coastei Libiei, a ajuns in Barcelona dupa ce a fost refuzata de Italia si Malta. Primarul Ada Colau a declarat ca sosirea navei i-a indeplinit visul de a face Barcelona un „oras de refugiu”. Cu muzica de sarbatoare in fundal si cu un banner mare care se citea „Barcelona, ​​Safe Harbor”, Colau a lovit de politica deceselor pe mare si in cruzimea statelor europene care refuza sa accepte migrantii: „Bine ati venit, noiva asteptam. Este foarte emotionant sa va putem spune fiti bineveniti,  fiti bineveniti acasa”.

6 iulie. Insarcinatul numit de guvernul regional din Catalonia, care se pronunța asupra disputelor legate de codurile de imbracaminte la piscinele publice, a recomandat ca, pentru a evita discriminarea, ar trebui sa fie permisa atat baia in topless cat si cu burkini. El a spus ca „toate municipalitatile cu piscine municipale ar trebui sa-si revizuiasca reglementarile din perspectiva de gen si sa respecte libertatea de exprimare a femeilor”Aceasta solutie, a spus el, ar evidentia „valoarea iconica a revendicarilor femeilor  atat la topless cat si la burkini”.

6-10 iulie. Intr-o perioada de cinci zile, programul de salvare maritima a strans 975 migranți africani (344; 150; 231; 116; 134) in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Migrantii au fost transferati la centrele de primire din sudul Spaniei.

sbahi

10 iulie. Politia din Algeciras a raportat ca un migrant marocan, salvat in Stramtoarea Gibraltar s-a dovedit a fi pe lista cea mai cautata din Spania. Identificat doar caSbahi, el este acuzat de uciderea unui barbat in varsta din Ceuta in timpul unui jaf in 2016.

11 iulie. Curtea Suprema din Spania a ordonat guvernului sa onoreze un angajament de a prelua 19.449 de refugiati din alte tari ale UE. In 2015, Spania a promis sa primeasca 13.086 de migranti din Grecia si 6.363 din Italia, ca parte a unei scheme a Consiliului European de redistribuire a migrantilor in tarile UE. Pana in prezent, Spania a luat mai putin de 2500 de migranți sau doar sub 13% din alocata pentru care s-a angajat.

isabela

11 iulie. Ministrul Educației, Isabel Celaá, a anuntat ca, cursurile de religie din scolile publice spaniole nu ar mai conta pentru creditul academic. Ea nu a spus daca mssura se aplica numai cursurilor privind catolicismul sau si Islamului. Ea a mai spus ca elevii ar trebui sa participe la cursuri obligatorii privind „valorile civice si etice” care subliniaza drepturile omului, drepturile civice, toleranta si nediscriminarea. Criticii au afirmat ca masura a fost o incercare a statului de a ucide autoritatea parinteasca asupra educatiei morale a copiilor lor.

hamid

12 iulie. Oficialii municipali din orasul Andaluz Lucena au aprobat in unanimitate un proiect pentru construirea unui cimitir musulman. Proiectul, care va costa contribuabilii locali 120.000 de euro (140.000 dolari), va incepe in luna septembrie. Comunitatea islamică a Lucenei a spus ca decizia „satisface cerintele noastre îndelungate” si „respecta drepturile noastre constitutionale”Liderul musulman Hamid Abqari a adaugat: „Acum Lucena va fi orasul a trei culturi, pentru ca va avea un cimitir musulman, evreu si crestin”.

Iulie 12-13. Intr-o perioada de doua zile, Serviciul de Salvare maritima a preluat 463 (212; 251) migranti africani in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Migrantii au fost transferati la centrele de primire din sudul Spaniei.

14 iulie. Politia spaniola a inchis traversarea frontierei de la Farhana in Melilla, dupa ce un barbat marocan, cu un cutit, a atacat un gardian spaniol de frontiera, care i-a refuzat accesul pe teritoriul spaniol. Un reprezentant al Uniunii Federale de Politie din Melilla, Antonio García, a declarat ca agresiunile de acest tip sunt „o constanta” la punctele de trecere a frontierei.

14 iulie. Salvarea Maritima si Garda civila spaniola au adunat 340 de migranti in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Migrantii au fost transferati in Spania continentala.

15 iulie. Primarul Barcelonei, Ada Colau, a cheltuit mai mult de 6.000 de euro(7.000 dolari) din banii contribuabililor pentru a sarbatori Ramadanul anul acesta, potrivit publicatiei online OK Diario. Prin contrast, ea a evitat folosirea termenului Craciun, referindu-se la el ca „solstitiu de iarna”. Colau a trimis, de asemenea, membrii guvernului sau la inaugurarea unui centru de rugaciune islamic in districtul Sants, dar a refuzat sa participe la masa traditionala romano-catolica La Mercècel mai mare festival anual din Barcelona.

