Cine a gândit imperiul nazist?


S-au deschis arhivele de la Nurenberg: Cine credeti ca a fost in spatele celui de-al Doilea Razboi Mondial?

Telford Taylor, Procuror american la Tribunalul de la Nurenberg pentru crimele derazboi declara impotriva responsabililor cartelului petrolifer si farmaceutic, urmatoarele: „Crimele de care sunt acuzati acesti indivizi nu au fost comise de furie sau pentru o reactie neasteptata. Nu se construieste o enorma masina de razboi intr-o rabufnire de pasiune, nici un lagar ca Auschwitz intr-o crampa de brutalitate. Scopul lor era sa construiasca din poporul german o masina militara care sa isi poata impune propriul domeniu in Europa si in alte natiuni dincolo de mari.

Au fost urzeala mantiei negre a Mortii care a devastat Europa.„ Aceasta arhiva a fost publicata multumita Dr. Rath Health Foundation, o organizatie non profit. Dupa 60 de ani de liniste, arhivele istorice ale Tribunalului pentru crime de razboi care au stabilit cine sunt responsabilii celui de-al Doilea Razboi Mondial par sa fie in sfarsit disponibile publicului din toata lumea. Actualmente, cartile de istorie invata ca al DoileaRazboi Mondial a izbucnit din cauza unui dictator nebun, Hitler, si de urmasii sai nemilosi, nazistii. Cu toate acestea, zeci de mii de documente istorice ale Tribunalului din Nuremberg, publicate recent online, descriu in mod neechivoc, ca: Al Doilea Razboi Mondial, un conflict care a costat viata a peste 60 de milioane de persoane, a fost planificat si finantat de cel mai mare cartel chimic si farmaceutic din lume.

La acea vreme, Germania era constituita din Bayer, BASF, Hoechst si altii. Forta care a pus in miscare cel de-al Doilea Razboi Mondial era ambitia de a obtine controlul asupra pietelor mondiale ale petrolului si medicamentelor, eliminand orice concurenta prin forta. Companiile din grupul IG Farben au finantat ridicarea la putere a partidului nazist si transformarea democratiei germane intr-o dictatura. Planul coalitiei dintre nazisti si IG Farben pentru dominarea lumii prevedea trei faze:

-prima era cucerirea continentului euroasiatic;

-a doua era cucerirea Marii Bitanii sia tuturor coloniilor;

-a treia era infrangerea militara a SUA si a celorlaltetari din lume.

Asa cum toata lumea stie, planul coalitiei dintre nazisti si IG Farben pentru dominarea lumii a fost distrus de angajamentul majoritatii tarilor din lume si de sacrificiile lor extraordinare. Cu toata ca aceasta victorie a fost importanta pentru toata rasa umana, noua ordine post-belica era deja influentata de interesele natiunilor castigatoare, in termeni de petrol si medicamente: Actiunile cartelului IG Farben au fost inmanate concurentilor lor economici din tarile invingatoare. Directorii cartelului IG Farben, dupa o simpla „avertizare” la Nuremberg, au fost imediat reintegrati de noii proprietari ai actiunilor de la IG Farben in Statele Unite si in Regatul Unit pentru a contribui la consolidarea cartelului petrolifer si farmaceutic la nivel mondial.

Aceste fapte, au fost totusi ascunse in mod esential lumii intregi; toti au fost pacaliti sa creada ca, cu primul proces de la Nuremberg, impotriva responsabililor militari si politici, „principalii criminali de razboi” au fost deja inmanati justitiei. Binenteles ca nu era asa. Dupa acest prim proces, Tribunalul din Nuremberg a condus alte 12 procese. Printre acestea, cel mai important era impotriva cartelului petrolifer si farmaceutic IG Farben.

Directorii cartelului, conform Procurorului american Telford Taylor, erau principalii criminali de razboi, fara de care al Doilea Razboi Mondial nu ar fi fost posibil. E de neconceput si intolerabil faptul ca rasa umana trebuie sa continue sa bajbaie in intuneric atunci cand e vorba de responsabilii celui de-al Doilea Razboi Mondial: cea mai mare crima comisa pana acum pe planeta pe care traim. Studenti, profesori, cercetatori stiintifici, politicieni si milioane de persoane din toata lumea sunt invitati sa se informeze din aceasta arhiva, pentru a avea un punct de plecare in incercarea de a intelege mai bine istoria. Acest lucru este important mai ales atunci cand ne gandim ca multinationalele continua si acum sa se foloseasca de forta militara pentru a-si indeplini propriile obiective mondiale.

Acest articol a fost publicat în ISTORIE RECENTA (europeana). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.