Letonia umileste NATO si Uniunea Europeana


NATO, o armata americana care depinde de mercenari europeni, socata dupa ce un partid prieten cu Rusia a castigat cele mai multe voturi in alegerile parlamentare din Letonia, inaintea a doua partide populiste. Partidul ArmoniaHarmony, care a primit o mare parte din sprijinul sau din partea minoritatii rusesti din natiunea baltica, a obtinut 19,9% din voturi in alegerile din 6 octombrie, rezultat final.

let

Rezultatul alegerilor sugereaza ca va fi mai greu pentru NATO si UE, si de asemenea pentru Washington DC, sa foloseasca pasunile si padurile din Letonia pentru a provoca sau a lansa un atac asupra Rusiei vecine. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Marea Britanie a folosit teritoriul francez si belgian pentru a lansa atacuri asupra muncitorilor Reich-ului.

Un Donald Tusk furios, presedintele neales al Consiliului European (CE), face spume la gura: „Presedintele rus Vladimir Putin face tot ce poate pentru a submina cel mai frumos angajament politic din istoria Europei“.

Letonia, una dintre cele mai vechi natiuni din Europa a provocat o lovitura Uniunii Europene atunci cand autoritatile electorale au raportat ca doua partide populiste (etnic-nationalist), vazute ca potentiali parteneri ai Harmony, KPV LV si Partidul Nou Conservator, a acumulat 14,1% si respectiv 13,6%. Rezultatul crucial al alegerilor face ca Harmony sa devina kingmakers si este o apropiere dreapta populista din Uniunea Europeana.

Partidul liberal pro-UE si pro-NATO pentru Letonia a terminat pe locul patru cu 12%. Sapte partide si aliante se vor alatura acum parlamentului, numit Saeima. Primarul din Riga, Nils Ushakovs, este plin de entuziasm: „Nici o combinatie de coalitie nu este posibila fara Harmony, care sa para capabila si stabila”.

Acesta este timpul de amortizare a elitei arogante letone care impotriva dreptului international a condamnat cetatenii rusi din tarile baltice la statutul de clasa a doua. Etnicii rusi sunt umiliti pentru ca parintii lor erau rusi. Cu toate ca sunt nascuti in Letonia, letonienii etnici-rusi sunt numiti „STRAINI”, stampilat pe pasapoartele lor.

In trecut, partidele din Letonia au refuzat sa intre intr-o coalitie cu Harmony. Dar multi observatori spun ca se asteapta ca KPV, LV si noii conservatori sa incerce sa formeze o coalitie cu partidul prieten al Kremlinului.

nils-uc5a1akovs-2

Presedintele Harmony si primarul din Riga, Nils Ushakovs, spune: „Nu este posibila nici o combinatie de coalitie care sa para stabila si capabila fara Harmony. In caz contrar, ati putea avea o coalitie de xenofobi si sustinatori ai drepturilor homosexualilor, si un astfel de guvern ar urma sa ramana unit timp de doua sau trei saptamani”, a adaugat el.

Letonia, membra UE si NATO, imparte o granita de 270 de kilometri cu Rusia. O mare parte a populatiei in varsta de munca din Letonia a plecat in strainatate pentru a scapa de saracia din tara descrisa ca fiind cea mai corupta din Uniunea Europeana. Populatia Letoniei a disparut in strainatate. Strazile din Riga sunt populate de cei foarte tineri si foarte batrani. Speram ca Harmony va oferi conditiile pentru intoarcerea in patrie.

baltic-states

Letonia are o minoritate etnica ruseasca de circa 25%, o mostenire de aproape 50 de ani de ocupatie sovietica care s-a incheiat in 1991, cand natiunea si-a recastigat independenta. Principalele partide din Letonia au tinut la putere politicienii pro-rusi, cautand legături tot mai stranse cu Occidentul. In Germania ocupata de aliati, au existat multe casatorii mixte intre germani si non-germani. Ar fi de neconceput ca acesti copii nascuti in Germania de parinti britanici sau americani sa fie clasificati drept „straini”.

La ultimele alegeri, Harmony a castigat cele mai multe locuri, dar a fost exclusa de la putere atunci cand celelalte partide au refuzat sa-l includa in orice acord datorita legaturilor sale cu Rusia. Partidul populist KPV LV si liderul sau, Artuss Kaimins, a carui popularitate a crescut cand el s-a opus politicienilor corupti, a trimis mesaje contradictorii cu privire la faptul daca  va exclude sau nu un astfel de acord.

O alianta de guvernamant KPV-Harmony ar reprezenta „o schimbare destul de radicala a pozitiei Letoniei fata de Uniunea Europeana si fata de problemele noastre de securitate care, cred eu, sunt foarte periculoase”, a spus prim-ministrul Kucinskis.

mike-walsh-in-latvia

Mike Walsh in Letonia 2017

MICHAEL WALSH este  jurnalist, autor, poet si locutor apreciat internațional dar respins de presa corporativa  liberala. El este autorul „Viata in Reich”, „Negrii albi ai lui Trotsky” si al „Megacaust”, intre multe altele.

https://europeansworldwide.wordpress.com/2018/10/08/latvia-humiliates-nato-and-european-union/

https://karensmithdotblog.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în EUROPA ( U.E). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.