Trădătorii României: Lichele răsplătite cu tinichele!


  Lucian Boia decorat de nemți pentru că a demitizat istoria românilor? Demitizarea istoriei naționale nu este pe gratis. Aceasta […]

 

Lucian Boia decorat de nemți pentru că a demitizat istoria românilor?

Demitizarea istoriei naționale nu este pe gratis. Aceasta se răsplătește financiar prin edituri și „onorific” prin medalii acordate de ambasadele marilor puteri interesate ca popoarele „neocolonizate” să își piardă încrederea și stima de sine. Și cum se poate face asta? Ușor prin interpretarea trecutului într-o manieră persiflantă, ironică și demitizatoare.

De circa 20 de ani, Lucian Boia ne învață prin cărțile sale scoase într-un tiraj suspect de mare că noi românii suntem „altfel”, adică ultimii din Europa: incapabili să iubim occidentul civilizator și interesele țărilor mari care îl compun, că nu suntem democrați, că suntem prea creștini ortodocși, adică bizantini, că Mihai Viteazul nu știa ce face, iar Decebal e o parte a istoriei care nu are nicio legătură cu spațiul nostru, că românii nu sunt democrați și privesc spre Rusia, că suntem incapabili să ne guvernăm singuri, noroc cu austriecii și germanii superiori care ne-au cucerit, exploatat și „civilizat” (furându-ne sute de ani resursele), că Iorga și Constantin Noica erau prea naționaliști, că istoriografia noastră e prea optimistă și nu critică trecutul, că grofii în Ardeal erau stăpâni cumsecade, că românii nu s-au bătut cu turcii, că Ștefan cel Mare iubea femeile (și nu bărbații?), că Eminescu era „nebun”, că românii nu au cu ce se lăuda în istorie etc, blabla ș.a.m.d.

Sigur că după astfel de alegații parafrazate, pentru Lucian Boia a venit și răsplata din partea puterii protectoare Germania, țara care conduce de fapt Uniunea Europeană ca pe un land federal. Distrugerea trecutului și încrederii de sine a unei națiuni se răsplătește cu bani și onoruri în general. Poporul fără memorie, identitate și rădăcini poate primi foarte ușor lațul stăpânirii străine cu ajutorul cozilor de topor, la care le pute tot ce e românesc și creștin și tot ce ține de bărbăția națională. Recolonizarea României în interesul german oferă după faptă și răsplată?

Lucian Boia a fost decorat miercuri, 17 octombrie 2018, cu Crucea de Merit în rang de cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federative Germania. Boia a primit distincţia din partea ambasadorului Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la reşedinţa acestuia din urmă. În finalul discursului său, Lucian Boia a vorbit despre valorile la care ţine cel mai mult. „În ce cred eu? Aş alege două din marile mele credinţe. Cred în libertate. Dacă ar fi să aleg între mai multe, aş alege cu siguranţă libertatea. S-a întâmplat, şi bine a fost că s-a întâmplat, să se prăbuşească comunismul. Nu ştiu ce aş fi făcut, nu s-ar fi ales nimic de toate gândurile mele, din toată opera mea, dacă ar fi continuat acest regim caracterizat în primul rând prin lipsa libertăţii.”, a mărturisit el. De asemenea, Boia şi-a declarat ataşamentul faţă de proiectul european. „Cred în proiectul european. (…) Mă gândesc în primul rând la România, care dacă n-ar fi fost în Uniunea Europeană sau dacă n-ar fi fost admisă România în Uniunea Europeană, cred că ar fi semănat astăzi destul de bine cu Belarus. Din fericire, nu este aşa, nu este chiar aşa, nu este încă aşa şi să sperăm că nu va fi niciodată.”

Ambasadorul Cord Meier-Klodt l-a omagiat pe Lucian Boia, înainte de a-i decerna distincţia şi şi-a mărturisit ataşamentul faţă de opera sa. E normal să-ți omagiezi agentul istoriografic distrugător al miturilor românești? „Cărţile sale ocupă un spaţiu larg în multe biblioteci private din ţară. Am avut prilejul să fac personal această constatare. De multe ori ocupă aproximativ un metru de raft. Cel puţin aşa este aici, la mine acasă.”, a afirmat Cord Meier-Klodt. Totodată, a subliniat el, opera lui Lucian Boia „contribuie la o şi mai profundă înţelegere asupra României în opinia publică germană. Volumele sale «Istorie şi mit în conştiinţa românească» şi, mai recent, «De ce este România altfel?» au găsit şi la noi mulţi cititori interesaţi, contribuind astfel la aprofundarea relaţiilor noastre bilaterale.”, a subliniat diplomatul german. Cord Meier-Klodt a afirmat că opera lui Boia aduce în lumină şi marile provocări ale Europei actuale.

O istorie fără mituri fondatoare e doar o simplă poveste golită de conținut. Realitatea tristă este că Lucian Boia – de fapt este doar eseist și nu istoric – a fost răsplătit pentru mancurtizarea istoriei națiunii noastre, indirect în favoarea Germaniei, care a transformat UE într-un imperiu confiscat, unde libertatea de exprimare este tot mai îngrădită de către instituții plătite să sufoce libera exprimare. Pun pariu că acad. I. A. Pop nu va fi medaliat de ambasadorul Germaniei și de nicio altă mare putere din UE, pe motiv că vorbește corect, demn și pe izvoare despre istoria adevărată a poporului român. Lucian Boia și-a primit doar recompensa pe munca prestată de demitizare a istoriei românilor, fără nicio legătură cu meseria și instrumentele muzei Clio.

                                                                                                                              Ionuț ȚENE

Sursa: NapocaNews.ro.

http://www.justitiarul.ro

 

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-INTELECTUALITATE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Trădătorii României: Lichele răsplătite cu tinichele!

 1. nisof zice:

  Dar tovarãsul Lucian Boia a fost scolit la acelas Stefan Gheorghiu al partidului! Un derbedeu comunist care dupã 1989 sa democratizat si holocau$tizat si prezentat ca „scriitor”!

  Apreciază

  • nicu cohen zice:

   La Stefan Gheorghiu colcaiau masonii si iezuitii . Nici urma de comunisti p-acolo . Daca vrei sa sti cine a ruinat tara , ei afla ca occidentul iezuito-mason a facut-o .

   Apreciază

 2. Catalin Didica zice:

  Daca a fost scolit acolo inseamna ca e comunist bolsevic la fel ca si evreii bolsevici care au ucis atatea zeci de milioane de rusi in ultimii 150 de ani.

  Apreciază

  • citadela zice:

   N-a ucis nimeni zeci de milioane de rusi, sunt minciuni gretoase la foc continuu din partea presei occidentale, MINCINOASE si FAKE de care CHIAR si marele Trump aminteste NON STOP de cite ori vorbeste. Bravo lui ca i-a demascat pe toti ce fac de zeci si chiar sute de ani.
   In rest nu are importanta cum ii cheama pe cei scoliti in scolile politice romanesti atita timp cit au reusit prin efort colectiv socialit sa ne scoata parintii de la coada vacii, din tone de balegar si haznale si sa ne cazeze in blocuri cu bai si wc-uri, sa ne faca ingineri si arhitecti, doctori si fizicieni.
   asa ca ciocul mic, pina nu gasesti a alta gasca politica care sa faca aceste lucruri pentru tine GRATIS!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.