VIDEO Florea Dumitrescu:cum negocia Ceaușescu cu bancherii mondiali | de ce ne respectau chinezii atât de mult?


Distribuie!by loading... Florea Dumitrescu – omul care a adus FMI în România. Cum negocia Ceaușescu cu bancherii mondiali. Cum a învățat China de la România socialistă – de ce erau […]

Florea Dumitrescu – omul care a adus FMI în România. Cum negocia Ceaușescu cu bancherii mondiali. Cum a învățat China de la România socialistă – de ce erau respectați Ceaușescu și românii de conducerea Republicii Populare Chineze.

Guvernator al Băncii Naționale a României  (1984 — 1989), ministru de Finanțe (1969- 1978), ambasador în China (1978 — 1983).

Florea Dumitrescu s-a născut pe 4 aprilie 1927. Absolvent al Academiei de Studii Economice,  Facultatea de Finanțe-Credit, a avut cele mai importante funcții în finanțele României pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.

A fost ministru de Finanțe între 19 august 1969 și 7 martie 1978, apoi Guvernator al Băncii Naționale din 17 martie 1984 până în 17 martie 1989. În 1971 începe negocierile cu FMI pentru atragerea finanțărilor internaționale în RSR, proces care se definitivează în 1972 — 73.

Între mandatele din Finanțe a fost Ambasador extraordinar al RSR în China, între 6 iulie 1978 și 15 aprilie 1983, iar între 7 mai 1979 și 9 martie 1987 a fost Ambasador extraordinar RSR în Birmania.

A fost membru supleant al CC al PCR între 12 august 1969 și 21 iulie 1972, apoi membru CC al PCR între 12 iulie 1972 și 24 noiembrie 1989.

Este președintele Asociației de Prietenie cu republica Populară Chineză.

Interviu realizat de Dragoș Dumitriu

https://www.stiri-extreme.ro

Acest articol a fost publicat în SOCIALISM(imagini-video). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la VIDEO Florea Dumitrescu:cum negocia Ceaușescu cu bancherii mondiali | de ce ne respectau chinezii atât de mult?

  1. Citadela zice:

    Mama, ce bine arata vulpoiul asta la 90 de ani. Panaramele din gasca lui Nea Nicu( care l-au si dat in git mai tirziu) au fost alesi ca la Hollywood – gene solide.
    In rest… vorbeste mult dar nu spune nimic, dupa modelul invatat in scolile LOR!
    Chinezii, in schimb mureau de curiozitate sa afle care erau CONDITIILE IMPUSE de FMI in schimbul imprumuturilor, insa nea Caisa tace milc!…si doar bate cimpii!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.