Incredibil! Marea Britanie îndeamnă România să părăsească UE


Imagini pentru afara din ue

Vedeta dezbaterii este Daniel Dragomir, cel care a lansat tema ROEXIT în presa din România, și care este identificat de britanici ca fiind „un ex-spion”. Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

. Presa din Marea Britanie lansează un îndemn clar către România să părăsească Uniunea Europeană după modelul Regatului Unit. Vedeta dezbaterii este Daniel Dragomir, cel care a lansat tema ROEXIT în presa din România, și care este identificat de britanici ca fiind „un ex-spion”.”Fostul spion cere exitul: „Bruxelles-ul ne fură”, se spune în titlul articolului care cuprinde și o filmare CU fostul ministru polonez Radoslaw Sikorski care a prezis că și alte țări vor cere ieșirea din UE după modelul britanic.

Articolul trece în revistă argumentele lui Daniel Dragomir pentru ieșirea României din UE și îi promovează mișcarea „România 3.0” ca pe un curent politic naționalist, postând celebrul afiș cu ROEXIT lansat de Dragomir și care a făcut valuri în mass-media din România și în mediul online.

Jurnaliștii britanici nu îl uită nici pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans și atacurile sale la adresa României, acestea fiind cele care au stârnit revolta lui Daniel Dragomir.

După cum presa a prezentat deja, Daniel Dragomir a lansat un manifest politic eurosceptic prin care arată motivele pentru care România ar trebui să ceară ieșirea din UE:

„Nu credeți că ne-ați furat destul ca sa ne mai dați si lecții?

Câteva comentarii la cald după dezbaterea de la Strasbourg:

1. Puteți să va băgați păcăleala aia de MCV și de Schengen undeva.2. Românii decid singuri ce politică duce România ca stat suveran.

3. Nu vom da niciodată portul Constanța olandezilor. Ghinion.

4. Multinaționalele voastre trebuie să plătească taxe în România și să nu mai scoată profiturile toate afară.

5. Dacă drepturile și libertățile românilor sunt un moft pentru Bruxelles, atunci UE nu mai reprezintă nimic pentru noi. Pe Kovesi și pe Coldea de ce i-ați refuzat la Bruxelles când li s-a dat o ieșire? De buni ce erau? Sunt mai buni că slugi aici?

6. Jandarmii noștri sunt mai buni decât jandarmii voștri, doar că sunt mai prost plătiți și le face statul paralel dosare la ordin.

7. Este dreptul românilor să aleagă ce scrie în Constituție despre familie. Cum noi nu v-am dat lecții când ați permis toate prostiile la voi, puțină decentă nu ar strica. Vă vede bunul Dumnezeu.

8. Atâta timp cât văd doar firme olandeze, italiene, franceze, germane că iau toate licitațiile și au cumpărat tot în România, iar pe noi ne înjurați că suntem corupți, UE e doar o poveste pentru creduli. Mai ales când voi faceți înțelegeri secrete cu Rusia și va luați gaz ieftin ca să ne păcăliți pe noi.

9. Plătim ca țară la UE taxe mai mult decât încasăm de la UE că fonduri europene’.

10. Terenurile noastre sunt bune, resursele noastre sunt bune, banii noștri sunt buni, românii pe care îi exploatați afară vă sunt de folos, noi însă vă cam deranjăm. Am plătit miliarde la EADS ca să ne spuneți că nu avem voie în Schengen? Ghinion.

A cam venit vremea să ne gândim serios la ce este bine și pentru România.

Că pentru salariile și beneficiile domnului Timmermans ne-am cam umilit destul.

Nu credeți că ne-ați furat destul ca să ne mai dați și lecții? Sună a program politic? Este”, a fost manifestul lansat de Daniel Dragomir care a inflamat spiritele în România și a ajuns acum și în atenția presei străine.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Incredibil! Marea Britanie îndeamnă România să părăsească UE

  1. Catalin Didica zice:

    Dupa ce ne-au jefuit groaznic putin le mai pasa lor daca ramanem sau iesim din UE.

    Apreciază

  2. Erod zice:

    UE vor sa țină in subdezvoltare dar nenorocirea este ca avem niște politicieni slabi , vânduți celor de la Bruxelles. Ce este sub masca pupătorilor de către președintele CE Jean Claude Juncker care mai are puțin și cade din picioare. De când am intrat in UE la 1 Ianuarie 2007 nicicun fel de respect din partea UE și rămâne întrebarea cine este de fapt UE și pe cine reprez inta de fapt ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.