Departamentul de Educatie al Statelor Unite declara critica Israelului ca „antisemitism”


antisemitismIsraelMeme

In ultimul exemplu de lobby evreiesc care domina complet guvernul american, Department of Education’s Office for Civil Rights Jewish a ordonat ca orice critica la adresa Israelului va fi investigata ca antisemitism.

Kenneth-Marcus

Kenneth Marcus, seful evreu al „Biroului pentru Drepturile Civile” al Departamentului pentru Educatie al SUA.

Potrivit unui articol in POLITICO news service, schimbarea politica a fost prezentata luna trecuta intr-o scrisoare de Kenneth Marcus – numit de ziarul The Jewish Forward ca fiind unul dintre „top 50“ evrei care face stiri – care a re-deschis in 2011 investigati in Rutgers University in legatura cu presupusa discriminare impotriva studentilor evrei.

POLITICO news service a declarat ca efectul scrisorii era acela de a schimba „modul in care Departamentul Educatiei investigheaza acuzatiile de discriminare impotriva studentilor evrei, sustinand o abordare care favorizeaza grupurile pro-israeliene, dar criticii sunt ingrijorati ca vor bloca libertatea de exprimare si critica Israelului in campus. “

Marcus a scris in scrisoare ca Departamentul de Educatie, in investigatiile sale privind discriminarea, ar folosi „definitie de lucru” a antisemitismului care este „utilizata pe scara larga de catre agentiile guvernamentale” incluzand si Departamentul de Stat.

Aceasta definitie include exemple in care delegitimizarea Israelului sau mentinerea acestuia la un nivel de dublu standard care nu se asteapta de la alte natiuni democratice, se considera antisemitis.

POLITICO a declarat ca „unele organizatii de libertati civile si aparatori ai drepturilor palestinienilor, cred ca definitia este atat de ampla incat poate fi considerata de Israel ca antisemitism”

Scrisoarea lui Marcus de re-deschiderea cazului Rutgers, pe care administratia Obama a inchis in 2014, invocand dovezi insuficiente de discriminare, spune ca departamentul va reevalua acum dovezile «in lumina definitiei antisemitismului.”

Anchetatorii vor incerca sa determine „daca a existat un mediu ostil pe baza originii nationale sau rasei la Universitate pentru studentii de origine evreiasca sau de caracteristici etnice, real sau perceput”.

Cateva grupuri de libertati civile si libertate de expresie – inclusiv Uniunea Americana a Libertatilor Civile a SUA, Fundatia pentru Drepturile Individuale in Educatie si PEN America – s-au opus legislatiei. Ei sustin ca definitia antisemitismului este prea larga si ar ameninta discursul politic, cum ar fi critica politicii Israelului in campusurile iniversitare.

hqdefault

„Desigur era ceva care ma temeam ca va veni”, declarat Dima Khalidi, directorul juridic al Palestinei, adaugand ca noua definitie „deschide poarta pentru a egala orice critica a Israelului cu antisemitismul”.

Khalidi a criticat de asemenea Departamentul pentru Educatie pentru adoptarea definitiei „fara niciun proces sau contributie publica”.

Intre timp, mai multe grupuri pro-Israel, inclusiv Comitetul evreiesc american, au laudat miscarea administratiei Trump. Organizatia Sionista din Americii, care a depus plangerea initiala impotriva Rutgers si a facut recurs, a felicitat Departamentul Educatiei pentru adoptarea definitiei.

POLITICO a adaugat ca „schimbarea politicii a fost mult timp o prioritate pentru Marcus”, care a fost confirmat ca sef al Oficiului pentru Drepturile Civile in iunie. Anterior a fost un aprig aparator al unei definitii a antisemitismului ca presedinte al Centrului Louis D. Brandeis pentru Drepturile Omului in conformitate cu Legea.

Marcus a scris intr-o coloana la POLITICO din 2017 ca biroul de drepturi civile al Departamentului Educatiei era „prost echipat pentru a recunoaste antisemitismul cand il vede”, pentru ca nu exista o definitie a lui. „Daca nu exista o definitie, biroul este impiedicat in cazurile antisemitismului si nu reuseste sa-i protejeze pe studentii evrei”, a scris el.

In 2012, The Jewish Forward l-au numit in lista „Forward 50” a evreilor americani care au avut cel mai mare impact in stirile din anul precedent, „bazat in folosirea inovatoare a Titlului VI al Legii de Drepturi Civile din 1964 pentru protejarea studentilor evrei in scoli si universitati”.

Numindu-l pe Marcus unul dintre „noile fete ale puterii evreiesti,“ Forward editorial a spus ca „daca Marcus are vreun cuvant de spus cu privire la asta, am putea asista la o noua era de promovare a culturii evreiesti.“

http://newobserveronline.com/us-department-of-education-declares-criticism-of-israel-as-anti-semitism/

https://karensmithdotblog.wordpress.com

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.