Escrocheria, prostia și hoția sunt internaționale!


De câte ori auzim la știri că undeva, în Uniunea Europeană, un român a furat, a violat sau a facut vreo măgărie, noi, noi cei de-acasă, ne indignăm și ne și asteptăm ca făptașul să fie român, pentru că în accepțiunea noastră, doar românii fură, violează, tâlhăresc sau fac diverse găinării, ăilalți din alte state sunt sfinți pe pereți, sunt civilizați, sunt cinstiți educați și corecți. Haideți să vă povestesc ce am trăit eu în Germania, iar care nu mă crede, vă jur pe sănătatea mea că e purul adevăr, fără exagerare și fără părtinire.

Intru în clinica de radioterapie stereotactică din Hamburg, unde cum mulți dintre voi știți deja, am venit să mă tratez de metastaze pulmonare. Aici, întâlnesc alți români veniți la radioterapie, care urmează un tratament paralel, ce le-a fost recomandat, la un oncolog de origine germană, la care sunt sfătuită să merg și eu, pentru că dumnealui are niște terapii revoluționare. Le mulțumesc și plec. Între timp, iau legătura cu încă alți trei români, care se tratează la aceeași clinică de radioterepie ca și mine, dar și la medicul oncolog ce mi-a fost și mie recomandat. Ei îmi povestesc cum la acest oncolog, pe care îl vom numi Beckman, fac o terapie care se numește hipertermie și chimioterapie asociată cu insulină care costă 260 euro ședința!!!Despre chimioterapia asociată cu insulină, tocmai ce am citit, că o face și un oncolog din Istanbul și că ar fi o mare descoperire. Terapia presupune că celula malignă, e nehalită și dornică de dulce, fapt pentru care se diminuează doza de citostatic, pentru că celula malignă, proastă și hrăpăreață fiind, absoarbe mai repede și mai bine citostaticul. Stau și mă întreb dacă nu aș putea face citostatice și în același timp și mai ieftin, să mănânc bomboane de ciocolată? Despre hipertermie ce să vă spun? E un pătuț cu o saltea cu apă, care se încălzește atât cât suporți. Terapia asta are pretenția că celula malignă moare la temperaturi înalte. La câtă febră 39 am avut eu, timp de o săptămână, cred că au decedat toate celulele mele maligne. Îmi văd de treabă și nu mă duc la Beckman ăsta, pentru că nu-mi inspiră încredere,nici “dulciurelele” lui și nici pătuțul “plutitor”. Dar acu’ ce să fac? Prea sunt eu mereu cârcotașă, le știu pe toate și sunt Toma Necredinciosul. Poate că ar trebui totuși să merg. Îmi fac o programare și mă duc.

Cabinetul este în centrul Hamburgului, într-un apartament de bloc. Intru și mă așez în sala de așteptare, lângă o doamnă de vârsta mea, care când mă aude vorbind românește se luminează la chip. E româncă și, fiul ei de doar 26 de ani, e bolnav de cancer. Povestim. Fiul face radioterapie tot la clinica unde și eu mă tratez și, de acolo i-a trimis aici unde fac hipertermie și citostatice cu insulină. Prețul tratamentului este de doar…5000 euro. Tac și în mintea mea se perindă o groază de gânduri. Alți doi români, aflati la același tratament, au urmat aceleași căi, adică toți fac terapia cu hipertermie și Carboplatin cu Insulină!!! Toți au de plată câte 5000 euro și niciunul nu știe că în Romania, Carboplatinul… e GRATUIT!!!

 Sunt invitată în cabinet. Doctorul oncolog Beckman este un bărbat solid, la aproximativ 65 de ani, rotofei și jovial. Îmi explică avantajele terapiilor sale și, ce mă uimește este că nu contează câte ședințe am de făcut, nu mă întreabă ce fel de celulă malignă am, nu îmi cere niciun document medical, dar îmi face un plan amănunțit de tratament cu Carboplatin, Insulină și pătuțul Frumoasei din Pădurea Adormită! Singurul lucru care se pare că-l interesează este ultima mea zi de ședere în Hamburg, ca să poată înmulți zilele cu suma de 260 euro. Ce să vezi? Îi dă 5000 euro!!! Pun privirea în pământ, ca să evit să încep să mă scălămbăi la el și, cu glas trist, îi spun că nu dispun de această sumă și dau să mă ridic, să plec. Ți-ai găsit! Dr. Beckman îmi explică ce mare iubitor de români este el. Îl cred! Apoi îmi face o reducere la doar 3500 euro toată terapia! Na, belea! Îi spun că sunt un om sărac,pentru care statul plătește tratamentul meu radioterapeutic. Se pare că înțelege și atunci se înfăptuiește “minunea”, adică e de acord să-i dau câți bani am, numai să nu plec netratată!!! Băi, nebunule, care ești tu nebun!? Îi spun că am să-mi fac socotelile acasă și am să-l recontactez. Mai, mai, să nu-mi mai dea drumul să plec. Îmi explică iar cât de importante sunt terapiile lui, cât de aglomerat este, dar nu se îndură să mă lase “netratarisită”, tocmai pe mine. Îi mulțumesc și plec înjurând și bodogănind pe scări.

Ajunsă acasă intru pe internet. În anul 2009 în București a venit un escroc și a făcut o clinică cu hipertermie. A dat faliment după ce a escrocat câțiva oameni disperați. Terapia cu Insulină a mai fost încercată în urmă cu aproximativ 60 de ani și este dovedit științific că nu aduce niciun beneficiu, ba dimpotrivă poate distruge pancreasul și echilibrul și așa precar al unui bolnav de cancer. Avem tendința de a încerca orice fel de tratament, cu semințe, ceai, bioenergie și avem tâmpitul obicei de a ne întreba: dacă nu-ți face bine, ce rău îți poate face? Suntem atât de ignoranți, încât suntem incapabili să gândim logic și să căutăm răspunsuri. De aceea suntem, mulți dintre noi, victime sigure ale oricărui escroc tupeist, care ne promite vindecarea. Ce m-a surprins, până și pe mine, este că toate acestea se întâmplă unde n-am fi crezut, în Germania! Mă uimește faptul că Dr. Beckman încasează sume mari în euro, de la niște români săraci, bolnavi și disperați, bani pentru care nu există facturi, iar acești oameni nu sunt înregistrați nicăieri, pentru că i-ar fi trecut pragul și pentru că ar fi primit tratament oncologic, fapt trăit într-o țară în care noi credem că așa ceva nu se poate întâmpla. Ba, se poate!

Trist, dezarmant, dar cât se poate de adevărat, escrocheria, prostia și hoția sunt fără frontiere, naționalitate, etnie, sex sau culoare, sunt UNIVERSALE!

http://miriam-followme.ro

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( editoriale). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Escrocheria, prostia și hoția sunt internaționale!

  1. Catalin Didica zice:

    nu toti strainii fura dar marile puteri fura de sting de la tari mult mai sarace sau de la tari foarte bogate cum am fost noi si ne-au talharit si tot mai vor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: