Lovitură care dă peste cap planurile – iată cine este favoritul românilor!


Populația e împărțită între cei care apreciază o țară a construcției reale și independente – și cei care doresc supunerea totală față de „indicațiile” de afară

 Aseară, profesorul Marius Pieleanu a prezentat cel mai recent sondaj realizat de compania pe care o conduce, Avangarde. Sociologul a avut curajul să lanseze o provocare încercând să afle „cine din istoria României este cel mai bine valorizat președinte”.

Mai precis, întrebarea pusă opiniei publice a fost „Cine este cel mai bun președinte al României din istorie”.

Ei bine, spre surprinderea celor care cred că românii își uită complet istoria, pe primul loc a ieșit detașat Nicolae Ceaușescu. Dar, iată rezultatele:

Nicolae Ceaușescu — 30%
Traian Băsescu — 15%
Klaus Iohannis — 7%
Emil Constantinescu — 5%
Ion Iliescu — 5%
Gheorghe Gheorghiu Dej — 2%

Sondaj, „Ediție Specială”, Antena3

Eu cred ca Ceausescu are mai mult deoarece peste 60-70% regreta socialismul….cred ca le este teama sa publice cifra reala!

Cu precizarea că Gheorghe Gheorghiu Dej a fost Președinte al Consiliului de Stat, funcția de Președinte al României fiind adoptată de Nicolae Ceaușescu în 1974, este de remarcat permanentizarea în fruntea preferințelor românilor a celui pe care așa zișii istorici, precum și politicienii servili încearcă să îl… scoată din istorie!

Desigur, plasarea lui Nicolae Ceaușescu pe primul loc este firească, realizările la nivel intern și internațional al României condusă de el fiind cu totul incomparabile cu al celor de după 1990 — luați la un loc!

Sondajul lui Marius Pieleanu relevă și ruptura din societatea românescă. Mai précis, este plasat pe locul doi un personaj ca Traian Băsescu — cel care a generat „statul paralel” și a subordonat țara puterilor străine, fapt care este plăcut și dorit de cei care azi susțin atît instituțiile de forță în varianta băsistă, cât și imixtiunea fără limite a reprezentanților SUA și UE.

Cu alte cuvinte, populația este împărțită între cei care apreciază o Românie a construcției reale și independente — și cei care doresc o așa zisă „țară ca afară”, prin asta înțelegând atât supunerea totală față de „indicațiile” de afară, dar și fiind copleșiți de propaganda globalist — consumistă, de multe ori antinațională.

„Cine îl consideră pe Ceaușescu cel mai bun?”, este următoarea întrebare — la care raportul pe sexe arată că 53% a fost votat de bărbați și 47% de femei.

În cazul aceleiași întrebări, dar raportat la vârsta votantului, situația se prezintă astfel:

18-30 de ani — 12%
31-50 de ani — 35%
peste 50 de ani — 53%

Desigur, cei cu vârsta peste 50 de ani au apucat să lucreze pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, deci votul lor este o recunoaștere a formidabilei dezvoltări economice a României din acea perioadă. În același timp, faptul că majoritatea familiilor beneficiază de locuințe construite în perioada marelui conducător (apud președintele SUA, Jimmy Carter), este încă un argument pro Ceaușescu.

În fine, întrebarea „Cine îl consideră pe Ceaușescu cel mai bun?” este analizată și din punct de vedere al pregătirii celor chestionați.

Sondaj, „Ediție Specială”, Antena3

Sociologul Marius Pieleanu a realizat sondajul în perioada 13-18 august și a fost prezentat aseară, la Antena 3.

În opinia multora care au comentat rezultatele, procentul lui Nicolae Ceaușescu ar fi mult mai mare, posibilitate confirmată și de alte sondaje, din diverse perioade. Revin deci la întrebarea — sau uimirea — inițială: cum de un conducător al României, care este preferat sau admirat peste nivelul oricărui conducător al statului din istorie — și asta în toate sondajele — ei bine cum de Nicolae Ceaușescu nu este reabilitat oficial?!

Preferăm acest paradox ca un președinte condamnat fals și ticălos pentru „genocid” și alte aberații să fie desemnat de români drept conducătorul lor preferat? Sau putem scrie istoria, precum marile națiuni ale lumii, cu respect pentru cei care i-au condus? Nu, noi preferăm ca niște terchea-berchea — de aici și de aiurea — să ne împroaște istoria cu noroi… Dar, din fericire, opinia publică le dă uneori planurile peste cap — de exemplu prin sondajul de față.

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(sondaje/statistici), SOCIALISM(sondaje). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Lovitură care dă peste cap planurile – iată cine este favoritul românilor!

  1. Catalin Didica zice:

    Cam multe voturi pentru ceilalti nemernici care au condus dupa 1989

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.