Jurnalistul Dan Tanasă: Urmând exemplul celor din UDMR, șeful CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, are și el alergie la sigla Centenarului Marii Uniri


CNCD, instituția care funcționează pe bani publici, implicată în ultima perioadă în numeroase scandaluri care au determinat mai multe voci din spațiul public să ceară desființarea ei, sfidează cu bună știință și Anul Centenarului.  Considerată, în urma unor decizii aberante luate în ultima vreme, drept o „unitate polițienească”, CNCD, instituția condusă de  Csaba Asztalos Ferenc, se alătură și celorlalte instituții publice ale statului român care boicotează public marcarea anului Centenarului Marii Uniri, scrie jurnalistul Dan Tanasă pe blogul său.
Jurnalistul amintește că pentru a marca Anul Centenarului Marii Uniri, Guvernul României a pus în practică un plan de comunicare unitară la nivelul administrației publice a statului român. Parte a acestui plan o reprezintă identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri, instituțiile publice având obligația legală a de reproduce sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale.
Astel, potrivit prevederilor art. II alin. 1 din O.U.G. nr. 22/2018 „Începând cu data intrării în vigoare Ghidului de identitate vizuală a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial și până la sfârșitul anului 2018, autoritățile și instituțiile publice, precum și instituțiile din subordinea, coordonarea sau autoritatea acestora, indiferent de modalitatea de finanțare, au obligația aplicării măsurilor de identitate vizuală prevăzute în acesta”.
UDMR, prin reprezentanții săi în foruri și organisme politice din teritoriu, au decis însă să boicoteze decizia Guvernului privind Anul Centenarului, refuzând în mod ostentativ să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale.
Șeful CNCD, UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc, nu putea face notă discordantă cu cei din Uniune, refuzând și el să respecte legea și să reproducă sigla Centenarului Marii Uniri pe documentele oficiale, scrie Dan Tanasă, prezentând  câteva documente emise anul acesta de CNCD pe care nu este reprodusă sigla Centenarului Marii Uniri.
Reclame
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Jurnalistul Dan Tanasă: Urmând exemplul celor din UDMR, șeful CNCD, Csaba Asztalos Ferenc, are și el alergie la sigla Centenarului Marii Uniri

  1. Catalin Didica zice:

    astia pun conditii si normal ca le primesc, doar sunt votanti PSD

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.