15 iulie. Un sondaj Sigma Dos publicat de ziarul El Mundo a constatat ca 40% dintre spanioli considera ca migratia in masa este „o problema grava” pentru tara. Alti 37% au declarat ca migratia in masa este „o problema, dar nu una grava”. Sondajul a constatat, de asemenea, ca 66% dintre spanioli au declarat ca s-au opus abordarii ferme a Italiei fata de migratia in masa.

elevi

16 iulieFederatia Asociatiilor Parintilor Studentilor din provincia Castellón(FAMPA Castellón) a declarat ca au primit plangeri din partea parintilor impotriva unui plan guvernamental de a preda Islamul in scolile publice: „Ei indica faptul ca se simt inselati de scoala publica si nu inteleg cum o institutie progresista, cum ar fi Ministerul Educatiei, poate favoriza invatarea religiei islamice, o religie care denigreaza si retrogradeaza femeile”.

Un alt grup, Confederación Gonzalo Anaya, a declarat, de asemenea, ca se opune cursurilor islamice, dar din motive de secularism: „Daca suntem intr-un stat neconfesional si majoritatea guvernelor regionale si de stat sunt angajate intr-un sistem scolar total secular, nu intelegem cum este posibila continuarea promovarii predarii religiilor in sistemul educational. Nu inseamna sprijinirea indoctrinarii in sfera publica?”

17 iulie. Migrantii ilegali vor beneficia de un acces deplin la sistemul de sanatate publica din momentul in care vor pune piciorul in Spania, conform unui plan guvernamental scurs la ziarul El País, care a remarcat: „Costul extinderii asistentei medicale universale la migrantii fara documente este neclar. „

inmigrantes-llegan-mediterraneo-kROH--620x349@abc

17 iulie. Salvarea maritima a strans 328 de migranti in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Migrantii au fost transferati in Spania continentala.

18 iulie. Orasul Valencia a declarat ca exploreaza posibilitatea de a oferi protectie legala migrantilor ilegali care vand marfuri contrafacute pe strazi publice. Initiativa a fost propusa de Neus Fábregas, un consilier municipal de extrema-stanga, care conduce cu ironie eforturile orasului de a boicota Israelul. Planul implica imigrantii ilegali de pe strazile publice, permitandu-le sa-si vanda bunurile pe pietele orasului.

18 iulie. A intrat in vigoare o noua lege care impune scolilor publice spaniole sa ofere cursuri de limba araba, precum si cursuri din cultura si istoria marocana.

fer

20 iulie. Intr-un interviu acordat ziarului La Rioja, expertul în terorism, Fernando Reinares, a estimat ca numarul islamistilor din Spania depaseste 5.000. Cei mai multi dintre acestia sunt musulmani care au fost nascuti sau crescuti in Spania: „Nu mai vorbim despre un jihadism asociat cu strainii si provenind din strainătate, ci cu un jihadism strans legat de indivizii care s-au nascut sau au crescut in Spania. In toata Europa de Vest, de asemenea in Spania, jihadismul este un fenomen asociat cu asa-numita a doua generatie, indivizi nascuti sau crescuti in Europa, dar care sunt descendenti ai imigrantilor din tari majoritar musulmane. Compozitia jihadismului din Spania ne spune ca este un fenomen proiectat din strainatate, dar in mare parte vine din interior – slaba adaptare a descendentilor imigrantilor in societatile noastre, o adaptare proasta care are mult mai mult de-a face cu cultura decat cu socio-economia: nu sunt persoane aflate in situatie de marginalizare sau de excluziune sociala. Aceste situatii de detasare nu sunt rezultatul politicilor locale, regionale sau nationale deficitare in materie sociala, sanatoasa sau educationala, ci sunt rezultatul dinamicii inerente a congregatiilor musulmane, in special acolo unde prezenta curentului fundamentalist salafist este notabila”.

20 iulie. Salvarea maritima a strans 450 de imigranti de la bordul a 20 de plute in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Migrantii au fost transferati la centrele de primire din sudul Spaniei.

índice

21 iulieComisia Islamica a Spaniei, un grup umbrela musulmana, a amenintat ca va depune un proces impotriva guvernului regional din Valenciadaca nu ofera cursuri de islamism in scolile publice: „Vom merge la tribunale pentru a obtine ca guvernul din Valencia sa aplice Legea, nu intelegem aceasta controversa, intentionam doar ca legea sa fie aplicata in conformitate cu acordul in vigoare din 1996.” Comisia islamica a ajuns la o intelegere cu autoritatile din Valencia in 2017 pentru a incepe sa ofere cursuri islamice la cinci scoli selectate ca parte a unui proiect pilot. Proiectului, totusi, i sa-u opus parintii.

21-25 iulie. Intr-o perioada de cinci zile, Salvarea maritima a strans 2 147 (329; 465; 470; 484; 399) in mare parte migranti africani in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Ulterior, a aparut ca 25 de migranti provin din Bangladesh, indicand faptul ca migrantii din Asia utilizeaza acum calea catre Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa.

ceuta 1

26 iulie. Mai mult de 600 de africani subsaharieni, unii folosind aerosoli ca aruncatoare de flacari, au sarit gardul de frontiera de sase metri intre Maroc si Spania, in Ceuta. Politia a declarat ca asaltul, care a inceput la ora 6:30 si in care migrantii au pulverizat granicerii cu excremente si urina, a fost cea mai violenta incercare de trecere a frontierei din ultimii ani. Odata ce intra in Ceuta, o enclava spaniola in Africa de Nord, migrantii se afla pe teritoriul UE. Legile UE privind drepturile omului asigura ca majoritatea migrantilor nu vor fi deportati in tarile lor de origine.

