Au încercat să-și salveze copilul „prin rugăciune”. Acum fac închisoare pentru crimă


În zilele noastre, foarte multe afecțiuni pot fi vindecate sau ținute sub control dacă mergem la doctor. Iar în situații extreme, de urgență, apelul la serviciile doctorilor poate face diferența între viață și moarte.

Deși medicina a evoluat foarte mult, încă există oameni care refuză intervenția medicilor chiar și în cazuri grave și apelează doar la „vindecarea prin credință”, chiar și atunci când este evident că numai un medic ar mai putea salva situația.

Cel mai recent caz este cel al unor tineri părinți americani care, puși în fața unei situații medicale de urgență, și-au lăsat copilul să moară, refuzând să cheme un doctor. Cei doi fac parte dintr-o sectă numită „Adepții lui Cristos”.

O naștere cu probleme

Adeptii lui Cristos - 01

Travis și Sarah Mitchell

Pe 5 martie 2017, la ora 14:55, Sarah Mitchell, în vârstă de 24 de ani, a născut două fete gemene, Ginnifer și Evelyn. Mitchell a născut în casa părinților ei din Oregon, SUA, fără ajutorul vreunui doctor sau al unei asistente medicale.

Cele două fete s-au născut prematur, la doar 32 de săptămâni. La câteva ore după naștere, Ginnifer a început să prezinte dificultăți respiratorii.

La momentul nașterii, în casă se aflau aproximativ 60 de oameni, prieteni și membri ai familiei. Cu toate astea,  nimeni nu a sunat la serviciul de urgență. Copilul a murit în aceeași zi, în jurul orei 19:00.

Sarah Mitchell și soțul ei, Travis Mitchell, în vârstă de 21 de ani, fac parte din biserica „Adepții lui Cristos”, o sectă care crede în vindecarea prin credință. Pentru a-i vindeca pe cei bolnavi, adepții sectei îi ung cu diverse uleiuri și refuză să apeleze la asistența medicală.

De aceea, asistentul medical Eric Tonsfeld a fost chemat de Carl Hanson, unul dintre liderii sectei, abia după moartea copilului. Când a sosit Tonsfeldt, Sarah legăna copilul decedat, care cântărea aproximativ 1,5 kilograme.

Autopsia și radiografiile au arătat că plămânii lui Ginnifer cedaseră, deoarece nu erau suficient de dezvoltați. Când Tonsfeldt a pus întrebări legate de sarcină și naștere, a primit răspunsuri contradictorii.

Acuzați și condamnați pentru crimă

Adeptii lui Cristos - 02

Cei doi soți, în sala de judecată

Sarah și Travis Mitchell au fost arestați și puși sub acuzare pentru omucidere și neglijență criminală. Pentru că au pledat „vinovat”, pe 9 iulie 2018, cei doi au fost condamnați la șase, respectiv opt ani de închisoare.

După ce vor fi eliberați, cei doi vor fi supravegheați timp de alți trei ani. Potrivit procurorului care s-a ocupat de caz, în ultimii nouă ani, alte patru cupluri membre ale sectei „Adepții lui Cristos” au fost trimise în judecată pentru că nu le-au acordat copiilor lor asistență medicală.

Unul dintre aceste cazuri a avut-o ca protagonistă pe sora lui Sarah Mitchell, Shannon Hickmann, care a fost condamnată pentru ucidere din culpă. Tragedia s-a petrecut în 2009, când Shannon a dat naștere unui băiat, înainte de termen.

Bebelușul a avut probleme la naștere, însă nimeni nu a chemat medicii. Lipsit de asistență medicală, micuțul a supraviețuit doar opt ore.

Ceva trebuie să se schimbe

Adeptii lui Cristos - 03

„De prea mult timp, copiii din această sectă suferă inutil și mor fiindcă, din convingere religioasă, părinții lor au refuzat să le ofere asistență medicală”, a declarat procurorul care s-a ocupat de caz.

„Au propriul lor cimitir și este plin cu copii”, a afirmat Myrna Cunningham, fostă membră a cultului.

După pronunțarea sentinței soților Mitchell, procurorul a afirmat că acest verdict are și rolul de „a-i convinge pe membrii congregației «Adepții lui Cristos» să înceteze acest comportament.”

De altfel, soții Mitchell au semnat declarații scrise, în care recunosc că ar fi trebuit să cheme medicul și în îndeamnă pe ceilalți membri ai congregației să facă acest lucru.

Cealaltă fetiță a cuplului, Evelyn, se află acum în grija statului.

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(diverse). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.