Eurodeputata globalistă, Judith Sargentini, cea a inițiat sancționarea Ungariei, după ce guvernul naționalist al Ungariei a început să se îndepărteze de “valorile europene”.


Aceasta îi apreciază pe activiștii #Rezist din România

“Eurodeputata care a pus la zid UNGARIA, aprecieri pentru protestatarii din România

Eurodeputata ecologistă olandeză Judith Sargentini, cea care a întocmit raportul privind încălcarea statului de drept în Ungaria și a avut o contribuție decisivă la demararea procedurii pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva țării vecine, a vorbit, la Digi24, și despre protestele din România. Ea pare că îi apreciazî foarte mult pe protestatarii #rezist.

 

Alina Mărculescu Matiș, jurnalist Digi24: Nu vă temeți că acest raport și acest vot i-au dat lui Viktor Orban o victorie de propagandă? Acum, poate spune: „V-am spus că suntem victimele unui atac extern de la Bruxelles”.

Judith Sargentini, europarlamentar, autoarea raportului pe Ungaria: Sigur. Va face asta. Dar dacă am fi pierdut, ar fi spus: „Am învins Bruxelles-ul”.

 

Alina Mărculescu Matiș: Credeți că sunt și alte state membre care ar trebui evaluate în ceea ce privește statul de drept și respectarea valorilor europene?

Judith Sargentini, autoarea raportului pe Ungaria: Da, sunt. Dar nu înseamnă că ar trebui automat să folosim din nou acest instrument care e Articolul 7, pentru că așa ceva se întâmplă după ani de discuții. Cred, însă, că e important ca Parlamentul să ancheteze moartea jurnaliștilor din Slovacia și din Malta. Cred, de asemenea, că acei români care au ieșit, vara asta, în stradă împotriva corupției din țara lor au fost foarte curajoși. Cred că e foarte bine că vom avea o dezbatere despre asta data viitoare când suntem în Strasbourg, în octombrie.

Parlamentul European a aprobat, miercuri, o rezoluție prin care se demarează împotriva Ungariei procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei.

Este așa-numita „opțiune nucleară”, iar la finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot. Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia, pentru încălcări ale statului de drept.”[1]

SURSE

  1. http://www.sokant.ro/eurodeputata-care-a-pus-la-zid-ungaria-aprecieri-pentru-protestatarii-din-romania/
  2. Foto: Internet

https://www.dir.org.ro/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E), ROMANIA(miscarea rezist). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.