Al şaselea ROMÂN a fost operat pentru SCHIMBARE DE SEX. Intervenţia VA FI DECONTATĂ DE STATUL ROMÂN. O operaţie similară costă în străinătate 60.000 de euro


Vedeti ca articolul e din 2011. Pina acum au fost citva, de azi….de azi va fi coada 
Voi aia care urlati ca referendumul costa si banii trebuiau la spitale….de acum sa va rugati de Soros sa va plateasca operatiile, ca statul nu o sa mai aiba bani nici citi avea pina acum !…vedeti sa nu uitati sa-l injurati pe Dragnea si muie PSD, eventual sa iesiti din nou in strada 

Al şaselea ROMÂN a fost operat pentru SCHIMBARE DE SEX. Intervenţia VA FI DECONTATĂ DE STATUL ROMÂN. O operaţie similară costă în străinătate 60.000 de euro

Zece medici au transformat în această dimineaţă o femeiede 35 de ani într-un bărbat. S-a întâmplat la SpitalulClinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.Operaţia a durat 14 ore, iar pacientuleste al şaselea român care a beneficiat de o intervenţie deschimbare de sex.

Ca şi precedentele operaţii, şi aceasta va fi decontată de CasaNaţională de Asigurări de Sănătate, a explicat pentru gândul dr.Cristian Niţescu, coordonatorul echipei medicale care a operat înaceastă dimineaţă.”Intervenţia face parte dinsistemul DRG, care precizează clar ce acte medicale suntdecontate obligatoriu de Casă”, spune acesta.

Cum devine o femeie bărbat

„Intervenţia a fost una de reconstrucţie a neopenisului,operaţie extrem de laborioasă, la care au participat două echipe dedoctori”, a explicat dr. Cristian Niţescu, unul dintre membriiechipei medicale. „Procesul de schimbare de sex a mai presupus ointervenţie de vaginectomie, adică excizia vaginului, operaţie carea fost făcută în luna noiembrie a anului 2010, dincolo detratamentul endocrinologic”, a mai spus esteticianul într-oconferinţă de presă.

Potrivit specialistului, operaţia de schimbare de sex încazul unei femei care îşi doreşte să devină bărbat acoperă operioadă mai mare de timp, aproximativ 18 luni, în funcţiede recomandările medicului. Într-o primă etapă, pacientei – care adevenit în această dimineaţă bărbat – i-au fost îndepărtate, înurmă cu şase luni, uterul şi trompele, ulterior realizându-sevaginectomia, a explicat dr. Cristian Niţescu.

O a doua etapă a operaţiei de schimbare de sex, de importanţămajoră, a fost realizată în noaptea trecută, intervenţiafinalizându-se cu „ataşarea neopenisului la zona receptoare”. Douăechipe medicale au lucrat în paralel, sub coordonarea doctoruluiCristian Niţescu.

Una dintre echipe a intervenit în zona antebraţului, iarcealaltă în zona coapsei, apoi în zona organelor genitale. Practic,pacientei i s-a realizat „o disecţie pe antebraţul drept, de undes-a extras lamboul radial. Acesta a fost ulterior tubulizat pentrua se crea neopenisul, cu neouretra în centru”. Medicii au realizatdrenarea urinară printr-un cateter suprapubian, a explicatintervenţia coordonatorul .

Proteze testiculare şisuport osos

Ulterior, pacientului i-a fost creat neoscrotul din labiile marişi i-au fost inserate proteze testiculare. La finalul acesteiintervenţii, s-a ataşat neopenisul (n.r.construit din muşchi, vene şi alte ţesuturi recoltate de lapacient) în zona receptoare. Zona excizată de pe antebraţ a fostacoperită cu grefă de piele recoltată de la nivelul coapsei.

Cu toate acestea, operaţia de schimbare de sex „nu este totalfinalizată”, susţine Niţescu. Potrivit acestuia, va exista şi o atreia etapă, probabil ultima, care va fi realizată peste un an,când pacientul va fi supus unei noi intervenţii. Pentru a-i asigurao viaţa sexuală activă pacientului, medicii îi vor aplica acestuia,în neopenis, un suport osos.

Bărbatul, până acum 24 de ore femeie, este în stare bună,potrivit specialiştilor. „Pacientul va fi monitorizat timp detrei-patru săptămâni şi va beneficia de consult urologic”, spunedr. Niţescu, precizând că pasul următor constă în introducerea înorganul genital reconstruit a unei tije sau a unei coaste.Peste un an de zile, bărbatul îşi va putea relua viaţasexuală, mai spune medicul estetician.

Cine plăteşte pentruintervenţiile de schimbare de sex

Spre deosebire de homosexualism şi intersexualism(hermafrodism), transsexualismul are ca unic remediu corelarea prinintervenţie chirurgicală a fizicului uman cu trăsăturile psihicediametral opuse. În plus, datorită faptului că transsexualitateaeste considerată o boală, care nu ţine de dereglări psihice.”Intervenţia face parte din sistemulDRG, care precizează clar ce acte medicale sunt decontateobligatoriu de Casă”, a precizat mediculNiţescu.

Şase români şi-au schimbat sexul din 1995 până înprezent

Prima operaţie de schimbare de sex din România, efectuată deprofesorul Ioan Lascăr, a avut loc la Spitalul de Urgenţă Floreascaîn aprilie 1995. În urma intervenţiei, un tânăr de 19 ani, SorinFlorin Raţiu, a devenit femeie. Alţi patru români au mai trecut deatunci prin mâna profesorului Lascăr ca să-şi schimbe sexul, iar 20dintre ei sunt trecuţi pe lista de aşteptare, declară chirurgulpentru gândul. „Am avuttrei bărbaţi care au devenit femei, şi două femei care au devenitbărbaţi”, explică şeful clinicii de Chirurgie de la SpitalulFloreasca. „Pe lista de aşteptare mai sunt alte 20 deastfel de cazuri, dar este foarte greu pentru un transsexual să îşimotiveze intenţia”, mai spune specialistul.

