Încă o confirmare a planului Bruxelles: surpriză, Cioloș o citează pe Gabi Firea!


Gabriela Firea

O ”reevaluare” a Gabrielei Firea – și a influentului său soț, Florentin Pandele? Apropo de „reevaluare” – cu cine discută Gabriel Oprea revenirea în politică?

Omul cheie în ”Planul Bruxelles”, pe care Sputnik l-a dezvăluit în premieră, Dacian Cioloș s-a întâlnit ieri cu liderul USR, Dan Barna – și nu oricum, ci într-un local public, într-un restaurant. Ca din întâmplare, au fost fotografiați – și ca din întâmplare, imaginea apare în G4Media. Pe imagine nu este menționat autorul sau sursa.

Atenție însă ce spune Cioloș: ”Am discutat mai multe lucruri, am trecut în revistă agenda publică din perioada asta”. Interesant este că, deși discută ”agenda publică”,  fostul premier neagă fuziunea cu USR, ceea ce nu exclude însă preluarea ”pe persoană” fizică, mai ales că partidul lui Cioloș încă nu e înființat.

”Întâlniri de genul acesta avem frecvent, eu mă văd frecvent cu domnul Barna, avem astfel de întâlniri în fiecare lună”, spune Cioloș, menționând se fac întâlniri ”la nivelul USR şi al Mişcării România Împreună”.

Însă, un prim pas a fost parțial recunoscut: ”Am discutat şi despre europarlamentare, e o posibilitate deschisă”, a spus Cioloș la RTV. Dar, ce să vezi, G4Media spune mai tranșant: ”Dacian Cioloș și liderul USR, Dan Barna, au discutat despre posibilitatea de a participa pe liste comune la europarlamentare”, scrie fondatorul publicației, jurnalistul Dan Tapalagă.

”Au existat sondaje care arată că  peste 70% la suta din electoratul celor două partide așteaptă liste comune la europarlamentare”, susțin surse din USR, menționează Tapalagă.

Dar, surpriza știrii și a declarației lui Cioloș vine din citarea Gabrielei Firea ca o sursă de încredere pentru omul Bruxelles-ului: ”Noi facem genul ăsta de întâlniri la vedere, nu la Scroviștea cum se ascund unii”, a declarat Dacian Cioloș, aseară, la RTV.

Iată fragmentul cheie din declarația Gabrielei Firea, făcută miercuri seara, la Antena 3:

„A venit un coleg de al nostru să ne spună dacă totuși nu ar fi bine că înainte de CEx să mai avem o întâlnire. Colegii l-au întrebat dacă crede că mai putem obține o conduită normală, democratică, statutară din partea dlui Dragnea, crezi că va putea să ne conducă altfel decât printr-un grup micuț numit grupul de la Scroviștea?”.

Ori, în condițiile în care știrea despre Cioloș pare un eveniment provocat, cu chemarea G4Media într-un loc public pentru a ”surprinde” întâlnirea politică la vârf, citarea Gabrielei Firea este un semnal clar: o invitație pentru ambițioasa politiciană de a face pasul către ”gruparea Bruxelles”.

O ”reevaluare” a Gabrielei Firea – și a influentului său soț, Florentin Pandele? Apropo de „reevaluare” – cu cine discută Gabriel Oprea revenirea în politică? El nu a candidat niciodată sigur, ci numai în alianțe. Or, cu PSD-ul lui Dragnea pare exclus! Și sunt unele surse care confirmă câteva demersuri, mai ales după întâlnirea lui Oprea cu sindicatele din MAI. Vom auzi în curând un nou banc: ”De ce (nu) dorm polițiștii la referendum?”…

https://ro.sputnik.md

Acest articol a fost publicat în POLITICA(primari). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.