Cu patru zile înaintea Referendumului pentru Căsătorie, Comisia Europeană a lansat o campanie în limba română


 pe youtube ce promovează persoanele LGBTI și „alternativele la modul în care oamenii conviețuiesc”

Cu patru zile înaintea Referendumului pentru Căsătorie, Comisia Europeană a lansat o campanie în limba română pe youtube ce promovează persoanele LGBTI și „alternativele la modul în care oamenii conviețuiesc”

Pe 2 octombrie, cu patru zile înainte de Referendumul pentru Familie, pe contul „EU justice and Consumers”, a fost lansată versiunea în limba română a campaniei intitulată  Povești #EU4LGBT.

Campania, care cuprinde patru clipuri titrate în limba română, este finanțată din bani europeni (inclusiv românești) de către Comisia Europeană.

„Comisia Europeană ia poziție împotriva discriminării, prejudecăților și a urii și susține diversitatea. Prin susținerea conștientizării drepturilor persoanelor LGBTI, arătăm lumii întregi că indiferent pe cine iubim sau cine suntem, cu toții ar trebui să ne bucurăm de aceleași drepturi”, se arată în descrierea teaser-ului campaniei.
De altfel, sub majoritatea clipurilor apare explicit faptul că drepturile de autor aparțin Uniunii Europene.
Cu această ocazie, românii au putut afla că există o altă inițială alături de cunoscutele LGBT. Este vorba despre „I”, care vine de la intersex.
În clipuri, sunt prezentate cazurile unor lesbiene, a unei bisexuale, a doi homosexuali și a unei persoane interesex.

Într-unul dintre ele, în care este vorba despre niște lesbiene din Varșovia (Polonia), una dintre acestea vorbește despre cum „există numeroase alternative la felul în care oamenii conviețuiesc, despre cum arată familiile, despre faptul că pot exista două femei care să trăiască împreună și să aibă o familie” (VIDEO jos).

Teaserul campaniei a fost promovat pe youtube ca spot plătit până pe 22 octombrie, dar în mod ciudat, clipurile nu sunt ascunse din lista de video-uri ale „EU justice and Consumers”.
Referendumul pentru Căsătorie a fost descris ca „inutil” pentru că „nu schimbă nimic” de către oponenții săi. Desfășurat pe 6-7 octombrie, consultarea populară nu a întrunit cvorumul necesar pentru validare, deși 91% dintre cei prezenți au votat pentru înscrierea în Constituție a definiției căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.

În mod oficial, Uniunea Europeană nu are jurisdicție asupra modului în care statele componente definesc căsătoria și tot oficial, reprezentanții acestui organism nu s-au implicat în desfășurarea Referendumului.

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (ref. familie). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.