De ce PSD nu s-a implicat în susținerea Referendumului? De frica cui?


Fotografia postată de Marilena Florescu.
ȘTIAȚI CĂ PESTE 60% DIN EUROPARLAMENTARI SUNT MEMBRI LGBT? 
 
47 de europarlamentari i-au trimis marți o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își declară consternarea față de referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie, conform G4media. 
 
Semnatarii documentului subliniază că noua definiție a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, iar desfășurarea referendumului încurajează discursul prin ură împotriva comunității LGBTQI. 
 
Cei 47 de europarlamentari atrag atenția că în Convenția ONU privind drepturile copilului familia nu este definită drept uninea dintre un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent de cine sunt părinții lor. 
 
De asemenea, aceștia o chestionează pe Dăncilă și despre motivele pentru care a emis Ordonanța de urgență de prelungire la două zile a duratei referendumului și se declară îngrijorați de decizia Guvernului de a nu utiliza sistemul integrat de monitorizare a voturilor. 
 
Scrisoarea integrală a celor 47 de europarlamentari către Viorica Dăncilă: 
 
Am fost consternați să aflăm că referendumul pe tema redefinirii familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie. 
 
Această redefinire a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, prin promovarea mesajului că familiile monoparentale, partenerii non-căsătoriți și copiii, bunicii care își cresc nepoții, familiile curcubeu și toate celelalte familii care nu se încadrează în definiția îngustă propusă de referendum nu merită să fie recunoscute și protejate. 
 
Permiterea continuării referendumului fără a fi asigurate forme alternative de recunoaștere juridică pentru familii vă face să păreți că sunteți complici la încălcările drepturilor omului, care sunt în curs de desfășurare, și că sunteți împotriva drepturilor tuturor celor care trăiesc în familii “non-tradiționale”. 
 
Permiterea efectuării acestui referendum promovează retorica anti-LGBTI și încurajează discursul prin ură și violență împotriva persoanelor LGBT. Nu putem permite ca acest limbaj legal să pună persoanele LGBT, inclusiv copiii și copiii LGBT în familii curcubeu, într-o poziție vulnerabilă și în încălcarea flagrantă a dreptului fundamental la nediscriminare, așa cum este consacrat în Legea drepturilor omului a UE. 
 
Convenția ONU privind drepturile copilului – ratificată de toate statele membre ale UE, inclusiv România – nu definește niciodată o familie între un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent de cine sunt părinții lor. 
 
Hotărârea recentă a Curții Constituționale din România, conform căreia cuplurile de ecelași sex ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și cuplurile heterosexuale, subliniază că familiile curcubeu nu au protecție în prezent și nu au drepturi legale în România, indiferent de naționalitatea lor. 
 
Absența legislației privind parteneriatele civile și lipsa legii recunoașterea documentelor publice și a deciziilor judecătorești în cadrul UE (în ceea ce privește adoptarea, de exemplu) face ca toate cuplurile de același sex și copiii lor să se afle într-o stare juridică de tip limbo, împiedicându-i să se bucure pe deplin de drepturile lor ca cetățeni egali ai UE. 
 
În ciuda hotărârii recente a CJUE în cazul Coman, soții de același sex în România rămân în situații juridice instabile. Acest lucru pune foarte mult în pericol libertatea de circulație a cetățenilor UE, care reprezintă piatra de temelie a proiectului UE. 
 
De asemenea, am dori să aflăm despre motivele dvs. de a emite o ordonanță de urgență, emis de guvernul dvs., declarând că acest referendum va avea loc în două zile în loc de una, practica obișnuită în referendumurile anterioare din România. 
Suntem îngrijorați de faptul că acest lucru ar putea fi interpretat ca o încercare deliberată de a influența rezultatul referendumului, prin asigurarea pragului de participare de 30%. 
 
Decizia de a nu utiliza sistemului integrat de monitorizare a voturilor este, de asemenea, îngrijorătoare, deoarece este un pas înapoi și ar putea fi văzută ca o încurajare a fraudei. 
 
În concluzie, și în lumina acestei situații, invităm guvernul român să se asigure că toate cuplurile beneficiază de protecție juridică și că toți copiii – inclusiv copiii de părinți de același sex și copiii și tinerii LGBT – li se acordă cel mai mare nivel de protecție. 
 
Toți copiii ar trebui să se poată bucura pe deplin de dreptul lor de a crește într-un mediu familial, într-o atmosferă de fericire, iubire și înțelegere, așa cum au fost consacrate în Convenția ONU privind drepturile copilului. 
 
Semnatarii scrisorii către Viorica Dăncilă:  
 
Anna Maria Corazza Bildt 
 
Bart Staes 
 
Ana Maria Gomes 
 
Monika Vana 
 
Martina Anderson 
 
Terry Reintke 
 
Julie Ward 
 
Ernest Urtasun 
 
Péter Niedermüller 
 
Marisa Matias 
 
Izaskun Bilbao Barandica 
 
Sophie in’t Veld 
 
Hilde Vautmans 
 
Judith Sargentini J
 
ean Lambert 
 
Malin Bjork 
 
Seb Dance 
 
Elly Schlein 
 
Clare Moody 
 
Jude Kirton-Darling 
 
Paul Brannen 
 
Theresa Griffin 
 
Brando Benifei 
 
Claude Moraes 
 
Lucy Anderson 
 
Mary Honeyball 
 
Wajid Khan 
 
Alex Mayer 
 
Rory Palmer 
 
Catherine Stihler 
 
Derek Vaughan 
 
Santiago Fisas Ayxelà 
 
Marlene Mizzi 
 
Katy Piri 
 
Martina Anderson 
 
Matt Carthy 
 
Lynn Boylan 
 
Liadh Ni Riada 
 
Christine Revault d’Allonnes Bonnefoy 
 
Edouard Martin 
 
Helga Stevens 
 
Soraya Post 
 
Daniele Viotti 
 
Giuseppina Picierno 
 
Sirpa Pietikainen 
 
Jose Ignacio Faria 
 
Merja Kyllönen 
 
NOTĂ: Prin anul 2006, o televiziune din Italia, La7, în cadrul unei emisiuni de investigații, a efectuat un test, prelevând urina din toaletele Parlamentului European, iar pe baza analizelor medicale s-a stabilit că între 60% și 70% erau persoane gay. Probabil între timp a mai crescut acest procent, având în vedere presiunea la nivel european a propagandei LGBT.
*
Nota redacției: PSD avea capacitatea de a scoate lumea la vot! Părea că o va face, mai ales după ce a decis două zile pentru desfășurarea referendumului. S-a întâmplat ceva care a făcut din PSD un jucător care „a trântit” meciul, adică a trădat și Biserica, și propriul electorat.
Acest articol a fost publicat în ROMANIA (ref. familie). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.