26 iulie. Ziarul Heraldo de Aragón a raportat ca oficialii municipali din Zaragozaau aprobat purtarea burkini (care acopera intregul corp) in bazinele de inot ale municipiului, dar au interzis purtarea tricourilor si a altor  obiecte de imbracăminte care acopera corpul. Aceasta miscare a declansat o dezbatere aprinsa despre multiculturalism si aplicarea unor standarde duble.

26-27 iulie. In doua zile, serviciul de Salvare maritima a ridicat 1.302 (414; 774 + 114) in majoritate migranti africani la bordul a 79 de plute in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Migrantii au fost transferati la centrele de primire din sudul Spaniei.

27 iulie. Ziarul El Mundo a raportat ca 50 000 de africani sub-saharieni aflati acum in Maroc asteapta sa treaca in Spania. Potrivit raportului, migrantii ajung in tara dups ce au platit traficantii din Sahel si apoi au trecut frontiera sudica a Marocului.

27 iulie. Guvernul spaniol a aprobat in mod oficial un plan de asigurare a asistentei medicale universale tuturor migrantilor ilegali din momentul in care sosesc in tara.

28-29 iulie. Intr-o perioada de doua zile, Serviciul de Salvare maritima a preluat 581migranti (334; 247) in majoritate migranti africani la bordul a 39 de plute in stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran. Mai multe zeci de persoane au debarcat pe o plaja din Tarifa, in timp ce alte 50 de migranti au sosit pe malul Cartaginei.

pablo

29 iulieNoul lider al Partidului Popular de centru-dreapta, Pablo Casado, a avertizat ca migratia in masa in Spania este nesustenabila: „Nu este posibil sa existe autorizatii de sedere pentru toata lumea, nici un stat de bunastare durabil care sa absoarba milioane de africani care doresc sa vina in Europa. Trebuie sa spunem asta, chiar daca este incorect din punct de vedere politic. „

2015 OscarPuenteSantiago

Stanga spaniola a fost perplexa fata de remarcile lui Casado. Un purtator de cuvant al partidului socialist de guvernamant, Oscar Puente, l-a acuzat pe Casado de „xenofobie” si a spus ca va „regreta” imbratisand discursul „extremei drepte”. Primarul Barcelonei Ada Colau l-a acuzat pe Casado de „rasism” si „fascism”.

30 iulie. Ziarul El País a raportat ca guvernul spaniol a platit mii de euro pentru a repatria membrii de familie ai jihadistilor care au calatorit in Siria si Irak pentru a se alatura Statului Islamic. In unele cazuri, banii au fost folositi pentru a plati traficantilor de persoane pentru a conduce familiile din zonele de conflict pana la granita turca si pentru zborurile ulterioare catre Spania. Cel putin 14 familii, majoritatea de origine marocana, au calatorit in Orientul Mijlociu pentru a se alatura Statului Islamic si al-Qaeda. Un oficial de politie a spus: „Noi lum multe familii din iad, nu au resurse, bani sau contacte, unii nu stiu nici macar sa scrie, dar rudele lor ne intreaba aici pentru ajutor si le oferim din motive de umanitate „.

3459

31 iulie. Politia a aratat ca celula islamista care a efectuat atacurile de la Barcelona la 17 august 2017 intentiona initial sa atace catedrala Sagrada Familia, una dintre cele mai importante atractii turistice din oras, si stadionul de fotbal Camp Nou in timpul unui meci cu o echipa din Madrid. Politia a spus ca, daca s-ar fi efectuat atacul, programat pentru 20 august, ar fi fost cel mai mortal în istoria europeana moderna. Planul a fost deraiat dupa ce explozivii care urmau sa fie utilizaii in atac au detonat accidental intr-o casa sigura pe 16 august, determinand celula sa-si reduca planul.

borell

31 iulie. Ministrul de Externe, Josep Borrell, a declarat ca Europa are nevoie de migratie in masa pentru a compensa ratele scazute ale natalitatii: „Evolutia demografica in Europa arata ca, daca nu vrem sa devenim un continent al batranilor, avem nevoie de aceasta noua esenta, produs care nu va veni din capacitatea noastra de a procrea „.

https://www.gatestoneinstitute.org/12807/multiculturalism-spain-july

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA(imigranti). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la O luna a multiculturalismului in Spania: iulie 2018

  1. nisof zice:

    Ada Colau primarul Barcelonei, este o idioata-degenerata ca toti acesti timpiti de „popor catalonian” care vrea sã se separe de Spania, iar pe de alta parte aduce musulmani in „Catalunia lor” de imbecili care vor fi distrusi de musulmani! Îsi meritã soartã si acesti paraziti holocau$tizati-idiotizati! Spania va fi din nou Califat Arab!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.