Modificările de comportament


Un om care gîndește emite în spațiu un cîmp mental. Această energie mentală se unește cu cele asemănătoare și chiar dacă doi oameni nu s-au întîlnit niciodată au comportamente asemănătoare. Aceste cîmpuri energetice mentale tind să devină treptat „entități”. O astfel de entitate energetică formată din gîndurile unui grup de oameni asemănători sau care au ceva în comun este numită egregor. Astfel, orice grup de oameni care au ceva în comun își formează propriul egregor. După ce egregorul devine destul de puternic, fiind alimentat în timp cu energie mentală de la oamenii care au intrat în acel grup, el începe să dobîndească o anumită autonomie și să-și ecxercite influența asupra celor care îl formează. Astfel, comportamentul unui om începe să fie influențat de egregorii grupurilor sociale din care ajunge să facă parte. Ca să fiu mai clar să dau cîteva exemple de egregori: orice categorie profesională își are propriul egregor, fiecare popor își are propriul egregor, fiecare etnie își are propriul egregor, fiecare familie își are porpriul egregor, studenții își au egregorul lor, elevii îl au pe al lor, șoferii au un egregor aparte, oamenii căsătoriți își au propriul egregor, îndrăgostiții lumii își au și ei egregorul lor ș.a.m.d.

throughpastelrosetintedglasses: “Image via http://facebook.com ”

Mai ales în cazul egregorilor cu statut vechi, infleunța lor asupra noilor intrați în grup este semnificativă. Astfel se explică de ce majoritatea oamenilor își schimbă comportamentul imediat după ce se căsătoresc sau la scurt timp după aceea. Intrînd în egregorul oamenilor căsătoriți imediat după semnarea actelor începi să fii influențat de egrogorul oamenilor căsătoriți și în comportamentul tău încep să se manifeste infleunțe care îți erau străine pănă să te căsătorești. Asemănător putem explica schimbarea de comportament a unui om imediat după ce se urcă la volanul unei mașini. Aproape că nu-l mai recunoști!

În concluzie, comportamentul nostru este puternic influențat de egregorii grupurilor din care ajungem să facem parte. Acum nu înseamnă că nu mai vrei să te căsătorești, pentru că egregorul oamenilor căsătoriți a ajuns atît de respingător și chiar nociv pentru suflet. Nu înseamnă că nu mai vrei să-ți iei permis de conducere pentru a nu intra sub influența egregorului șoferilor, egregor nu tocmai atrăgător. Putem să facem față influențelor negative ale egregorilor, păstrîndu-ne cît mai mult individualitatea. Ca șofer păstrează-ți pe cît posibil starea de pasager chiar și atunci cînd ești la volan. Dacă te căsătorești caută să-ți păstrezi cît mai mult din comportamentul de dinainte de căsătorie, de exemplu, modul de a vă apela reciproc. Orice situație de viață urmăriți să o treceți prin filtrul propriei voastre personalități și asumați-vă propriile soluții, nu faceți ceea ce face neapărat toată lumea care este căsătorită. Oricum, cred că și simpla conștientizare a faptului că unele modificări comportamentale vă sunt generate de grupurile din care ajungeți să faceți parte este un bun început pentru a face față influențelor negative ale egregorilor și să vă păstrați caracterul nealterat.

http://www.artadeatrai.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.