Despre lege, proteste si forme fara fond Fabula legii 60 😉


Fotografia postată de Marilena Florescu.

Cand iti tragi pantalonii pe tine sa pleci la un protest, te uiti putin in oglinda si vorbesti cu tine:
– Bai oaie, unde te duci?
– Sa salvez Romania de hoti, de corupti, sa dau jos Guvernul…..ca nu e bine asa!
– Bine oaie! Dar cine organizeaza protestul, cu cine te duci?
– Nu stiu dar nu conteaza! Eu salvez Romania si nu-mi trebuie „organizator”.
– Bine oaie! Dar stii ce trebuie sa faci la un protest, ce ai voie sa faci si ce nu? Stii ca exista o lege care te ajuta putin sa intelegi cu ce se mananca protestul? Ca nu te duci in mall la cinema……. pana si acolo ai niste reguli, loc de unde cumperi bilet, loc de intrare/iesire, loc unde sa te asezi.
– Nu stiu!
– Bine oaie! Ia da repede o cautare pe google si tasteaza „legea adunarilor publice”. Ia vezi ce zice povestea cu protestele……
Cica ORGANIZATORUL ar trebui sa inregistreze o declaratie, sa stabileasca niste persoane responsabile cu ordinea, niste trasee de venire si plecare, sa interzica participarea la adunarile publice a persoanelor care au asupra lor, la vedere sau ascunse, bălauturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare,
sa ia mqsuri pentru indepartarea participantilor care, prin modul de manifestare, tulbura ordinea si linistea publica, sa imtrerupa imediat adunarea publica atunci cand constata ca au intervenit fapte de natura celor mentionate anterior.
– Nu ma intereseaza, ma descurc si fara organizator.
– Bine oaie! Ia de citeste in continuare, cica participantii la protest trebuie sa paraseasca imediat adunarile publice sau locul unde acestea se desfasoara, cand au fost somati de catre organizatori, imputernicitii acestora sau organele de politie.
– Asa, si? Daca nu plec ce se intampla?
– Ia vezi oaie! Scrie acolo ce se intampla. Cica in cazul in care adunarile publice isi pierd caracterul pasnic si civilizat, politia si trupele de jandarmi vor interveni, folosind mijloacele din dotare, pentru impiedicarea sau neutralizarea manifestarilor ce tulbura grav ordinea si linistea publica, pun in pericol viața, integritatea corporala a cetatenilor, a trupelor de ordine sau ameninta cu devastari ori distrugeri de cladiri si alte bunuri de interes public sau privat.
– Si ce daca intervin! Eu am voie sa protestez si ei nu au voie sa ma atinga!
– Citeste oaie! Vezi ce zice mai departe.
Folosirea mijloacelor tehnice din dotare se va face numai dupa avertizarea si somarea participantilor de a se dispersa.
Daca se exercita violente asupra organelor de ordine NU este necesara avertizarea si somarea!
– Si ce sa-mi faca daca nu ascult de somarea lor?
– Citeste oaie! Daca dupa avertizare, participantii nu s-au imprastiat, se spun prin mijloacele de amplificare sonora cuvintele „Prima somatie: Atentiune, va rugam sa parasiti …, vom folosi forta”, urmate de semnale sonore si luminoase.
Daca, dupa trecerea perioadei de timp necesara pentru imprastiere, se constata ca prima somatie a ramas fara rezultat, se trece la folosirea ultimei somatii, prin rostirea cuvintelor „Ultima somatie: Parasiti …, se va folosi forta”, urmate de semnale sonore și luminoase.
Pentru perceperea somatiilor de catre toti participantii, inainte de folosirea mijloacelor de impiedicare sau constrangere, se emite un semnal luminos prin racheta de culoare rosie.
– Adica lumina rosie e de rau?
– Da oaie! Asa zice legea! Pleci acasa imediat!
– Si daca nu vreau?
– Iti asumi oaie! Legea mai zice ca in caz de absoluta necesitate, cand se impune folosirea armelor de foc de catre organele de ordine, in conditiile legii, se repeta, in prealabil, ultima somatie si semnalul luminos prin racheta de culoare rosie.
– Woow cate am aflat de pe google…….. sunt pregatit de protest!
– Bravo oaie! Vezi ca mai sunt pe acolo niste sanctiuni contraventionale si daca iti trece prin cap ceva, citeste si codul penal. 😉
Cosmina Cerva

Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre lege, proteste si forme fara fond Fabula legii 60 😉

  1. Florin zice:

    Dna avocat cunoaste legea ,asa ca trebuie respectata ,iar cine nu o respecta suporta consecintele.Cu ce drept imi cer mie autoritatile ( vezi presul tarii ,iohannis ) sa respect legile,
    daca altora li se permite sa nu o respecte !!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.