Potrivit lui Lascăr, un pacient are de aşteptat uninterval cuprins între 2 şi 5 ani până când să suporte intervenţiade schimbare de sex. „După ce trece deevaluările interdisciplinare – psihiatrie, ginecologie,endocrinologie, medicină legală -, urmează tratamentul hormonal şiobţinerea unei hotărâri judecătoreşti definitive. Abia ulterioracestor etape se ajunge la iniţierea unei intervenţiichirurgicale”.

Familii pentru transsexuali

Profesorul Lascăr spune că doi dintre cei cinci pacienţi ai săişi-au întemeiat deja o familie. „Bărbatul care a devenit femeie s-acăsătorit în Belgia, iar o femeie care a devenit bărbat s-acăsătorit şi urmează să-şi susţină anul acesta examenul de licenţă.Îmi trimit felicitări de ziua mea şi ţin legătura cu ei”,povesteşte pentru gândul IoanLascăr. Medicul aminteşte şi că pacienţii revin periodic lacontroale. Uneori sunt necesare mici corecţii, explică acesta.Totuşi, mai uşoare sunt intervenţiile de transformare a unui bărbatîn femeie, precizează şeful clinicii de Chirurgie Reconstructivă dela Floreasca. „Reconstrucţia organelor sexuale feminineeste extrem de reuşită. Practic poţi să păcăleşti şi un ginecologuneori. La un control este greu să realizezi că ai în faţă un fostbărbat”, susţine Ioan Lascăr.

Cele cinci intervenţii realizate de profesorul Ioan Lascăr aufost suportate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Mediculexplică că nu sunt considerate intervenţii estetice, ci corecţiiale unor boli psihice. În străinătate însă o astfel de intervenţiecostă între 20.000 şi 60.000 de euro, mai spune specialistul.

https://www.gandul.info/stiri/al-saselea-roman-a-fost-operat-pentru-schimbare-de-sex-interventia-va-fi-decontata-de-statul-roman-o-operatie-similara-costa-in-strainatate-60-000-de-euro-8303240

Acest articol a fost publicat în HOMOSEXUALI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Al şaselea ROMÂN a fost operat pentru SCHIMBARE DE SEX. Intervenţia VA FI DECONTATĂ DE STATUL ROMÂN. O operaţie similară costă în străinătate 60.000 de euro

 1. nisof zice:

  „Boborul” plãteste bani pentru operati de curisti! Pãi ce sã facem dacã 64% din asa zisi „euro-parlamentari” sunt pederasti-curisti, pardon, homosexuali! Pãi nu putem face nimic! Dar numai Musulmani o sã facã cãnd vor domina Europagay Occidentala încã vre-o 20 de ani, atunci Sharia lor va face o mare curãtenie cu Spada! In Londra, englezi deja sunt Minoritari!!! La fel se întîmplã si în Belgia, Olanda, Germania,Suedia, ce sã mai vorbim de „Franta” lui Macron si baba lui, care a devenit deja un rãhat african! Si atunci mai spun „balcanici” nostri cã Occidentul nu este „civilizat”!

  Apreciază

 2. Citadela zice:

  Si in timpul lui Ne Nicu se faceau operatii din astea cu duiumul, din necesitati medicale si de orice alta natura or fi fost, si erau TOT 100% SUPORTATE DE STAT si implicit de poporul muncitor socialist.
  Ca urmare ce legatura are sula cu subprefectura?

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Necesitate medicala e una si nebunia unui poponar e alta.
   Azi banii pentru sanatate sunt la limita, nu au bani de operatii, spitalele cad pe ei, e dezastru. Dar de acum cind vor legaliza poponarii in Ro. ei vor avea prioritate la orice, inclusiv schimbarea de sex decontata de stat. Asa ca…aia bolnavi se pot duce dracu daca un poponar vrrea sa-si taie coaiele :))))…banii nu ajung pentru toti.
   Uite asa are legatura cu sula…hahaha

   Apreciază

  • In timpul ceausismului de trista amintire, se faceau interventii chirurgicale in scop reparator, pentru cei ce aveau diverse malformatii ale organelor genitale. Scopul era recontructia unui organ nefunctional cu pastrarea sexului genetic determinat la analizele preoperatorii. In nici un caz nu se schimbau organele genitale corespunzatoare sexului genetic al pacientului, cu cele ale sexului opus doar pentru ca asa ar fi cerut bolnavul. Numai in epoca asta de debusolare sociala pe tema identitatii sexuale, se cheltuie banii publici pe experimentele dr. Lascar et Co, doar fiindca bolnavul nu vrea sa fie ceea ce este genetic. Daca transsexualismul nu este o boala psihică ?! Atunci unde este dereglarea si patologia, de vreme ce nici o investigatie paraclinica nu arata ceva patologic. Unde este dereglarea daca nu este psihică ? Penibil si nedeontologic.

   Apreciază

  • nisof zice:

   „Ne Nicu” al tãu îi impusca si îi omorea în bãteie pe curisti, iar tu vi cu minciuni si prosti împresionante, ce mai, tip balcanic!

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Nu mai exagera, nu omora nimeni pe nimeni, poponautii nu se manifestau ca era ilegal. Stateau in gaoacea lor cu cunostintele lor poponaute.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.