Canada a legalizat consumul de droguri ușoare, în ciuda protestelor comunității medicale


Canada a legalizat consumul de droguri ușoare, în ciuda protestelor comunității medicale

Sute de oameni au stat la cozi pentru a putea cumpăra canabis în orașul St.John din insula Newfoundland, după ce Canada a devenit a doua țară, după Uruguay, care a legalizat posesia și consumul acestor droguri, informează BBC.
Marijuana medicinală a fost legalizată încă din 2001. Adulții vor putea să cumpere ulei de canabis, semințe și plante și canabis uscat de la producători și comercianți autorizați și pot deține maxim 30 de grame de canabis în public.
Cu toate acestea, autoritățile sunt îngrijorate de capacitatea poliției de a se lupta cu influența acestor droguri asupra șofatului, precizează sursa citată.
Legea desemnează comunităților locale și provinciale răspunderea pentru organizarea vânzării de canabis.
În provincia Ontario, cea mai populată din Canada, magazinele en-detail cu asemenea tematică se vor deschide abia la primăvară, dar consumatorii pot comanda online. În Columbia Britanică, exsta un singur magazin.
Legalizarea canabisului a fost una dintre promisiunile electorale ale Premierului progresist Justin Trudeau, care a argumentat că o astfel de măsură va scoate drogurile din mâinile tinerilor și va limita profiturile traficanților, estimându-se că statul va câștiga aproape 400 de milioane de dolari din impozite.
Luni, Asociația Medicală Canadiană a publicat un editorial în care critică vehement această măsură, numind-o „un experiment necontrolat la nivel național, în care profiturile producătorilor de canabis și veniturile din impozite sunt unite în defavoarea sănătății canadienilor”.
Uruguay a legalizat uzul de marijuana în 2013. Mai multe state americane au votat același lucru.
Acest articol a fost publicat în CANADA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Canada a legalizat consumul de droguri ușoare, în ciuda protestelor comunității medicale

  1. nisof zice:

    Pentru asta Uruguay este un rãhat din Lumea a Treia fata de Canada! Atunci poate si Canada cu ajutorul „drogurile usoare”va „avansa” sã fie o tara ca Uruguay! Nu te mir, cãci idiotul ala de Trudeou premierul Canadei mai fumeaza droguri si mai este si pederast! Bravo idiotilor canadeni!

    Apreciază

  2. Citadela zice:

    Drogurile au fost ilegale pentru a mentine sanatatea BRATELOR DE MUNCA si de a merge cit mai departe cu revolutia industriala. Acum cind acest capitol a fost INCHIS PE VECI(salvarea planetei), nu mai au nevoie de noi oamenii iar drogurile peste citiva ani vor fi legalizate peste tot. Acum INCA mai experimentam o inertie a trecutului, la fel ca si cu educatia de tip scoala veche, ca exemplu, si altele( birocratia) care inca se mai mentine in Romania in multe locuri.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.