Copilul care contrazice știința. Născut fără creier, la cinci ani poate vorbi, număra și merge la școală


Când s-a născut, Noah Wall aproape că nu avea creier și nimeni nu se aștepta să trăiască prea mult. Patru ani mai mai târziu, micuțul a contrazis previziunile experților. Deși este paralizat de la piept în jos, el a reușit să se descurce și, spre uimirea tuturor, creierul lui a ajuns acum la dimensiuni aproape normale, conform bbc.com.

Imediat după naștere, medicii au spus că Noah Wall (foto), născut fără creier, nu va supraviețui, iar dacă o va face va fi infirm și nu se va dezvolta normal. Având doar 2% din creier, Noah, născut într-o familie din Anglia, nu avea nicio șansă. Cel puțin așa susțineau medicii!

Conform publicației Mirror, pe când era încă în uterul mamei, Noah a dezvoltat o complicație numită spina bifida, din cauza căreia craniul lui a fost inundat de lichid care i-a strivit creierul.

Părinții lui, Shelly și Rob, au fost sfătuiți în cinci ocazii diferite să renunțe la sarcină, dar au refuzat. După naștere, lui Noah i s-a montat un dispozitiv care să dreneze lichidul acumulat în creier.

Shelly și Rob au cumpărat un sicriu pentru bebeluș, dar nu au încetat nicio clipă să creadă că micuțul este nici mai mult, nici mai puțin decât un dar de la Dumnezeu.

L-au luat acasă și toată familia l-a înconjurat cu dragoste și grijă 24 de ore zi, șapte zile din șapte. „Nu ne-am gândit niciodată la o întrerupere de sarcină și tot ce-am vrut a fost să-i oferim o șansă la viață. Cel mai greu a fost când am discutat despre funeralii și donarea organelor”, a declarat mama copilului publicației The Luminary.

„Un copil remarcabil”

Creierul lui Noah a început să crească și să crească și să crească. Un RMN efectuat când băiatul avea trei ani a evidențiat că în acel moment creierul lui avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal. Familia a continuat să-l stimuleze și să-l implice în activități care să ajute la dezvoltarea neurologică. Medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, neurochirurgul care se ocupă de Noah, îl numește pe micul ei pacient „un copil remarcabil”.

fără creier

Zâmbind tot timpul, Noah (acum în vârstă de cinci ani) își demonstrează empatia și dragostea prin vorbe și fapte, învață că citească și să scrie, poate număra și merge la școală. Creierul lui continuă să se dezvolte așa cum nici cei mai optimiști medici nu au crezut că e posibil și, în urma unor intervenții chirurgicale la șolduri, familia crede că Noah va putea merge într-o zi. La cum au decurs lucrurile până acum, există toate șansele să se întâmple așa!

totuldespremame.ro

https://www.efemeride.ro

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA ( oameni). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.